ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
sim

Camino Finisterre


sim

Camino Finisterre


sim

Camino Finisterre


Pelgrimsroutes

Waar wil jij jouw Camino Finisterre beginnen?

We hebben de camino opgedeeld in verschillende delen. Ieder deel heeft zijn eigen bijzonderheden, voordelen en moeilijkheidsgraad. Klik op een deel van de route voor meer informatie.

Camino Finisterre

Santiago - Muxia

Niveau: 2.00

Afstand: 117.00 km

Aantal etappes te voet: 5

Aantal etappes op de fiets: 0

meer info

Camino Finisterre

Vind je Camino Finisterre

 

Camino Finisterre (Santiago - Muxía via Finisterre)

8 dagen, 117 km, verleng de Camino met deze mooie voettocht naar Finisterre en Muxía

Vanaf 790 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta andando

Pelgrimsroutes :  

Camino Finisterre (Santiago - Muxía via Finisterre)

Meer weten over Camino Finisterre

  • Lengte: 88 / 117 km.
  • Beginpunt: Santiago de Compostela
  • Eindpunt: Finisterre / Muxia

Finisterre (Fisterra in het Galicisch) betekent letterlijk “het einde van de wereld”. De Romeinen hadden deze naam gegeven, omdat toentertijd, tot Columbus het tegendeel bewees, dit gebied het einde van de bekende wereld was. Al eeuwenlang fungeert deze plek voor veel pelgrims als symbolisch eindpunt na het bereiken van Santiago.

Tijdens deze pelgrimstocht van bijna 90 km van Santiago naar Finisterre kun je genieten van de prachtige natuur en kom je langs verschillende bezienswaardigheden. Het is een onbeschrijflijk gevoel als je na dagenlang (of zelfs wekenlang) te hebben gelopen de zee, de prachtige fjorden en de witte zandstranden voor je ziet opdoemen.

De vuurtoren bij Finisterre staat bovenop een steile klif, ver boven zeeniveau. Het wordt omringd door een adembenemend landschap met uitzicht over de ruwe en beroemde kustlijn waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden op de verborgen klippen van de rotsachtige kust.

Op weg naar het “Einde van de Wereld” loop je door verschillende dorpjes. Langs de kust zijn er tal van vissersdorpjes waar je in restaurantjes aan de kleine pittoreske havens verse vis en schaaldieren kunt eten.

Deze pelgrimstocht kent enkele varianten. De populairste route is de 88.9 km Camino van Santiago naar Finisterre voor 4 nachten. Na de laatste nacht in Finisterre brengt de bus je terug naar Santiago waar je nog een extra nacht nodig zult hebben voordat je terugvliegt.

Mocht je nog tijd hebben, dan raden we je aan om het laatste stuk langs de kust richting Muxia te lopen en de beroemde en uniek gelegen kerk ‘Santuario de Nosa Señora da Barca’ te bezoeken. Hier moet je een extra dag en nacht voor uittrekken.

De kustlijn tussen Muxia en Finisterre is een van de mooiste kustlijnen van Spanje met veel fijne zandstranden, duinen en pittoreske dorpjes.

Finisterre is mentaal, religieus en historisch gezien het perfecte einde van de trip. Op deze weg vind je veel interessante kerken, Pazos (grote Galicische boerderijen), cruceiros (pelgrimskruizen) en ontelbare hórreos (typische Galicische graanschuren gebouwd op pilaren). Het is een rustige Camino, omdat veel pelgrims ervoor kiezen om in Santiago de Compostela te eindigen.

Het regent vaak in dit deel van Galicië en de ochtenden zijn veelal mistig, maar de tocht naar Finisterre, en vooral als je besluit door te gaan tot aan Muxia, geeft je de kans om het authentieke Galicië te ervaren dat in vele opzichten uniek is.

Buen Camino!

Ervaringen van onze gasten

Op maat gemaakte Camino reizen

Start op gelijk welke dag van het jaar, het vertrekpunt van je Camino bepaal jij!
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal