Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Dag excursie van Santiago naar Finisterre

Ontdek de prachtige en mythische kust van Galicië in Spanje met More's excursie.

2023-11-24

Finisterre - Het Einde van de wereld

 

Buiten de "Kust van de Dood" (Costa da Morte) zijn veel schepen vergaan op de verraderlijke riffen. Dit kustgebied bezit een soort ruwe en natuurlijke schoonheid die ter plaatse moet worden ervaren. Op het meest westelijke punt vind je Finisterre, dat door de Romeinen bekend stond als het "einde van de wereld".

De excursie vertrekt in de ochtend vanuit Santiago in een minibus, met een Engelssprekende gids en keert in de namiddag terug.

Een onvergetelijke dag vol ervaringen en nieuwe indrukken!

Bekijk hier de video:

 

Muxía-Finisterre-Ézaro-Muros

Dag excursie

De eerste stop is Muxía en de karakteristieke kerk Nosa Señora da Barca, die zo dicht bij de Atlantische Oceaan ligt dat de golven deze soms wegspoelen. Volgens de legende verscheen Onze Lieve Vrouw hier aan de apostel Sint-Jacob.

We vervolgen onze weg zuidwaarts naar Finisterre, waar lange tijd werd gedacht dat de wereld verging. Honderden jaren lang hebben pelgrims hun reis van Santiago naar Finisterre verlengd.

In het verleden was het gebruikelijk om met een mosselschelp van de kust naar huis terug te keren, als bewijs dat je het graf van Santiago had bereikt en de Camino had voltooid. Op het schiereiland bezoeken we de belangrijkste vuurtoren van Costa da Morte, die door de eeuwen heen de schepen wegleidde van de scherpe rotsen van de kust. In het onlangs gerenoveerde Hotel O Semaforo de Fisterra drinken we koffie en thee terwijl we genieten van de rustige sfeer. Je voelt je heel klein omringd door de machtige Atlantische Oceaan.

We gaan verder naar Ézaro om de adembenemende waterval van Xallas te zien, die rechtstreeks in de Atlantische Oceaan valt - de enige plek in Europa waar dit gebeurt. De excursie gaat vervolgens naar de gezellige stad Muros, die duidelijk beïnvloed is door de Galicische cultuur en de ligging aan zee.

Ervaar de haven, de visserswijken en de harmonische sfeer. Er zijn diverse visrestaurants waar je kunt genieten van de geneugten van de zee, veel frisser dan dat wordt het niet!

Lunch op eigen gelegenheid en kosten(we zullen je een aantal heerlijke restaurants aanbevelen) voordat de bus terugkeert naar Santiago.

Terug