Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Drie eenvoudige stappen naar specialiteiten uit de Galicische keuken

Specialiteiten uit de Galicische keuken

2019-01-23

Wist je dat veel Spanjaarden de Galicische keuken beschouwden als één van de puurste? Hier vind je 3 van onze aanbevelingen om je te inspireren en je voor te bereiden op een vakantie in dit geweldige deel van Spanje.

Padrón-pepers

Piemientos de Padón

 

Waarom niet beginnen met wat een bescheiden en eenvoudig gerecht lijkt te zijn? Maar wees voorzichtig, als je het eenmaal geproefd hebt, zou je er wel eens verslaafd aan kunnen raken!

 

Deze groente wordt meestal besteld als een tapas. Rode paprika's zijn kleine groene paprika's die worden gebakken en besprenkeld met zeezout. Je vindt ze op bijna elke menukaart in heel Spanje, maar ze zijn afkomstig uit het gebied van Padron, in Galicië, ten zuidwesten van de stad Santiago de Compostela. De bewoners van het gebied zijn zo trots op deze kleine groenten dat ze elk jaar in augustus een festival ter ere van hen houden. De legende is dat de eerste Piemientos van Padron in de zestiende eeuw naar Spanje zijn gebracht vanuit Mexico door monniken van de Franciscaner orde.

We adviseren alle pelgrims die Padron passeren op weg naar Santiago de Compostela de Pepers te proberen. Bekijk hier hoe je naar Padron kunt gaan. 

Galicische octopus

Pulpo a la Galega

Voor dit gerecht zijn er maar twee mogelijkheden: je houdt ervan of je haat het. Er zit niets tussenin - dit is de smaak van de Oceaan, de smaak van Galicië!

Octopus in Galicische stijl, ook wel Pulpo a Feira genoemd, is het meest iconische gerecht in de hele regio. Vrij gemakkelijk te maken, het bestaat uit een laag van dungesneden aardappelen, met daarop gekookte octopus en bestrooid met paprika. Het wordt meestal geserveerd op een dikke houten schaal en gegeten met cocktailprikkers. We raden je aan je angsten te overwinnen en dit gerecht te proberen. Als het echt vers wordt geserveerd, is het werkelijk heerlijk!

Klik hier hoe je op één van de meest iconische plekken in Galicië terecht komt en de Galicische Octopus kunt eten.

 

Zeevruchten

Galician seafood

Grenzend aan de Atlantische Oceaan is het geen wonder dat Galicië bekend staat om zijn uitstekende visgerechten. Als je één van de beste gerechten in deze regio wilt proberen, probeer dan de Galicische zeevruchten. Een visschotel, bestaande uit krabben, oesters, mosselen, enz. Wist je dat 's werelds grootste vissershavens in Vigo zijn, in Galicië? Wanneer je zeevruchten eet in een restaurant in Madrid, is het zeer waarschijnlijk dat deze uit de haven van Vigo komen.

Nieuwsgierig geworden naar de Galicische keuken? Dan wil je misschien weten hoe je deze heerlijke gerechten kunt proeven. We raden een goede Galicische Albariño witte wijn van Las Rias Baixas aan om bij dit visgerecht te passen. Ontdek hier hoe je jouw weg kunt in deze prachtige regio! 

Terug