Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Costa Verde Express: Luxe treinreis langs de groene noordkust van Spanje

Gedetailleerde informatie over reizen met Costa Verde Express in Noord-Spanje

2023-10-11

Costa Verde Express-trein

De Costa Verde Express-trein is een ware parel op rails.

Uitgerust met de ultieme elegantie uit het gouden tijdperk van treinreizen en het comfort van de moderne tijd, reis je majestueus langs de noordelijke Spaanse sporen tijdens een authentieke luxe reis waarbij alle zintuigen kunnen worden genoten.

Het eersteklas personeel, exclusieve aandacht voor reizigers, voortreffelijke gastronomie en een reisroute ontworpen om in het warmste hart van Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië te duiken, maken de Costa Verde Express tot een luxereferentiepunt voor het verkennen van Noord-Spanje.

De zorgvuldig gerenoveerde lounges en kamers van de Costa Verde Express maken van elke reis een onvergetelijke ervaring waar je kunt rusten en genieten van de reis in comfort.

De hele trein, zowel kamers als gemeenschappelijke ruimtes, is intern verbonden, waardoor vrije beweging mogelijk is voor alle passagiers.

 

Boek hier je Costa Verde Express

 

Suits van Grand Class

Gezellige cabines met fineerhouten panelen, die een warme en gezellige sfeer creëren.

Tweepersoonsbed (1,20m x 1,85m), bureau, kledingkast, bagagerek, minibar en kluis. De kamer is voorzien van airconditioning met aparte regeling en heeft een volledig eigen toilet, uitgerust met een haardroger en een set welkomstproducten en toiletartikelen.

Costa Verde Express - Suites

Costa Verde Express - Rooms

Costa Verde Express Interior

 

Loungewagens - Costa Verde Express

De lounges op de Costa Verde Express zijn elegante en sfeervolle ruimtes waar ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd, of waar je kunt genieten van een drankje of kunt praten met jouw medereizigers.

In deze gemeenschappelijke ruimtes worden het ontbijt en de lunch of het diner dagelijks bereid door onze chef-kok en geserveerd. Houd er rekening mee dat de bar van 's ochtends vroeg tot laat in de avond geopend is. Elke avond worden er live muziek, optredens en feesten aangeboden in de bar.

 

Inhoud van treinreizen

 • Accommodatie aan boord in 'Suite Gran Clase'.
 • À la carte en buffetontbijt elke dag.
 • Alle diners en lunches met voortreffelijk eten, ofwel aan boord van de trein of in toprestaurants (inclusief wijn, water, frisdranken en koffie).
 • Welkomstdrankje en hapje.
 • Afscheidsfeest met een galadiner.
 • Toiletartikelenkit van Renfe Viajeros (met toiletartikelen en slippers).
 • Gratis mineraalwater in de minibar van de cabine.
 • Activiteiten aan boord: muziek en live optredens, feesten in de pubwagon, showcooking en cocktails, dansen en meer.
 • Toegangskaarten voor musea, attracties en shows.
 • Excursies en geplande rondleidingen.
 • Luxe bus die de trein gedurende de hele reis begeleidt. Belastingen en servicekosten.
 • Dagelijkse kranten en tijdschriften.
 • Veiligheidsdienst.
 • Meertalige gids gedurende de hele reis.
 • Uitstekende bemanning (expeditieleider, gids, bedieningspersoneel, koks, technici, enz.).
 • Extra diensten tegen een meerprijs: Wasserij en barservice.

Gastronomie in de Treinreizen

Zowel in de restauratiewagons als in de gerenommeerde restaurants langs de route is de gastronomie in handen van de meest beroemde chef-koks in Noord-Spanje. De reis is een tour door de gastronomische identiteiten van Galicië, Asturië, Cantabrië, het Baskenland en Castilië en León.

Het ontbijt wordt aangevuld met persoonlijke service van onze kelners. Lokale specialiteiten worden gepresenteerd in de vorm van zoetigheden, tortilla's, taarten, kazen, vleeswaren en meer.

Lunch en diner worden zowel geserveerd in de elegante restauratiewagons als in gerenommeerde restaurants.

 

Reizen aan Boord van de Costa Verde Express

Voor zeven nachten en acht dagen wordt de Costa Verde Express jouw leefruimte, jouw vervoermiddel, jouw ontmoetingsplaats, jouw bar, jouw slaapkamer: een hotel op wielen waar je slaapt en wakker wordt op een nieuwe plek elke dag.

Het landschap dat voorbij het raam van uw suite of in de lounge waar je koffie drinkt voorbijtrekt, is nooit hetzelfde. Dit eenvoudige feit maakt de reis uniek en anders dan al het andere.

