Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

5 redenen waarom je de Camino Lebaniego moet wandelen.

Ken je de bedevaartsroute 'Camino Lebaniego' die van de baai van de Golf van Biskaje naar het nationale park Picos de Europa in het Cantabrische binnenland gaat? Niet? Dan is dit artikel iets voor jou - we geven je ook 5 redenen waarom je deze stap moet zetten voordat alle anderen deze Camino in de gaten krijgen.

2024-02-06

1) PRACHTIGE & GEVARIEERDE NATUURLANDSCHAPPEN

Camino Lebaniego is misschien wel de mooiste van alle Camino's - op deze route veranderd de natuur regelmatig over een relatief korte afstand. Het startpunt is aan de prachtige zandstranden van de Noordkust, daarna wandel je langs rivieren met kleine watervallen, over groene glooiende heuvels naar de dramatische bergen in het binnenland. Klik hier om meer over de natuur te lezen.

 

2) VEEL MEER DAN EEN CAMINO WANDELING

Libanan i Fuente Dé, Norra Spanien.

De Camino Lebaniego is perfect voor iedereen die de Camino wil lopen, maar tegelijkertijd iets meer wil ervaren. Tijdens onze reis wandel je over dit prachtige pelgrimspad en ervaar je de bergen van Picos de Europa. Onderweg kan je veel gezellige activiteiten doen die niet op andere Camino's te vinden zijn. Geniet van pittoreske stadjes zoals Lebeña, Potes, Mogrovejo, enz. En verblijf meerdere nachten in levendige steden zoals Bilbao / Santander, waar je het Guggenheim-museum kunt bezoeken en kunt genieten van prachtige zandstranden.

 

3)ONONDEKT EN VERBORGEN ROUTE

 

Camino Lebaniego i Norra Spanien.

Terwijl de Camino Francés(de Franse route) in de zomermaanden door steeds meer pelgrims wordt bewandeld, is de Camino Lebaniego nog vrijwel onbekend. Hier kun je een volledige dag wandelen zonder een enkele pelgrim tegen te komen! De enige geluiden die worden gehoord zijn prachtige vogels en af en toe een "Muuu" van de koeien.

 

4)KORTE CAMINO & FLEXIBEL

Camino i Kantabrien, Norra Spanien.

Veel mensen kunnen hun werk, familie, vrienden en / of hun partner niet achterlaten om 30 tot 40 dagen de hele noordkust Camino of de Franse Camino te bewandelen. De Camino Lebaniego is perfect voor diegenen die slechts één week vakantie beschikbaar hebben en een pelgrimstocht willen voltooien. De Camino Lebaniego duurt 6 wandeldagen en daarna kunt u nog eens twee dagen prachtige ervaringen opdoen in Picos de Europa. Bovendien is het makkelijk om een ​​paar nachten extra in Potes, Bilbao of Santander te verblijven. Perfect voor iedereen die maar een week beschikbaar heeft voor zijn of haar Camino.

 

5) SPECTACULAIRE GASTRONOMIE

Het is geen geheim dat Cantabrische gerechten tot de beste van Spanje behoren. Na de Camino Lebaniego-route zijn er verschillende restaurants / bars waar je kan genieten van lokale delicatessen. Klik hier en lees meer over de gerechten die je niet mag missen. Eet smakelijk!

Zorg ervoor dat je de Camino Lebaniego ervaart voordat iedereen zijn ogen op deze Camino richt.

Klik hier om meer te lezen over onze reis op Camino Lebaniego.

Vul dit contactformulier in en we komen terug met een reisvoorstel volgens jouw wensen.

¡Buen Camino Lebaniego!

Terug