Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Oviedo

Ontdek Oviedo en zijn charmante omgeving

2023-12-08

©Turismo Asturias – Juan de Tury

Welkom in Oviedo, een stad vol geschiedenis en schoonheid in het hart van Asturië, en het startpunt van  de Camino Primitivo - De originele Camino. In dit artikel nodigen we je uit om alles te ontdekken wat deze levendige stad te bieden heeft, evenals enkele van de meest prachtige bestemmingen die je in de omgeving kunt verkennen.

Oviedo, de hoofdstad van de regio Asturië, is een stad die moeiteloos de charme van haar historisch erfgoed combineert met de moderniteit van een voortdurend groeiende metropool. Haar geplaveide straten zullen je meenemen naar vervlogen tijden, terwijl haar stijlvolle winkels en restaurants je eraan zullen herinneren dat je je in de 21e eeuw bevindt. Van de majestueuze kathedraal van San Salvador tot het iconische Teatro Campoamor, Oviedo is een stad vol culturele en architectonische schatten. Bovendien fungeert Oviedo als een belangrijk ontmoetingspunt voor pelgrims die langs de Camino de Santiago reizen, een unieke spirituele ervaring die reizigers van over de hele wereld aantrekt.

Een bezoek aan Oviedo zou niet compleet zijn zonder te genieten van de heerlijke Asturische keuken. Typische gerechten zoals Asturische bonenstoofpot ("fabada asturiana") en cider ("sidra") zijn een essentieel onderdeel van de lokale culinaire ervaring. Markten en tavernes bieden een breed scala aan verse producten en traditionele gerechten die je smaakpapillen zullen prikkelen.

©Turismo Asturias – Joaquin Fanjul

De omgeving van Oviedo is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, en de Camino de Santiago brengt je door enkele van deze spectaculaire landschappen. Op slechts een paar kilometer van de stad vind je adembenemende natuurgebieden, zoals het Natuurpark Ubiñas-La Mesa, waar je kunt wandelen en kunt genieten van panoramische uitzichten. Bovendien liggen de stranden van de Costa Verde op een korte autorit afstand, waardoor je de mogelijkheid hebt om te ontspannen aan de kust van de Cantabrische Zee.

De nabijgelegen steden rond Oviedo zijn authentieke culturele schatten. Plaatsen zoals Gijón en Avilés hebben musea, festivals en evenementen die je de kans geven om nog dieper in het Asturische erfgoed te duiken. Mis niet de kans om deze charmante plaatsen te verkennen en hun vriendelijke inwoners te ontmoeten.

Oviedo en haar omgeving zijn een unieke bestemming die geschiedenis, natuur, cultuur en gastronomie combineert, naast het feit dat het een cruciale start is van de pelgrimsroute - Camino Primitivo van de  Camino de Santiago. Als je op zoek bent naar een alomvattende ervaring in Noord-Spanje en een onvergetelijke spirituele reis, dan is Oviedo de perfecte plek om te beginnen.

Plan je bezoek en ontdek alles wat deze prachtige stad en haar connectie met het Camino de Santiago Lopen te bieden hebben.

Iedereen verwelkomt je met open armen in Asturië!

Terug