 

Om ervoor te zorgen dat de passagiers een goede nachtrust hebben, blijft de trein 's nachts geparkeerd op een station. De treinlounges zijn speciaal ontworpen voor ontspanning en onbeperkt genieten van de sfeervolle ambiance, en bieden ook de mogelijkheid om te socialiseren met medereizigers. Veel vriendschappen zijn gesloten tijdens een drankje aan boord van Costa Verde Express.

Na het diner wacht een avond vol entertainment. Elke avond is een feestavond met verschillende live-optredens gedurende de hele reis. Vanwege de lengte van de trein zal dit degenen die er de voorkeur aan geven om eerder terug te trekken naar hun suite niet beïnvloeden. Je kunt er ook voor kiezen om te genieten van een rustig drankje in een van de andere loungewagons of een wandeling te maken in de stad waar we 's nachts verblijven. De trein blijft geparkeerd op het station tot de volgende ochtend.

Over het algemeen wordt aanbevolen om comfortabele kleding en schoenen te dragen tijdens de dag wanneer we op excursie zijn, terwijl je 's avonds kunt kiezen voor meer formele kleding, hoewel er geen specifieke kledingvoorschriften zijn vereist. De enige uitzondering is voor toegang tot El Gran Casino de Santander op routes die deze stad bevatten, waar meer elegante kleding vereist is (pakken en stropdassen zijn niet nodig, maar items zoals shorts of sneakers zijn niet toegestaan).

 

Overige informatie over de reis

DOCUMENTATIE

Alle reizigers moeten documenten hebben die hun identiteit bevestigen. Voor buitenlanders is de vereiste documentatie om per trein te reizen dezelfde als die nodig is om Spanje binnen te komen vanuit het land van herkomst. Spaanse staatsburgers kunnen hun nationale identiteitskaart of paspoort gebruiken.

VALUTA / GELD

De wettige valuta in Spanje is de euro. Er is geen verplichting om fooi te geven.

MEDICIJNEN EN GEZONDHEID

In Spanje worden medicijnen gekocht bij apotheken. Reizigers uit EU-landen of staten die overeenkomsten hebben gesloten met Spanje, zullen dezelfde farmaceutische voordelen genieten als Spaanse staatsburgers. Alle treinen hebben een EHBO-kit aan boord, en de bemanning is getraind in het gebruik ervan. Bovendien staan we in voortdurend contact met gezondheidscentra langs de verschillende routes voor het geval een reiziger speciale medische hulp nodig heeft.

VACCINATIES

In Spanje is geen vaccinatie vereist; niettemin wordt, zoals overal ter wereld, aangeraden om recentelijk een tetanusvaccinatie te hebben gehad en de officiële immunisatievaccins te hebben gekregen.

ROKEN

Roken is verboden in Spanje in alle gesloten openbare ruimtes (inclusief openbare voertuigen en openbaar vervoer). Reizigers dienen daarom te voorkomen dat ze aan boord roken, conform de geldende wetgeving. De duur van elke treinreisroute overschrijdt echter niet 3-4 uur.

VEILIGHEID

Over het algemeen is Spanje een van de veiligste landen in Europa voor toeristen. Onze treinen beschikken over beveiligingsdiensten en een kluis aan boord, evenals beveiligingstoezicht op alle stations onderweg.

INTERNET / WIFI

De treinen Costa Verde Express, El Transcantábrico Gran Lujo, Tren Al Ándalus en El Expreso de La Robla hebben draadloos internet en een computer in hun sociale wagons, zodat reizigers toegang hebben tot internet, hun e-mails kunnen controleren, enzovoort. Alle hutten in Costa Verde Express en El Transcantábrico Gran Lujo hebben ook WiFi-verbinding (afhankelijk van de dekking).

Als je vanuit Spanje naar het buitenland wilt bellen, dien je 00 gevolgd door de landcode en het telefoonnummer in te voeren. Als je een nummer in Spanje vanuit het buitenland wilt bellen, dien je  +34 (de landcode van Spanje) gevolgd door het 9-cijferige telefoonnummer in te voeren.

Wij raden buitenlandse reizigers die hun mobiele telefoons willen gebruiken aan om contact op te nemen met hun provider om internationale roamingdiensten te activeren en informatie over de kosten op te vragen.

REISVERZEKERING

Reizigers op de luxe toeristische treinen zijn alleen gedekt door de verplichte passagiersverzekering (SOV in het Spaans). Daarom wordt aanbevolen om een specifieke reisverzekering af te sluiten voor dekking tegen annulering, ongevallen buiten de trein, ziekte of soortgelijke gebeurtenissen, zoals aanbevolen door jouw reisbureau of verzekeringsmaatschappij.

TOEGANKELIJKHEID

Hoewel al onze luxe toeristentreinen zijn gerenoveerd en zijn uitgerust met de nieuwste technologie, zijn het nog steeds vintage stukken; hun interieur is op een manier ingericht die rolstoel- of rollatorgebruik onmogelijk maakt.

Toch zal het mogelijk zijn voor een gehandicapte persoon die redelijk zelfvoorzienend is of reist met een andere passagier en alleen rolstoelondersteuning nodig heeft wanneer hij of zij uit de trein stapt. In dat geval kan, indien gewenst en met redelijke kennisgeving bij reservering, een rolstoel ter beschikking worden gesteld aan de klant. Het is echter belangrijk dat dergelijke personen niet zonder hulp reizen, en dat hun reisgenoot beschikbaar is om te helpen bij het in- en uitstappen, duwen van de rolstoel, enz., omdat er geen speciaal personeel beschikbaar is voor dit doel.

MINDERJARIGEN

Bij het reizen met een kind wordt een toeslag of vaste prijs in rekening gebracht, afhankelijk van de gekozen trein. Het reserveringscentrum voor toeristentreinen kan je informeren over mogelijke accommodatieregelingen en speciale prijzen in dergelijke gevallen.

Alleen de hutten in El Transcantabrico Gran Lujo en Tren Al Andalus' Deluxe Suites bieden voldoende ruimte voor ouders om hun eigen reiswieg of een extra bed te plaatsen.

HUISDIEREN

Geen huisdieren zijn toegestaan, behalve hulphonden die hun eigenaar begeleiden.

STROOMVOORZIENING

De stroomvoorziening in Spanje is 230V 50Hz, met ronde 2-pins stopcontacten van type F.

PERSONEEL AAN BOORD

De bemanning van onze luxe toeristentreinen bestaat uit een team van professionals die zijn opgeleid en klaar staan om perfecte en persoonlijke service te verlenen in verschillende talen.

Het team wordt geleid door de Trip Supervisor, die verantwoordelijk is voor het veilig brengen van deze treincruise naar de bestemming. Deze persoon kan rekenen op de hulp van het gehele personeel: de chauffeur, de gids, de ober, de koks en kelners, de muziek- en entertainmentcoördinator, het onderhoudspersoneel, de buschauffeur en het beveiligingspersoneel, die er allemaal voor zorgen dat de passagiers niets anders hoeven te doen dan van hun reis te genieten.

De reisleider en gids zullen onafscheidelijke metgezellen van de groep zijn, de reizigers gedurende de hele reis begeleiden en alle informatie en advies verstrekken die ze nodig hebben. Het gevarieerde entertainmentprogramma aan boord zal op zijn beurt zorgen voor boeiende en plezierige tijd die de actieve deelname van de passagiers aanmoedigt.

Het gehele personeel, in samenwerking met de Trip Supervisor, staat 24/7 ter beschikking van de reizigers, wat zorgt voor hetzelfde hoge niveau van kwaliteit en persoonlijke aandacht zowel aan boord als buiten de trein.

BEZOEKEN EN TOURS

Tijdens onze reis zullen we plaatsen aan de zee of in de bergen bezoeken en verkennen, charmante pleinen en straten, musea, kathedralen, wijnkelders en havens; veel verhalen zullen worden onthuld door onze meertalige gidsen, die ons tijdens elke tour vergezellen. De lunch zal het hoogtepunt van de dag zijn, en 's middags zullen we afwisselen tussen meer excursies en activiteiten aan boord van de trein, of gewoon genieten van het voorbijtrekkende landschap.

BASKENLAND BEZOEK DE WEBSITE VAN HET TOERISTENBUREAU

San Sebastián Bilbao-Guggenheim Museum CASTILIË EN LEÓN BEZOEK DE WEBSITE VAN HET TOERISTENBUREAU

Villasana de Mena CANTABRIË BEZOEK DE WEBSITE VAN HET TOERISTENBUREAU

Santander Sanctuary of Santo Toribio de Liébana Potes Cabezón de la Sal Neocave of Altamira Santillana del Mar ASTURIË BEZOEK DE WEBSITE VAN HET TOERISTENBUREAU

Ribadesella Arriondas Meren en Sanctuary of Covadonga Cangas de Onís Oviedo Candás Avilés Gijón Luarca GALICIË BEZOEK DE WEBSITE VAN HET TOERISTENBUREAU

Ribadeo Las Catedrales Beach Viveiro Santiago de Compostela

 

Boek hier je Costa Verde Express

Terug