Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Camino Inglés Lopen (Ferrol - Santiago)

De Camino Inglés Lopen (Ferrol - Santiago)

Camino Ingles

Deze Kortere Camino Reis is ontstaan door de Britten en Noord-Europezen, welke zo hun Pelgrims volbrachten op weg naar het Graf Van Jakobus in Santiago De Compostela.

 • Vanaf 995 EUR/pers.
 • 118 km
 • 7 nachten & Inc.Vlucht
 • moeilijkheidsgraad
  ?
  NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
 • Natuur

Maak jouw caminoreis uniek! Met Spain is More geniet je van de volgende voordelen:

✔ Dagelijks vertrek van april tot oktober.

✔ Bagagevervoer (optioneel).

✔ Pelgrimspaspoort (Credencial) is inclusief.

Hotels – inclusief eigen badkamer –geselecteerd op locatie, service en authenticiteit.

Een gids (die je een paar weken voor vertrek ontvangt) met alle praktische informatie, suggesties voor paklijst, restauranttips, plattegronden van steden, adressen van hotels, pelgrimspaspoort, belangrijke telefoonnummers en veel meer. Zodat je onbezorgd kunt genieten van deze fantastische ervaring!

✔ Deze Camino kan worden gecombineerd met andere pelgrimsroutes.

✔ Splitsen van etappes: ja, soms.

✔ Dagtrip naar Finisterre.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

Inclusief

Vanaf 995 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer & Inc.Vlucht

Toeslag eenpersoonskamer: 185 EUR

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer - met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt.
 3. Vlucht Amsterdam/Brussel - A Coruña/Santiago (retour). Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*
 4. Vervoer van A Coruña vliegveld naar Ferrol.
 5. Een Spain is More gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. (1 gids per 4 personen). Het is mogelijk om extra exemplaren bij te bestellen.
 6. Pelgrimspaspoort (Credencial).
 7. Excursie naar Finisterre.
 8. 24/7 noodnummer.
 9. Belastingen.

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.). 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer. Bijv. van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. €20,-. Bus ong. €5,-). In de gids vind je de vertrektijden en haltes van de bus.
Optioneel
 1. Maak jouw Camino persoonlijk: verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. 
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 60 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. De prijs is inclusief 1 Spain is More E- gids per 4 reizigers. Fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/exempl.).
 4. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces. (kan worden aangevraagd bij het boeken).
Beschrijving

De Camino Ingles komt door een van de dunbevolkste regios van Spanje. De route begint in de haven van Ferrol en gaat zuidwaarts door de glooiende groene heuvels, bossen en Galicische dorpjes richting Santiago de Compostela. Tijdens de eerste twee etappes van deze pelgrimsroute volg je de kustlijn. In Betanzos verlaat je de kust via een grotendeels vlak pad. Onderweg kom je langs kerkjes, kloosters, middeleeuwse bruggen, pelgrimsziekenhuizen en authentieke dorpjes die deze wandeltocht bijzonder maken.

De Camino Ingles kent een paar etappes met beklimmingen. De hoogteverschillen zijn niet heel groot en de enige reden waarom deze pelgrimsroute als niveau 3 is geclassificeerd is, is omdat de etappes nauwelijks te splitsen zijn door het beperkt aantal accomodaties.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja, enkele.

Bij de dag tot dag beschrijving van deze reis vind je meer gedetailleerde informatie over de individuele etappes en meer foto´s.

Er is niet altijd de mogelijkheid om onderweg iets te kopen. We raden daarom aan om altijd water en iets te eten mee te nemen. In de gids die je voor vertrek ontvangt, vind je praktische informatie alsook aanbevelingen voor restaurants en bezienswaardigheden.

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Ferrol

Ferrol is een belangrijke kuststad van Galicië, de reden daarvoor is de haven. De militaire locatie is het centrum geworden van talloze veldslagen. Ferrol heeft een gezellig en levendig stadscentrum met goede restaurants en bars.

Dag 2.- Ferrol - Pontedeume 29 Km

De eerste etappe is 25 kilometer lang, maar heeft geen moeilijke stukken. Ondanks de industriële en stedelijke omgeving waar je in begint, heb je mooie uitzichten over de zee. Vandaag zijn er geen lange stukken zonder voorzieningen, hoewel restaurants en bars iets van het pad af kunnen liggen.

Pontedeume is een mooi dorp en dankt zijn naam aan de lange brug over de Eume rivier. 

Deze etappe is relatief lang, maar kan met 10 km worden ingekort door de rivier kort na Ferrol over te steken in plaats van er omheen te lopen.

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
PontedeumeFerrol
Dag 3.- Pontedeume - Betanzos 20 Km

Een korte en prettige etappe door een landelijke omgeving. Hoewel het geen zware route betreft, is het niet helemaal vlak. Er zijn enkele beklimmingen van 150 meter. Onderweg zijn er weinig voorzieningen te vinden.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het historische centrum van Betanzos. Door de schitterende middeleeuwse stadskern behoort het tot de meest bijzondere stadjes van Galicië. Betanzos was de hoofdstad van een van de zeven provincies van het oude Koninkrijk Galicië. Er is veel te doen en te zien. 

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
BetanzosPontedeume
Dag 4.- Betanzos - Bruma 29 Km

Vandaag is de koninginnenrit van de Engelse Route. Het pad loopt over het platteland langs akkers en koeien. Weg van de kust en de voorzieningen. De etappe kent een redelijk zwaar moeilijkheidsgraad, maar voor de gewone wandelaar te doen. De Camino Ingles verlaat de kust en gaat landinwaarts. Onderweg kom je weer langs veel kleine dorpjes waar je goed moet opletten om niet een verkeerde afslag te nemen. 

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
BrumaBetanzos
Dag 5.- Bruma - Sigüeiro 24 Km

Vandaag zal het niet moeilijk zijn en loop je voornamelijk over goede paden, door diverse dorpjes en de hoogteverschillen zijn van weinig betekenis. In tegenstelling tot gisteren zul je vandaag voornamelijk dalen.

Afstand: 24 Km

HOOGTE PROFIELm
SigüeiroBruma
Dag 6.- Sigueiro - Santiago 16 Km

De etappe van vandaag is kort en redelijk makkelijk. Hoewel de weg niet vlak is, zijn de hoogteverschillen niet groot.

Het eerste gedeelte van de route gaat door mooie rurale en bosachtige gebieden. Het laatste stuk loopt door industriële en stedelijke gebieden.

Uiteraard is het culturele hoogtepunt van vandaag de monumentale stad Santiago de Compostela, uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed, in het bijzonder de indrukwekkende kathedraal.

Afstand: 16 Km

HOOGTE PROFIELm
SantiagoSigueiro
Dag 7.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht. De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 8.- Terugreis