ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
sim

Camino Primitivo


sim

Camino Primitivo


sim

Camino Primitivo


Pelgrimsroutes

Waar wil jij jouw Camino Primitivo beginnen?

We hebben de camino opgedeeld in verschillende delen. Ieder deel heeft zijn eigen bijzonderheden, voordelen en moeilijkheidsgraad. Klik op een deel van de route voor meer informatie.

Camino Primitivo

Oviedo - Santiago de Compostela

Niveau: 4.00

Afstand: 340.00 km

Aantal etappes te voet: 13

Aantal etappes op de fiets: 0

meer info

Camino Primitivo

Vind je Camino Primitivo

 

Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

(Etappe: 1-14): 16 dagen, pelgrimstocht van 315 km.

Vanaf 1.580 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta andando

Pelgrimsroutes :  

Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

Meer weten over Camino Primitivo

  • Lengte: 322 km.
  • Beginpunt: Oviedo. 
  • Eindpunt: Santiago de Compostela.

“Camino Primitivo” is Spaans voor “Oorspronkelijke Route”. De route draagt deze naam, omdat dit de eerste pelgrimsroute met een historische verwijzing is. Het wordt dus omschreven als de oudste pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

In de 9e eeuw reisde koning Alfons II van Asturië van zijn residentie in Oviedo naar Santiago om het graf van Sint Jacob te bezichtigen dat een aantal jaar eerder werd ontdekt. De route die de koning aflegde, is goed gedocumenteerd en volgt grotendeels het pad van de huidige “Camino Primitivo”.

De Camino Primitivo komt bij Melide samen met de Camino Frances, waarna je de laatste paar etappes naar Santiago dezelfde weg volgt.

De Oorspronkelijke Route is beduidend heuveliger dan de Franse Route en, met name tussen Oviedo en Lugo, ben je voortdurend aan het stijgen of dalen. Het landschap en de natuur is echter prachtig en je zult je omgeven in laagbevolkte gebieden.

“Primitivo” kan ook primitief betekenen, wat in veel gevallen voor deze route zeker geldt. Je zult veel minder dorpen, restaurants en goede hotels langs de route vinden in vergelijking met de andere pelgrimstochten. Dit hoeft je niet tegen te houden, want het blijft een uitdagende route met doorgaans goede en authentieke accommodaties.

Gezien het beperkt aantal hotels langs de route, is het dikwijls niet mogelijk om een etappe te verkorten of te verlengen. Dit is bij de Franse Route wel mogelijk.

Primitief is het ook door het beperkt aantal pelgrims op de route.  Je zult vaker “bèèèh” en “boeee” horen dan “buen camino” en “hola”.

Slechts 3% van de pelgrims naar Santiago lopen de Camino Primitivo.

Aangezien er weinig dorpjes en restaurants onderweg te vinden zijn, bieden we ook halfpension aan.  Elke ochtend krijg je van het hotel een lunchpakket voor onderweg mee.

Behalve de veelvoud aan mooie vergezichten kun je ook genieten van het stadsleven van onder andere Oviedo. Oviedo is een cultureel bolwerk en een van Spanjes mooiste steden. Het heeft een charmante en sfeervolle oude binnenstad. Je komt langs de stad Lugo waar ’s werelds best bewaarde Romaanse stadsmuur staat. Uiteindelijk kom je aan in het bedevaartsoord Santiago de Compostela, een stad om naar uit te kijken.

Doe het nu voordat anderen deze waanzinnige pelgrimstocht (her)ontdekken.

Ervaringen van onze gasten

Op maat gemaakte Camino reizen

Start op gelijk welke dag van het jaar, het vertrekpunt van je Camino bepaal jij!
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal