Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Fietstocht door Picos de Europa

Fietstocht door Picos de Europa

Zelf-begeleide mountainbiketocht door de Oost-Leonese bergen en Picos de Europa

Spain is More biedt deze geweldige mountainbiketocht aan voor (gematigde) geoefende mountainbikers. De route is ontwikkeld in samenwerking met een zeer toegewijde en voormalige semi-professionele mountainbiker die de bergen kent als zijn eigen broekzak, en dat maakt je reis tot een ervaring voorbij het pittige.


"De reis is ideaal voor avontuurlijke mountainbikers,
die op zoek zijn naar authentieke ervaringen in een
adembenemend landschap."


De fietstocht is individueel en zelfstandig, incl. huur van de nieuwste mountainbikes (zie foto hieronder) door het noord-oosten van de provincie Leon en de bergen van de Picos de Europa.
De reis is ideaal voor avontuurlijke ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar authentieke ervaringen in een adembenemend landschap. Mountainbikeliefhebbers zullen kunnen genieten van een reis door onbekende en dunbevolkte gebieden, die zijn ontworpen voor mountainbiken met open, brede, korte kloven in een constant veranderend terrein waar geen twee dagen hetzelfde zijn. 

Je hoeft geen expert te zijn maar liever ook geen beginner om te genieten en de reis te voltooien. Wanneer je in de bergen rijdt, moet je erop voorbereid zijn dat de rit fysiek uitdagend is. Er zijn echter een aantal alternatieve routes als de reis te moeilijk is. Het is een individuele reis zonder gids maar met GPS, bel-assistentie onderweg, nationale parkvergunning, kaarten, etc. 

Naast de natuur heeft het gebied een schatkamer aan gastronomische specialiteiten die naar heel Spanje worden geëxporteerd. Enkele van de beste kazen van Spanje, chorizos en het beste rundvlees komt hier vandaan. Het zal dus een reis zijn voor alle zintuigen.

Route volgt een gemiddeld niveau dus iedereen die eraan gewend is om redelijk vaak te mountainbiken op divers terrein kan deze reis aan, en kan genieten van de kleine dorpjes en prachtige landschappen die je passeert.

De tour begint en eindigt in het stadje Cistierna en de route is een cirkelvormige lus van 220 km en 6.500 meter hoogteverschil, verdeeld over 5 etappes. Je brengt de nacht door in gezellige berghotels of in de kleine steden die je passeert. Een deel van de route (minder dan 15%) gaat over asfalt, maar de route loopt meestal langs kleinere secundaire wegen, waar je sneller kunt zijn als de reis te zwaar is. Je bent ver verwijderd van lawaai en motorwegen. De stilte wordt meestal alleen verbroken door de koeien 'muh'. 

Uw bagage wordt op fietsdagen van hotel naar hotel vervoerd en tijdens de fietstocht is er halfpension inbegrepen.

Veiligheid onderweg! Je bent in veilige handen. Onze man in het gebied kan altijd gebeld worden als het nodig is en we zorgen er elke avond voor dat je je doel bereikt.

We gebruiken moderne 'MTB' bikes - van hoge kwiliteit en onze fietsen hebben slechts een paar keer de rit gereden en zijn van topklasse. Als je jouw eigen fiets mee wilt nemen, dan kan dat ook, neem even contact met ons op voor de aanpasing van de prijs in dat geval. 

We adviseeren onze reizigers vanwege de hygiene, veiligheid en omdat het verplicht is in Spanje een helm op de fiets te dragen, hun eigen helmen mee te brengen. Het verhuur bedrijf heeft helmen ter beschikking welke je ter plaatsen kunt kopen.

De fietsen worden geleverd met "normale" pedalen. Wil je liever ander soort pedalen, dan moet dit op voorhand aangevraagd worden, i.v.m de beschikbaarheid hiervan. 

Moderne MTB

 

Omdat het een individuele reis is, is het mogelijk om dagelijks te vertrekken. Omdat de hotels maar een beperkt in aantal zijn en er is beperkte toegang is tot het nationale park Picos de Europa, kan het zijn dat op bepaalde dagen van het jaar de reis niet mogelijk is. De tour is mogelijk van eind mei tot oktober.

Klik op reserveer nu of neem contact met ons op voor een vrijblijvend aanbod. Of bel (0031) 85 888 35 65 of (0032) 3 808 09 30. We kijken ernaar uit van je te horen.

 

Opmerking: de reis is ook mogelijk als privé-groepsreis. Bel of mail ons voor een offerte.

