Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vakantie in Cantabrië

De regio Cantabrië is een populaire bestemming onder Spanjaarden, maar is bij lange na geen bestemming voor massatoerisme, en dat maakt het tot een zeer aantrekkelijke streek.

Cultuur en natuur zijn de twee pijlers waarop deze regio steunt.

Cantabrië heeft een vochtig en zacht klimaat. Daaraan heeft de streek de rijke en gevarieerde vegetatie te danken die de kust de naam 'Costa Verde' (groene kust) bezorgd heeft.

Het landschap in Cantabrië is bijzonder veelzijdig. In het zuiden liggen pittoreske dorpjes in de machtige bergen, waar nog steeds beren, wolven en adelaars te vinden zijn. In het noorden, langs de kust, liggen magnifieke baaien, eindeloze stranden en romantische visserstadjes. Dankzij de bergen en de zee kan je in Cantabrië alle mogelijke sporten beoefenen, zoals zeilen, rafting, kano, hiking, of zelfs jagen en vissen.

Een van de meest typerende kenmerken van Cantabrië is het rijke culturele erfgoed. Aan de monumenten, historische gebouwen en oude stadskernen zijn de geschiedenis, de tradities en gewoontes van deze streek nog steeds goed af te lezen.

Van de inwoners van Cantabrië (cántabros) kunnen we zeggen dat ze over het algemeen gereserveerd zijn, en dat hun karakter aanvankelijk wat stroef over komt. Maar nadat je ze leert kennen gaat dat over in edelmoedigheid en verfijndheid.

Cantabrië heeft een uitstekende keuken, met vis als hoofdingrediënt aan de kust en vlees in het binnenland. Eén van de specialiteiten zijn de heerlijke stoofgerechten, zoals de vermaarde cocido montañés (bergstoofpot). De kazen verdienen een speciale vermelding: er is een enorme verscheidenheid, en ze behoren zonder twijfel tot de beste van Spanje.

Cantabrië kenmerkt zich ook door de rijkdom aan kleurige volkstradities. Dat maakt de streek tot een reisbestemming die iedereen voor zich zal weten te winnen.

Populairste reizen

Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde

8 dagen Vanaf 1425EUR/pers
Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde
Populairste reizen

Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.

10 dagen Vanaf 990EUR/pers
Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.
Populairste reizen

Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten

8 dagen Vanaf 1250EUR/pers
Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten
Populairste reizen

Een gastronomische reis door Noord-Spanje

9 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Een gastronomische reis door Noord-Spanje

Onze blog

Meer blogberichten bekijken