Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Luxe Treinreizen: Transcantábrico Clásico

Een culturele en gastronomische reis door het Groene Spanje.

2016-12-28

De Transcantábrico Clásico neemt de reiziger terug naar de gouden eeuw van de grote treinreizen, met de comfort van de 21e eeuw. De aangename sfeer, de professionele bemanning en de rijke cultuur en gastronomie van Castilië en León, Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië maken de reis met de Transcantábrico Clásico een genot voor alle zintuigen.

Welke routes zijn er? En hoe lang duurt de reis?

De Transcantabrico Clasico Santiago de Compostela naar León (en andersom): 8 dagen / 7 nachten.

De Transcantabrico Clasico van Santander naar Santiago de Compostela (en andersom): 5 dagen / 4 nachten.

De Transcantabrico Clasico van Santander naar León (en anderom): 4 dagen / 3 nachten.

Reisschema met vertrek in Santiago de Compostela:

Dag 1: Santiago de Compostela – Viveiro.

Om 12:00 verzamelen bij de Parador Reyes Católicos de Santiago de Compostela. Het programma begint met een rondleiding door het historische centrum van Santiago. Na de lunch brengt een luxe touringcar je naar Ferrol, naar de Transcantabrico. In de trein wordt je met een toost welkom geheten door de crew. De trein gaat op weg naar Viveiro. Vóór het diner, breng je een bezoek aan het oude centrum van dit plaatsje. Je overnacht in de trein.

Dag 2: Viveiro – Ribadeo – Luarca – Candás.

Na een heerlijk ontbijt, rijdt de trein verder richting Ribadeo. Vanaf Ribadeo ga je met de touringcar langs de kust van de provincie Lugo naar het beroemde strand Playa de las Catedrales. Hierna heb je een prachtig panorama-uitzicht over Ribadeo en tijd om zelf het stadje te bekijken. Terug in de trein, terwijl je geniet van een lunch aan boord, gaat de trein verder naar Asturië naar het plaatsje Luarca. De volgende bestemming is Candás voor het diner en de nacht.

Dag 3: Candás – Avilés – Gijón – Oviedo – Arriondas

De eerste stop van vandaag is Avilés met een waardevol historisch centrum. Daarna staat Gijón op de planning voor een bezoek aan de stad en een lunch, voordat de trein verder gaat naar Oviedo, de hoofdstad van Asturië. In Oviedo is er tijd om zelf de stad te gaan bekijken. Het diner vindt plaats in de trein terwijl de reis doorgaat naar Arriondas.

Dag 4: Arriondas – Llanes

Vandaag zul je het prachtige Nationaal Park Picos de Europa bekijken, het hoog gelegen Enol Meer en het kerkje Santuario de Covadonga, een heilige plek vol traditie en legendes. Na de lunch volgt de trein de route van de rivier waar een keer per jaar het grote kano-evenement Descenso Internacional del Sella plaatsvindt, naar Llanes. In Llanes heb je tijd om op eigen houtje dit prachtige vissersstadje te gaan verkennen. Diner en overnachting in Llanes.

Dag 5: Llanes – Cabezón de la Sal – Santander

Vandaag rijdt de trein Cantabrië binnen voor een bezoek aan Santillana del Mar en een replica van de beroemde grotten van Altamira met grotschilderingen. Na de lunch rijdt de trein verder naar Santander voor een rondleiding met gids. Na het diner kunnen diegenen die willen naar het Gran Casino van Santander (toegang inclusief).

Dag 6: Santander – Bilbao – Villasana de Mena

Vandaag staat Bilbao op de planning, de grootste stad van Baskenland. Het is een dynamische stad die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden na een industrieverleden. Je brengt onder andere een bezoek aan het beroemde Guggenheim museum, dat symbool staat voor het nieuwe Bilbao waarbij het traditionele en het moderne samenkomt.

Na de lunch heb je vrije tijd. Het diner en de overnachting is in Villasana de Mena/Mercadillo.

Dag 7: Villasana de Mena – Cistierna

Vandaag kom je Castilië en León binnen via indrukwekkende landschappen van de Mena Vallei. ´s ochtends ligt de nadruk op het Romaanse Palencia met drie dorpjes die enkele authentieke artistieke juweeltjes huisvesten: Villalcázar, Carrión de los Condes en Frómista.

Na een traditionele lunch bezoek je het Romaanse stadje La Olmeda, in Saldaña. Eenmaal terug in de trein gaat de reis verder naar Cistierna voor het diner en overnachting.

Dag 8: Cistierna – San Feliz – León

Laatste ontbijt aan boord en aankomst in San Feliz. Vanaf hier brengt de bus je naar León. Na een bezoek aan deze stad met een interessante geschiedenis met een verrassende historisch centrum is het programma van de treinreis afgelopen.

Hoe zijn de slaapcoupées van de Transcantábrico Clásico?

De standaard suites zijn coupées van 6 vierkante meter. Deze coupée beschikt over een tweepersoonsbed. Een driepersoons-coupée heeft een tweepersoonsbed en een opklapbaar stapelbedje (voor kinderen onder de 7 jaar).

De kamer is voorzien van een klerenkast, bureau, kluis, Flatscreen TV, telefoon en een minibar.

De privé-badkamers zijn comfortabel met een douche met hydromassage, föhn, en verschillende badartikelen.

Wat is bij de prijs van een standaard suite inbegrepen?

Inclusief:

 • Welkomsdrankje
 • Toilettasje en slippers van El Transcantábrico.
 • De overnachting
 • Ontbijt (à la carte en buffet)
 • Diner en lunch tijdens de treinrit (incl. de drankjes)
 • Galafeest/-diner aan het eind van de reis
 • Activiteiten aan boord van de trein
 • Mineraalwater uit de minibar
 • Entréetickets voor de musea en andere bezoeken die op de planning staan
 • Luxe touringcar die gedurende de reis met de trein meerijdt
 • Kranten en tijdschriften
 • Meertalige gids
 • Beveiliging
 • Belastingen

Hoe zien de andere coupées er van de Trancantábrico uit?

Het zijn ruime coupées vanaf waar je tijdens een heerlijk ontbijt van het uitzicht kunt genieten. Zowel de gastronomie aan boord als in de verschillende lokale restaurants is uitstekend. In de bar kunnen reizigers al vroeg terecht voor een kopje koffie of thee. De maaltijden aan boord vinden allemaal plaats in een van deze prachtige salons.

Er is ook een theesalon, panorama-salon en caféwagon waar iedere avond muziek is.

Prachtige uitzichten, haute cuisinie, kunst en cultuur vatten deze reis samen aan boord van de oudste Transcantabrico treinen. Je komt tijdens de luxe treinreis langs prachtige plekken van Noord-Spanje. Waar wacht je nog op?!

Terug