Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Mountainbiken in het Noorden van Spanje

Fietstoerisme is booming!

2018-05-23

Het fietstoerisme is als nooit tevoren explosief en Spanje is de ideale bestemming voor deze uitstapjes vanwege het uitstekende klimaat, je kan op bijna elk moment van het jaar reizen en de variatie in het landschap van kust tot hoge bergketens is groot.

Wist je dat Spanje het tweede land ter wereld is met het grootste aantal biosfeer reservaten en dat het ook 15 nationale parken heeft?

Veel van de mountainbikeroutes die hier passeren gaan door deze beschermde gebieden en natuurparken. Let op! Je mag enkel door deze parken met de juiste vergunningen. Het noorden van Spanje is een waar mekka voor mountainbikeroutes en liefhebbers van deze sport reizen al jarenlang naar het noorden om te genieten hiervan.

Een voorbeeld van deze bestemmingen in het noorden van Spanje is het Nationaal Park van Picos de Europa.

Dit park staat bekend om zijn prachtige natuur,
zijn grote rotsformaties,
de nabijheid van de kust

en het gecontroleerde toerisme
vergeleken met andere bergsystemen
van ons land en in het buitenland.

SPAIN IS MORE in samenwerking met zijn gespecialiseerde agent (semi-professionele mountainbikers), heeft een route gecreëerd voor liefhebbers van deze sport. Deze route is niet voor beginners, omdat het wat techniek vereist, en daarom minimale kennis.

Het doel van deze reis is om een ​​"maagdelijk" deel van de buitengewone schoonheid van het nationale park te laten zien in het zuiden, wat de Leon-helling wordt genoemd. De toegang tot deze helling is veel gecompliceerder dan voor de Asturische of Cantabrische zijde met grote toeristische centra zoals Cangas de Onís en Potes; daarom is er geen overbevolking. Aan deze kant van de Picos de Europa schijnt de zon veel meer, is er weinig verkeer en is het heel normaal om een ​​hele dag te fietsen zonder een enkele persoon te passeren. ’S Nachts slaap je in landelijke verblijven in mooie dorpjes waar je kunt genieten van een aantal van de specialiteiten van het gebied.

Als je besluit om met ons mee te gaan, kun je rekenen op een fiets van hoge kwaliteit, 24/7 hulp, indien nodig, en bagagevervoer tussen hotels. Je kan dus zorgeloos genieten van dit natuurlijke wonder.

Als je meer wilt lezen, klik hier.

Terug