Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

La Costa Verde Express****: Bilbao - Santiago
Costa Verde Express

(8 dagen) Luxe treinreis door Noord-Spanje, van Bilbao naar Santiago de Compostela

De treinreis met ¨El Transcantabrico¨ behoort tot de beste luxe treinreizen ter wereld en bestaat al sinds 1983. De professionele bemanning laat je optimaal genieten van dit avontuur in stijl.

De trein neemt je mee door de tijd, van de prehistorische Altamira grotten tot aan het moderne Guggenheimmuseum. De trein komt langs de schitterende stranden van de Costa Verde en stopt in diverse steden. Het eindstation is het imposante bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Je maakt kennis met de prachtige landschappen, interessante culturen, musea, stranden en bergen van Noord-Spanje in een enkele reis. Een luxe treinreis is een stijlvolle en bijzondere manier van reizen. De trein neemt je op een spectaculaire manier mee door verschillende gastronomische regio´s in Noord-Spanje.

De lunch en het diner (tijdens de treinreis inclusief) worden geserveerd in verschillende lokale restaurants waar je kunt genieten van de regionale keukens. Dit is een unieke manier om de gastronomie van Noord-Spanje te leren kennen.

Elk suite is voorzien van een tweepersoonsbed (120cm breed), bergruimte, minibar, kluis, klerenkast, bureau, airconditioning en een telefoon. De privé-badkamers zijn van alle gemakken voorzien en de suites hebben grote ramen – met gordijnen – zodat je vanuit je suite zicht hebt op het prachtige landschap. De trein is van binnen geheel te doorlopen, waardoor de reiziger totale bewegingsvrijheid geniet.

De trein rijdt over een oude spoorweg die gebruikt werd om kolen van León via de bergen naar de havenstad Bilbao te vervoeren. Later werd het spoor verlengd helemaal tot aan Galicië langs de Groene Kust.

De trein komt door de mooiste landschappen van verschillende Spaanse regio´s en stopt in diverse kleine en grotere monumentale steden. Op plekken waar de treinstations verder van de bezienswaardigheden afliggen, brengt een bus de reizigers naar de desbetreffende plek.  De trein rijdt in een prettig tempo en maakt geregeld een stop op bijzondere plekken.

´s Nachts staat de trein –vaak in het centrum van een stadje- stil bij mooie privé-stations waar de reizigers van optimale rust kunnen genieten of het nachtleven van de stad kunnen gaan verkennen.

Een treinreis met El Transcantabrico is een magische reisbeleving en in combinatie met de moderne voorzieningen aan boord maakt het tot een droomvakantie!

Check onze guestblog over deze luxe treinreis!

Bekijk kalender
 • Vanaf 4850 EUR/pers.
 • 8 dagen / 7 nachten
Inclusief

Vanaf 4.850 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer: 3.500 EUR

Inclusief
 1. 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer/compartiment – waarvan 2 nachten in een mooi hotel (in Bilbao en Santiago) en 5 nachten aan boord van de Transcantabrico.*
 2. 7 x ontbijt.
 3. Volpension tijdens de treinreis (, incl. wijn en koffie tijdens de maaltijden).
 4. Vlucht Amsterdam/Brussel – Madrid en vlucht terug Santiago – Amsterdam. Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.**
 5. Muziek en entertainment in de ¨café-wagon¨
 6. Geplande excursies, inclusief tickets en bezichtiging .
 7. Busvervoer naar de geplande excursies.
 8. Kranten en tijdschriften
 9. Beveiliging
 10. Meertalige gids
 11. Een Spain is More gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. (1 gids per 4 personen). Het is mogelijk om extra exemplaren bij te bestellen.
 12. 24/7 noodnummer.
 13. Belastingen.
 14. Fooi.

*De bedden in de compartimenten van de Transcantábrico zijn 120cm breed.

**Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.). 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
Optioneel
 1. Maak jouw reis persoonlijk: verleng je reis en boek leuke excursies. Een langer verblijf in Madrid, Santiago de Compostela of een andere stad kan worden aangevraagd.
 2. Annuleringsverzekering:  (kan worden aangevraagd na het boeken). 
Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Day 1: Arrival in Bilbao
Dag 2: Bilbao-Santander

In de ochtend komt de trein aan in Bilbao waar het hoogtepunt van vandaag wordt bezichtigd: het wereldberoemde Guggenheimmuseum (gesloten op maandag, behalve in juli en augustus).

De futuristische verschijning van het museum heeft Bilbao op de wereldkaart gezet. Rond het museum zijn er verschillende interessante kunstwerken te zien. Dit museum heeft de wijk aantrekkelijk gemaakt. Van Baskenland gaat de trein naar Cantabrië. De lunch wordt in de trein genuttigd met mooi uitzicht over de zee terwijl de trein doorrijdt naar het elegante Santander.

Dag 3: Santander - Santillana - Llanes

Vandaag bezoeken we enkele van de meest bijzondere plekken van Noord-Spanje, zoals de oude grotten van Altamira en het pittoreske middeleeuws dorpje Santillana del Mar.

Na een heerlijke wandeling over de boulevard van Ribadesella in Asturië, wendt de trein meer landinwaarts naar het noordelijke puntje van de bergketen de Picos de Europa. Diner en overnachting in Arriondas, een traditioneel bergdorpje.

Dag 4: Llanes-Picos de Europa-Oviedo

Voordat de Transcantabrico voortrijdt richting Oviedo, de hoofdstad van Asturië, bezoeken we eerst het wonderlijke Nationaal Park van de Picos de Europa. Eerst het prachtige Enol-meer gevolgd door het Heiligdom Covadonga, een heilige plek vol tradities en legendes.

De lunch vindt plaats aan boord terwijl de trein z´n weg vervolgd naar Oviedo.

Oviedo is een elegante en mooi onderhouden stad met een prettige ambiance. Cider is hier hét lokale drankje en de groene flessen zijn onmisbaar in het straatbeeld. Overnachting is in Candás.

Dag 5: Oviedo-Gijón-Luarca

De Transcantabrico-trein begint zijn tocht naar Avilés, een dorpje met een prachtig historisch centrum en Gijón, een stad aan de Cantabrische zee met een drukke culturele agenda. Ook deze stad is onlosmakelijk verbonden met het drankje cider. De trein stopt voor de nacht in Luarca, het witte dorpje aan de Costa Verde. 

Dag 6: Luarca-Ribadeo-Viveiro

Vandaag komt de trein Galicië binnen, de meest westerlijke regio van Spanje. Hier bezichtigen we het schitterende fotogenieke strand Las Catedrales. De ruige en ongerepte landschap lngs de Galicische kust Rias Altas is adembenemend. De trein stopt in Viveiro voor de nacht.

Dag 7: Viveiro-Ferrol-Santiago de Compostela

Na het ontbijt komen we aan in Ferrol, waar de bus ons opwacht om ons verder te brengen naar Santiago de Compostela. In Santiago bezoeken we het historische centrum van de stad die al duizenden jaren het eindpunt is voor de pelgrims die de Camino de Santiago lopen. De stad huisvestigt ontelbare schitterende monumenten. Dit bezoek is het laatste onderdeel van het programma van de treinreis.

Je overnacht in een mooi hotel in het prachtige oude centrum van Santiago.

Dag 8: Terugreis

Vertrek vanuit Santiago or Bilbao.