Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Inglés - De Engelse Route Lopen - Een unieke en ontspannende pelgrimsroute

Ontsnap aan de drukte en vind rust op de Camino

2023-05-10

Er zijn verschillende redenen waarom men de Camino Inglés Lopen als pelgrimsroute zou kunnen kiezen.  

 

Hier geven we er een aantal:

1. Historische betekenis: Camino Inglés is een van de oudste pelgrimsroutes van Santiago de Compostela lopen in Spanje. Het werd traditioneel gebruikt door de Engelse en Noordse pelgrims tijdens de Middeleeuwen. De Camino Inglés lopen geeft het gevoel in historische voetsporen te treden en de rijke culturele en religieuze geschiedenis te waarderen.

2. Compacte afstand: Camino Inglés strekt zich uit over ongeveer een 119 kilometer vanuit Ferrol (of 75 kilometer vanuit A Coruña) tot Santiago de Compostela. Het is relatief kort in vergelijking met sommige van de andere Camino-routes, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met beperkte tijd of voor mensen die nieuw zijn op pelgrimstochten en niet zoveel ervaring hebben.

3. Prachtig stuk kust: Een van de unieke kenmerken en bijzonderheden van het Camino Inglés lopen is dat je langs de prachtige kustlijn van Galicië komt (misschien wel de mooiste). Je kan zo genieten van een indrukwekkend uitzicht op zee, de charmante vissersdorpjes en de prachtige kustlandschappen. Dit zorgt voor een ander soort beleving in vergelijking met de meer landinwaarts gelegen camino routes.

4. Minder drukte: in tegenstelling tot de populaire Camino Frances, waar elk jaar duizenden pelgrims naar Santiago de Compostela lopen, is Camino Inglés relatief minder druk. Je zult onderweg een meer ontspannen en rustigere sfeer ervaren, waardoor je meer persoonlijke reflectie en eenzame tijd kunt hebben.

5. Culturele diversiteit: Camino Inglés biedt ook de mogelijkheid om verschillende culturele aspecten te ervaren. Door de steden zoals Ferrol, A Coruña en Betanzos te passeren, proef je de echte Galicische cultuur, architectuur en overheerlijke wereldbekende keuken. Dit zorgt voor een verrijkende ervaring en de kans om nieuwe plekken te ontdekken.

Tot slot Camino Inglés Lopen is een aantrekkelijk alternatief voor diegenen die graag de Camino de Santiago Lopen en een pelgrimsroute willen ervaren met historische betekenis, prachtige natuur, uitgestrekte kusten en een meer afgelegen sfeer. Het is een pad dat een gevarieerde en verrijkende ervaring biedt voor pelgrims.

 

Wil je meer weten? Contacteer ons of lees hier meer over Camino Ingles.

Terug