 • Vanaf 1190 Euro/pers.
 • 218 km
 • 8 dagen / 7 nachten
Inclusief

Vanaf 1.190 Euro/pers.Per persoon in tweepersoonskamer

Toeslag eenpersoonskamer: 175 Euro

Inclusief
 1. Vlucht van Amsterdam/Brussel - Madrid (retour).
 2. Trein van Madrid naar León.
 3. Trein van León naar Madrid.
 4. 2 nachten in León in een charmant hotel in het centrum van de stad.
 5. 5 nachten in de Picos de Europa
 6. 4 diners in authentieke restaurants na de fietsetappes 
 7. Vervoer van León naar Cistierna om de route te beginnen
 8. Vervoer van Cistierna naar León aan het einde van de route
 9. Verhuur van volledig uitgeruste mountainbikes 
 10. Vervoer van bagage tussen de etappes
 11. Technische assistentie
 12. Toestemming om door het Picos de Europa National Park te rijden
 13. Verzekering voor activiteit
 14. Reisgids met alle nodige informatie voor deze reis, met kaarten van de stad León, kaarten van de route per fiets, GPS tracks… etc.
 15. Tas met souvenirs van de typische gastronomische producten van het gebied

 

Niet inbegrepen
 1. Transport van Madrid luchthaven naar het treinstation en omgekeerd.
Optioneel
 1. Vervoer naar León van waar ook ter wereld en terugkeer naar huis.
Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1: Aankomst in León

Aankomst in León met de hogesnelheidstrein vanuit Madrid. Hier overnacht je in een mooi hotel in de historische oude stad, vanwaar je de omliggende straten van León kunt ontdekken.

León staat vol met indrukwekkende monumenten en staat bekend om zijn levendige sfeer op straat en in de beroemde tapasrestaurants. De stad is een oude Romeinse hoofdstad, en de Romeinse invloed is onvermijdelijk - vooral vanwege de stadsmuur, die nog steeds op verschillende plaatsen staat, zoals 2000 jaar geleden. León heeft een aantal troeven die elke grote stad jaloers maken. Vooral de grootte van de indrukwekkende kathedraal zal verbazen. Naast de enorme kathedraal, een van de mooiste en grootste van Spanje, moet men de monumenten van San Isidoro en San Marcos bezoeken. Ervaar de oude stad, die meer bars en restaurants heeft dan eender welke andere 'oude stad' in Spanje. Een levendige start van de reis, waarbij je veel authentieke Spaanse ervaringen, lekker eten en een opwindende cultuur beleeft.

Dag 2: Cistierna

In de ochtend heb je tijd om León te bezoeken. In de middag gaat de reis verder naar het stadje Cistierna (ongeveer 1 uur). Cistierna bevindt zich aan de 'poort' van de Picos de Europa bergen en daarna worden de dorpen iets kleiner, er zal bijna geen verkeer zijn zodat je uitgebreid van de komende dagen zal genieten.

In Cistierna zijn er niet veel buitenlandse toeristen. Als zodanig is het geen wonder, omdat de stad zelf niet veel te bieden heeft op toeristisch gebied, maar hier kan je Spanje op een heel authentieke manier ervaren. En zo zullen de komende dagen ook zijn ... en dat is precies wat deze reis zo geweldig maakt.

Na het inchecken in het hotel is er een korte briefing over de reis, waarbij de fiets wordt gebracht en aangepast, zodat alles klaar is voor de reis  de volgende ochtend.

Avondmaaltijd in Cistierna is in de prijs inbegrepen.

Dag 3: Fietsdag - 32 km
 • Afstand: 32,50 km.
 • Maximale hoogte: 1.306 m.
 • Minimale hoogte: 926 m.
 • Hoogteverschil vertrek - aankomst: 82 m.
 • Maximale hoogteverschil: 380 m.
 • Gecumuleerde stijging: 1.068 m.
 • Maximale helling: 26,90%

Klaar voor de eerste mountainbike-etappe in Picos de Europa?

Je hebt professionele hulp gekregen om de fiets correct in te stellen. Alles is zoals het hoort en je bent nu aan het rollen op deze geweldige mountainbiketocht door Picos de Europa. De eerste fase is relatief kort, ongeveer 32 km, het is niet te moeilijk, niet te gemakkelijk. Een heel mooi voorbeeld van wat de komende dagen te bieden hebben. Na een paar kilometer begin je te 'klimatiseren' voel je dat je nu echt op een heel bijzondere reis bent. De dag geeft een goede indruk van het prachtige landschap dat de komende dagen op je wacht.

Tijdens de reis kom je voorbij Sabero, waar je het beroemde mijnmuseum kunt bezoeken. Het gebied wordt doorboord door mijnen, waar primaire steenkool is gewonnen, maar ook andere mineralen. Het museum is zeker een bezoek waard en geeft een goed inzicht in de geschiedenis van het gebied. De etappe heeft twee iets sterkere stijgingen voordat het de hoogte bereikt waar het volgende kleine, gezellige hotel zich bevindt.

Avondmaal is in de prijs inbegrepen.

