Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Portugues(Porto-Santiago)

Kaart Camino Portugués: Porto - Santiago

Pelgrimstocht Lopen door 2 landen

Camino Wandelen naar Santiago 

De Portugese Camino Route vanaf Porto combineert uniek cultuur, natuur en geschiedenis. Bekend als de op een na drukste Camino Route na de beroemde Franse Camino, trekt het jaarlijks ongeveer 20% van de pelgrims aan. Langs de 240 kilometer van deze route doorkruist deze de culturele en landschappelijke diversiteit van Portugal en Noord Spanje, waardoor pelgrims in contact komen met een internationale gemeenschap van reizigers.

Beginnend in de bruisende stad Porto, strekt de Portugese Camino zich uit over zacht glooiende heuvels en biedt spectaculaire panoramische uitzichten. Naarmate je Tui nadert, aan de grens met Spanje, kom je in een landschap met groene velden en serene bossen.

Deze Camino Route is ideaal voor pelgrims van alle niveaus en biedt een reis die de rijke culturele geschiedenis verweeft met natuurlijke schoonheid, van oude kerken tot charmante dorpjes, met als hoogtepunt de majestueuze kathedraal van Santiago de Compostela.

Klik op "Offerte Aanvragen" aan de rechterkant en neem contact met ons op voor een gepersonaliseerd aanbod naar jouw wensen.

 

Wat biedt Spain Is More

Dagelijkse vertrekken van maart tot november.

Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met eigen badkamer.

Persoonlijke digitale gids van Spain is More met praktische informatie over de route en aanbevelingen.

Aanpassing van etappes: Ja, meestal.

 

Mis dit niet...

Als je tijd hebt, raden we aan om twee nachten in Porto door te brengen. Het is een prachtige stad die een gedetailleerd bezoek meer dan waard is.

Vraag ons ook naar de " Variante Espiritual ¨

✔ Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Portugese Camino te verkennen: afstanden, terrein, klimaat en tips.

Inclusief
Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer.
 2. Vervoer van het vliegveld in Porto naar het centrum (taxi kost ong. 25€, en bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bussen vind je in onze gids. 
 3. Vervoer van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. 20€, bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bussen vind je in onze gids. 
 4. City tax in Porto. 2€/person/night
 5. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 6. Vluchten.. 
Optioneel
 1. Personaliseer jouw Caminoreis : verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 3. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 120 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 4. Verleng je reis met een langer verblijf in Porto, Santiago of een andere stad naar wens
 5.  Spain is More fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/per exemplaar)
 6. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Camino Portugues

(Porto-Santiago)

Vanaf
990 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 325 EUR

Dagelijks programma

Porto - Santiago

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Porto

Aankomst in Porto. Je overnacht in een 4-sterrenhotel in de oude binnenstad van Porto.

Dag 2.- Porto

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Porto te leren kennen.

Deze stad in het noorden van Portugal aan de monding van de Duero rivier is een bijzondere plek. Het contrast tussen de rijke buurten met grote herenhuizen en de smalle steegjes van het historisch centrum dat in 1996 door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, is enorm. Opvallend is het grote aantal vervallen gebouwen. De smalle, historische en nostalgische straatjes van Porto zijn ideaal om doorheen te wandelen. Een avondwandeling langs de Duero, de Mercado do Bolhao en de uiteenlopende smaken van de portwijnen mag je niet missen.

Dag 3.- Porto - Arcos 32 Km

De Camino (¨Caminho¨ in Portugees) start bij het bekende kathedraal van Porto,  ¨Sé¨,

Nadat je de buitenwijken van Porto achter je hebt gelaten, wordt de omgeving groener en een stuk mooier. Als de eerste etappe je lang lijkt, kun je de eerste 5-10 km een taxi of bus nemen.

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
ArcosOporto
Dag 4.- Arcos - Barcelos 20 Km

Na Vilarhino wordt het landschap steeds ruraler. Het pelgrimspad loopt over schitterende middeleeuwse bruggen en langs historische kerkjes.

In de middag/avond heb je genoeg tijd om door de oude stad van Barcelos te wandelen.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
BarcelosArcos
Dag 5.- Barcelos - Ponte de Lima 32 Km

Dit is de langste etappe, maar omdat je geen hoge heuvels over hoeft te gaan, is deze dag prima te doen. Het is een mooie wandeling door de Portugese wijngaarden.

Ponte de Lima is een charmante stad met een alom bekende markt die dateert uit het jaar 1125.

De oude middeleeuwse brug uit 1368 van 277 meter lang is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
Ponte de LimaBarcelos
Dag 6.- Ponte de Lima - Paredes de Coura 19 Km

De Camino gaat verder van Ponte de Lima over haar beroemde brug. Al snel loop je door een landelijke omgeving. Deze etappe is niet heel lang, maar kent wel een klim van circa 2 km. Deze beklimming is de grootste uitdaging van de Portugese route. 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
CossouradoPonte de Lima
Dag 7.- Paredes de Coura - Tui 20 Km

Vandaag is het weer een korte etappe die met een lichte beklimming begint. Het pad brengt je via bossen en akkers naar de oude vestingstad Valença waar je het enorme fort kunt bezichtigen. Een brug over de rivier Miño brengt je in Spanje. Aan de Spaanse zijde van de rivier ligt Tui, je eindbestemming voor vandaag. Tui is een bruizende stad met een prachtige kathedraal, goede restaurants en een indrukwekkende geschiedenis vanwege de vele oorlogen met Portugal.

Als je een andere verdeling van de etappes wilt, kun je er voor kiezen om niet in Tui te slapen en 5 km door te lopen, zodat de etappes van vandaag en morgen bijna even lang zijn.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
TuiParades de Coura
Dag 8.- Tui - Redondela 32 Km

Een relatief lange etappe met slechts een, maar wel wat zware, klim. Voor de meesten is deze etappe goed te doen. 

Deze Camino is misschien wel de mooiste van de hele Portugese route, met name het pad door de Rio Louro vallei.

Veel pelgrims kiezen ervoor om deze lange en zware etappe op te splitsen. 

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
RedondelaTui
Dag 9.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Vandaag heb je waanzinnige uitzichten over de baai van Vigo. Als je een liefhebber van oesters bent, moet je zeker een stop maken in de stad Arcade waar je de lekkerste oesters van Galicië kunt eten.

Tot aan Pontevedra passeer je een diversiteit aan landschappen. De stad heeft een historische binnenstad en staat bekend om haar vele gezellige pleinen. De ideale plek om van de lange wandeling bij te komen.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
PontevedraRedondela
Dag 10.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Na een sfeervolle avond in Pontevedra gaat de route verder via een brug over de rivier Lérez.

Vanaf hier slingert het pelgrimspad door een prachtige vallei voordat je weer in het open landschap komt. Een rustige etappe die in Caldas de Reis eindigt.

Afstand: 22 Km

HOOGTE PROFIELm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 11.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Deze etappe gaat over prachtige paadjes en over de middeleeuwse brug die de oevers van de Bermaña verbindt. De hele weg tot aan Padrón kom je door een schitterende omgeving. Padrón is het stadje waar volgens de legende het schip met de overblijfselen van de apostel Jacobus aanlegde.

Padrón staat bekend om de kleine groene pepers die je absoluut moet proberen. Af en toe zit er een hele scherpe peper tussen, maar dit weet je pas als je er al een hapje van hebt genomen.

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
PadrónCaldas de Reis
Dag 12.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Het is altijd een bijzondere ervaring om voet te zetten in de stad Santiago, ongeacht de pelgrimsroute die je afgelegd hebt. Vanaf de Portugese route ontwaar je de torens van de kathedraal iets eerder dan vanaf de Franse route, maar van beide kanten is de aanblik even prachtig. Het is een ongelooflijk gevoel wanneer je na een lange bedevaart de kathedraal van Santiago in de verte ziet opdoemen.

Bij aankomst heb je de hele dag om deze betoverende stad te leren kennen.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 13.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht.

De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 14.- Terugreis vanuit Santiago

Vertrek vanuit Santiago.

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino-bedevaarten

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken