Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

#Caminovitaminen van Hans Bolten

#Caminovitaminen voor & door pelgrims, want wie kan je van de beste #Caminovitaminen voorzien?

2020-02-04

Wie kan je nu van de beste #Caminovitaminen voorzien? Pelgrims zelf natuurlijk. Hans Bolten liep de camino Primitivo. Hij zegt daarover: "Als je op zoek bent naar rust, naar een situatie waarin je met jezelf in contact wilt komen, is dit de ultieme pelgrimstocht om te lopen".

Zijn #Caminovitaminen lees je hier.

Wat is je naam? Mijn naam is Hans Bolten.

Wat is je leeftijd? Ik ben 50 jaar.

Welke camino heb je gelopen? Camino Primitivo.

Wat is je meegevallen? De etappes lagen tussen 20 en 30 km per dag. In eerste instantie dacht ik dat dit veel zou zijn, maar dat viel reuze mee, op een enkele etappe na ivm hoge temperaturen.

Wat is je tegengevallen? Weinig eigenlijk. Ik had verwacht dat iedere dag weer een etappe lopen richting zonder gezelschap saai zou kunnen worden, maar dat was verre van het geval. Het natuurschoon, de stilte en het feit, dat je vooral alleen liep vond ik zelf positief! Als ik iets zou moeten noemen, zou het zijn dat ik vond dat nadat de de camino Primitivo en de camino Frances bij elkaar kwamen, vlak voor Santiago de Compostela, het exclusieve karakter van de camino Primitivo teniet werd gedaan. Het werd ineens erg druk, veel lawaai door jongeren met muziek en de vele toeristische rustplaatsen waren een soort van "culture shock" voor me.

Wat is je opgevallen? De stilte, het natuurschoon en het feit dat de pelgrims die ik tegenkwam bijna allemaal als reden hadden om tot zelfinzicht te komen.

Wat heeft de pelgrimstocht je gebracht? Heel veel! Ik ben in staat geweest een aantal belangrijke interne conversaties te hebben en weer in contact te komen met mijn gevoel in plaats van alleen mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn pelgrimstocht definitief besloten om mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen. Dit besluit is nu ook echt een feit!

Welke tips heb je voor andere pelgrims? Do it!! De camino Primitivo is fysiek best zwaar, maar zo ontzettend mooi! Als je op zoek bent naar rust, naar een situatie waarin je met jezelf in contact wil komen, is dit de ultieme pelgrimstocht om te lopen.

Terug