Dag 4: Fietsdag - 56 km
 • Afstand: 56,63 km.
 • Maximale hoogte: 1564 m.
 • Minimale hoogte: 690 m
 • Hoogteverschil vertrek - aankomst: -103 m.
 • Maximale hoogteverschil: 874 m.
 • Gecumuleerde stijging: 1.763 m.
 • Maximale helling: 27,27%

De etappe van vandaag is iets langer dan de vorige dag, met verschillende ups en downs.

De reis gaat naar het Picos de Europa National Park. Voorafgaand aan je reis hebben we toestemming voor je aangevraagd om te fietsen in het nationale park en voordat je aan je reis begint, ga je ermee akkoord dat je voldoet aan eenvoudige (en vrij normale) normen voor gedrag zoals het niet gooien van afval, 's nachts mag je niet in de open lucht camperen, je moet rekening met gemarkeerde paden, enz. De gemarkeerde paden van het park moeten worden gevolgd om het milieu te beschermen en het is noodzakelijk om de toegangspas te hebben.

Beukenbossen, weiden, bergen, koeien en vele andere dieren zullen u deze dag omringen. Er zal ook een beetje asfalt op de route zijn, waar er tijd is om je armen en benen te laten rusten na de beklimmingen. De route van vandaag eindigt in een klein, knus en geïsoleerd bergdorpje waar je echt het gevoel hebt dat je naar een andere wereld bent gekomen. Idyllischer kan niet.

Avondmaal is in de prijs inbegrepen.

Dag 5: Fietsdag - 54 km
 • Afstand: 53,88 km.
 • Maximale hoogte: 1.557 m.
 • Minimale hoogte: 770 m
 • hoogteverschil vertrek - aankomst: 196 m.
 • Maximale hoogteverschil: 787 m.
 • Gecumuleerde stijging: 1.649 m.
 • Maximale helling: 27,36%

Vandaag begint de etappe met een afdaling hoewel de hellingen snel volgen. Er wacht je een zeer sterke klim. Het landschap is spectaculair omdat je je in het Nationaal Park van de Picos de Europa bevindt, dus halt houden om foto's te nemen en te genieten van de natuur is verplicht. Na de beklimmingen zijn er altijd afdalingen sommige afdalingen zijn echt lang. De laatste klim van de dag is tussen beuken en eiken. En aangezien er geen beklimming is zonder afdaling, is er de laatste afdaling van de dag je hotel te bereiken.

Landschappen van enorme schoonheid zullen je vergezellen door de hele etappe heen; de tijd vliegt. 

Avondmaal is in de prijs ingebrepen.

Dag 6: Fietsdag - 51 km
 • Afstand: 50,96 km.
 • Maximale hoogte: 1.592 m.
 • Minimale hoogte: 1.033 m.
 • Hoogteverschil vertrek - aankomst: -17 m.
 • Maximale hoogteverschil: 559 m.
 • Gecumuleerde stijging: 1.563 m.
 • Maximale helling: 22,26 %

De etappe begint met een zachte stijging tot 1539 meter hoogte.

De afdaling is snel en op wegen zonder al te veel moeite. Vervolgens een nieuwe veeleisende beklimming die je naar het volgende dorp brengt, een leuke plek om uit te rusten. Na de pauze wacht je een zeer zwaar stuk. Bij aankomst aan de top zijn de rotsachtige landschappen spectaculair. Je hoeft alleen maar af te dalen naar het laatste authentieke bergdorp van de dag.

Avondmaal is inbegrepen in de prijs.

Dag 7: Fietsdag - 25 km
 • Afstand: 24,87 km.
 • Maximale hoogte: : 1.310 m.
 • Minimale hoogte: 927 m.
 • Hoogteverschil vertrek - aankomst: -158 m.
 • Maximale hoogteverschil:: 383 m.
 • Gecumuleerde stijging: 605 m.
 • Maximale helling: 22,06 %

Vandaag heb je de kortste etappe van de hele route om bij Cistierna te arriveren waar het avontuur eindigt. Vandaag begint de etappe in afdaling maar na een paar kilometer begint het plezier, een stevige klim op een pad omringt door eikenbomen. De afdaling heeft een paar technische specificaties, niet erg moeilijk, maar met verraderlijke en scherpe kalksteenrotsen die je moet weten te vermijden. Eenmaal bergafwaarts zie je de treinsporen, nog een paar kilometer en je zult Cistierna bereiken, wat na de kleine dorpjes van de laatste dagen een geweldige stad zal lijken.

Hier kan je diverse producten uit de regio kopen: Krachtige Valdeón kaas, smakelijke worst van zwijn en hert, zoete Ties San Guillermo ... 

In de namiddag brengt de taxi je terug naar León, waar je 's middags vrij kunt doorbrengen. 

Verblijf in een hotel in León.

Dag 8: Terugreis

Met de trein reis je van León naar Madrid - waar je het vliegtuig naar huis neemt - met een heleboel ervaringen in de bagage.