ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
sim

Camino Portugues


sim

Camino Portugues


sim

Camino Portugues


Pelgrimsroutes

Waar wil jij jouw Camino Portugues beginnen?

We hebben de camino opgedeeld in verschillende delen. Ieder deel heeft zijn eigen bijzonderheden, voordelen en moeilijkheidsgraad. Klik op een deel van de route voor meer informatie.

Camino Portugues

Porto - Túi

Niveau: 2.00

Afstand: 123.00 km

Aantal etappes te voet: 5

Aantal etappes op de fiets: 0

meer info

Porto - Redondela

Niveau: 2.00

Afstand: 196.00 km

Aantal etappes te voet: 9

Aantal etappes op de fiets: 4

meer info

Túi - Redondela

Niveau: 2.00

Afstand: 32.00 km

Aantal etappes te voet: 1

Aantal etappes op de fiets: 0

meer info

Redondela - Santiago

Niveau: 3.00

Afstand: 115.00 km

Aantal etappes te voet: 4

Aantal etappes op de fiets: 2

meer info

Camino Portugues

Vind je Camino Portugues

 

Camino Portugues - Kustroute

De Camino Portugues langs de kust - start in Porto

Vanaf 1.550 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta andando

Pelgrimsroutes :    

Camino Portugues - Kustroute

Camino Portugues (Porto-Santiago)

(Etappe 1-10): 14 dagen, pelgrimstocht van 241 km

Vanaf 1.270 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta andando

Pelgrimsroutes :      

Camino Portugues (Porto-Santiago)

Camino Portugues Light (Tui-Santiago)

(Etappe 6-10): 8 dagen, pelgrimstocht van 117 km.

Vanaf 990 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta andando

Pelgrimsroutes :    

Camino Portugues Light (Tui-Santiago)

Meer weten over Camino Portugues

  • Lengte: 241 km.
  • Beginpunt: Porto.
  • Eindpunt: Santiago de Compostela.

De Camino Portugues bestaat al sinds de ontdekking van het graf van de apostel in het jaar 813, maar de grote toestroom van pelgrims kwam pas tot stand toen Portugal halverwege de twaalfde eeuw onafhankelijk werd. Al eeuwenlang doen de Portugezen enthousiast mee aan deze collectieve ervaring gesteund door koningen, edelen en hoge geestelijken.

Sinds de twaalfde eeuw is het een komen en gaan van pelgrims over de Portugese wegen. Ze trekken van kleine of grote steden in het hele land naar hun eindbestemming Santiago de Compostela. Het was uitsluitend bedoeld als een tocht met religieuze principes, maar dankzij deze constante stroom van mensen tussen Portugal en Galicië nam de culturele, economische en intellectuele uitwisseling toe.

Een aantal historische constructies zorgden voor de populariteit van de Camino Portugues in Galicië: bruggen, kapelletjes, heiligdommen, kruizen langs de weg, landhuizen en historische steden. Bij het Galicische gedeelte van de route begin je aan de oevers van de Minho, in de stad Tui, en eindig je bij het graf van Sint Jacob. Hoewel de pelgrimstochten niet persé hebben geleid tot een reeks monumenten die tot één specifieke periode (Romaans of Barok) behoren, heeft de Portugese Route in Galicië een diepgaand cultureel erfgoed.

De Camino Portugues kronkelt voorzichtig richting het noorden, over oude wegen en paden die bosgebieden, akkervelden, dorpen, kleine stadjes en historische steden doorkruisen. Sommige paden lopen over adembenemende middeleeuwse bruggen die meestal Romaanse elementen bevatten. De pelgrimstocht wordt verrijkt door kapelletjes, kerkjes, kloosters, stenen altaars en wegkruisen waarop de afbeelding van Sint Jacob de Pelgrim altijd prijkt om alle pelgrims op hun pad te begeleiden en aan te moedigen.

De pelgrims worden tijdens de bedevaart gastvrij ontvangen. Deze gastvrijheid begon in de middeleeuwen toen koningen en edelen ziekenhuizen oprichtten die werden gerund door monniken en geestelijken. Deze traditie van gastvrijheid wordt vandaag de dag nog altijd in leven gehouden door inwoners van de stadjes verspreid langs de pelgrimsweg en door de herbergiers van de pelgrimsherbergen.  Veel van de paden werden aangelegd waar de Romaanse hoofdwegen oorspronkelijk liepen. Deze hoofdwegen vormden de ruggengraat van het Romaanse Gallaecia, zoals de Via XIX die decennialang als reis- en handelsroute diende. Via XIX werd in de eerste eeuw na Christus aangelegd onder de Romeinse keizer Augustus. Het feit dat deze weg in klassieke teksten wordt genoemd, is het bewijs dat deze pelgrimstocht al sinds de oudheid belangrijk is.

Ondanks de rijke historische achtergrond ontsnapt de Camino Portugues niet aan moderniseringsprocessen. Zo nu en dan moeten pelgrims het zandpad of de kasseienweg verlaten om in de berm van de N-550 tussen Vigo en A Coruña hun weg naar Santiago te vervolgen. Dit is zeker een nadeel voor degenen die op zoek zijn naar de essentie van de oorspronkelijke pelgrimstocht, maar de pelgrim is dit al gauw vergeten zodra deze reis van toewijding, kunst, cultuur en historie afgelopen is.

Het is 117 kilometer van Porto naar Tui (bij de Spaanse grens) en 112 kilometer van Tui naar Santiago. Als je maar een week hebt, is Tui het ideale beginpunt. Heb je langer de tijd, dan kun je in Porto beginnen.

Sommige etappes kunnen wat lang zijn, maar de pelgrimsroute is over het algemeen erg vlak.

Buen Camino!

Ervaringen van onze gasten

Op maat gemaakte Camino reizen

Start op gelijk welke dag van het jaar, het vertrekpunt van je Camino bepaal jij!
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal