Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Transcantábrico Gran Lujo: Een Luxe Reisverhaal op Rails Door Noord-Spanje

Stap aan boord van de Transcantábrico Gran Lujo en ga op een avontuurlijke treinreis door Noord-Spanje

2019-10-17

Een reisverslag van Transcantabrico Gran Lujo

- een van 's werelds meest luxe treinreizen.

(Het verslag is uit het programma van 2019, dat later kan veranderen)

Deze culinaire treinreis begon in augustus met een begeleide tour door San Sebastián, dat ontwaakte in een stralende, gastvrije sfeer en vol zat met mensen die onderweg waren naar de stranden van Ondarreta, La Concha en La Zurriola. De passagiers van de Transcantábrico Gran Lujo, de hoofdrolspelers in dit vijfsterren toeristisch avontuur, werden afgezet bij het Hotel de Londres y de Inglaterra, dat in de 19e eeuw werd gebouwd en uitkijkt over de baai. Dit historische hotel heeft door de jaren heen tal van beroemdheden gehuisvest.

Het is lunchtijd en de beroemde Pinchos-bars in de Pescadería-straat van San Sebastián lokken. Dit markeert het culinaire begin voor de groep, gevolgd door warme krab salade, gegrilde tarbot met orio saus, biefstuk en kaastaart.

De reis begint: Reizigers, naar de Transcantábrico! De wandeling door Bella Easo, zoals San Sebastián ook wel wordt genoemd, het bezoek aan de basiliek Santa María del Coro en de genummerde balkons op de Plaza de la Constitución markeren het begin van een toeristische agenda die de reizigers later op de dag naar het kosmopolitische Bilbao zal leiden.

De luxe bus, die ons de komende dagen zal vergezellen, stopt bij het instappunt voor 's werelds meest luxe treincruise, die van eind maart tot december opereert en de route bestrijkt tussen San Sebastián en Santiago en terug met smalspoortreinen. Deze achtdaagse, zeven nachten durende ervaring is ontworpen om klanten tevreden te stellen die gastronomie willen combineren met een aangename onderdompeling in het groene erfgoed van Spanje. Deze klanten zijn zowel binnenlandse als buitenlandse reizigers, met een bijna 50/50 verdeling, afhankelijk van het seizoen, en ze willen genieten van het Noordelijke landschap en gerechten zoals solomillo in Cabrales-saus en een Galicische zeevruchtenschotel, terwijl ze plaatsen verkennen zoals het Guggenheim-museum, proeven van een Asturische fabada en Gran Bouquet-cider, en een bezoek brengen aan de Altamira-grotten en de bergen van Asturië, de Picos de Europa.

Aan boord rijdt de trein

De trein beweegt zich langzaam langs de Cantabrische kust met een snelheid van 45 kilometer per uur, waardoor de passagiers de gelegenheid krijgen om de prachtige en gevarieerde details van het landschap te bewonderen, evenals het rijke erfgoed dat beschikbaar is voor reizigers van plaatsen zo divers als Ibiza, Catalonië, Navarra, Guadalajara, Madrid en zelfs Tasmanië (Australië).

We komen van San Sebastián naar Bilbao met de bus om aan boord van de trein te gaan en te overnachten in Villasana de Mena. Het eerste diner van de cruise wordt geserveerd in het restaurant Ibaia in Gordexola, in de regio Vizcaya. Gerechten zoals Baskische tomatensaus, kabeljauw in pilpil-saus en panchineta worden geserveerd. De groep brengt de eerste nacht door in een treinsuite. Om de slaap te vergemakkelijken, is voorzien dat de trein 's nachts stopt op smalspoorstations langs de route. Rustig en zonder nachtelijk verkeer of verstoringen.

's Ochtends kunnen degenen die willen ontbijten dat doen tussen 8.30 en 9.30 uur in de eetzaal, die naast een restauratiewagon ligt, uitgerust om maaltijden te serveren voor toeristische reizen, congressen of zakenreizen. De trein begint om 8 uur 's ochtends te bewegen. Hier begint de zintuiglijke verfijning. Terwijl men nog in bed ligt en geniet van zachte lakens, kan de passagier zich verdiepen in het observeren van de veranderende nuances van het Cantabrische groen door het raam van de suite.

Het ontbijt kan gekozen worden uit een buffet of à la carte besteld worden. Attente en glimlachende bedienden verwelkomen de passagiers in de eetzaal, waar de passagiers elkaar geleidelijk leren kennen. Nationale en buitenlandse kranten en een verzameling romans completeren de bibliotheek van dit mobiele bolwerk. Voor 10 uur stappen we in de comfortabele begeleidingsbus die ons zonder gedoe of wachttijd naar het Guggenheim-museum brengt. Dat wordt zeer op prijs gesteld. De reizigers verkennen de verschillende expositieruimtes van de tentoonstelling "L'art en guerre. Frankrijk, 1938-1947: van Picasso tot Dubuffet".

Køkkenvogn Transcantabrico

De lunch wordt geserveerd in de trein, en in de namiddag bereiken we Santander, met prachtig uitzicht en hooggelegen gebieden boven El Sardinero, die de geschiedenis en overvloedige mogelijkheden van de stad weerspiegelen. Er is tijd voor een ontspannen wandeling op het stadsstrand en dineren in La Mulata. Sommige van de gasten maken grapjes over de commerciële bewegwijzering die ze associëren met schade veroorzaakt door mulatten onder de Antilliaanse creolen, zonder te weten dat mulata eigenlijk een soort schaaldier is in de krabben- en spinkrabfamilie. Cantabrië biedt amusement in Potes, de drukke toeristenmarkt, Lignum Crucis in Santo Toribio de Liébana, de universiteit en de architectuur van Comillas, het Palacio de La Bodega in Cabezón de la Sal en een diepgaande ervaring in Santillana del Mar met zijn geplaveide straatjes, vol legendes en middeleeuwse gebouwen.

Transcantábrico door Asturië

Transcantabrico Bar

De Transcantábrico zet zijn route voort tussen Ribadesella en Arriondas. Een gedetailleerde uitleg over druiven en destillatietechnieken brengt de passagiers samen in een wijnkelder op weg naar het heiligdom van Covadonga. Na de lezing en een royale wijnproeverij kopen mensen kaas, geurige jam en andere lekkernijen. We zijn weer onderweg. De rit over de kronkelende wegen van de Picos de Europa-bergen, de ruigste bergketen op het Iberisch Schiereiland, door Asturië, Cantabrië en León, brengt ons dichter bij steile berghellingen en bijna kale, rotsachtige en indrukwekkende toppen. Ondanks hoogtevrees, mist en steile heuvels bereiken we de oever van het Enol-meer, dat 750 meter lang en 400 meter breed is en op een hoogte van 1070 meter boven de zeespiegel ligt. Het is het grootste van de Covadonga-meren, op 21 kilometer van Cangas de Onís. We maken een groepsfoto en genieten van een fantastisch biefstuk in Casa Fermín in Oviedo.

Nadat we de toppen en Orujos hebben achtergelaten, beweegt de trein zich van Candás naar Luarca, met een eerdere stop bij het Oscar Niemeyer Center in Avilés en de Universidad Laboral in Gijón.

De Transcantábrico nadert zijn laatste halte langs de hórreos (graanschuren) en de koloniale huizen die bekend staan als "Indianos", in Ribadeo en de haven, in Viveiro en de vijf stranden aan de kust La Mariña. Het afscheidsfeest in de pubwagen, versierd met serpentines, brengt de bemanning en de passagiers samen, die samen dansen als een treinketen. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Ferrol en bereiken onze bestemming op de Plaza del Obradoiro in Santiago de Compostela, waar een lokale gids de geschiedenis, het erfgoed en de symboliek van de stad zal uitleggen tijdens de laatste groepsbijeenkomst. Knuffels, uitwisseling van e-mails en het einde van een zeer bijzondere en onvergetelijke treinreis.

Terug