Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Gastronomie op de Camino: Wandel de Camino Lebaniego voor het heerlijke eten!

De Camino Lebaniego wandelen betekent veel meer dan een prachtig landschap en culturele schatten. Een van de beste redenen om deze onontdekte pelgrimstocht te maken, is om de kans te krijgen om te genieten van de prachtige Cantabrische gastronomie.

2018-06-13

Cantabrië, en heel Noord-Spanje, heeft een heerlijke gastronomie die bestaat uit de allerbeste ingrediënten. In de Cantabrische Zee gevangen vis en schelpdieren, of verse zalm en forel uit de rivier. In de regio zijn er kleine moestuinen en boomgaarden. Dit alles resulteert in een van de beste keukens van het hele land. Hieronder staan ​​de gerechten die je moet testen tijdens je wandeling op de Camino Lebaniego:

Cocido Lebaniego (zie afbeelding hierboven)

Deze pot kikkererwten met verschillende soorten vlees is het meest typische gerecht van Camino Lebaniego. Verwar het niet met Cocido Montañés, dat er hetzelfde uitziet maar met andere ingrediënten. In de loop van de weg passeert u verschillende gezellige eetgelegenheden waar u kunt genieten van deze delicatesse - elk restaurant heeft zijn persoonlijke toets.

Liebana honing

Dit product heeft een lange traditie in het gebied en wordt nog steeds lokaal geproduceerd. "Miel de Liébana" heeft een speciale oorsprongsbenaming en is een gastronomisch hoogtepunt in op deze Camino.

"Snaps" Orujo

Orujo from Northern SpainEen heerlijke snapachtige drank die is gemaakt door de resten van gemalen druiven te distilleren en die hier enorm populair is. Het kan ook romig worden gemaakt en dan is het vergelijkbaar met Baileys. Perfect voor het verteren van een grote maaltijd misschien na Cocido Lebaniego ...? Elk jaar wordt er in Potes een Orujo-festival gehouden (meestal in de maand november) met traditionele spelen, muziek, parades, proeverijen en tal van andere activiteiten.

Lekkere kazen

Ost från Kantabrien, Norra Spanien.In Cantabrië zijn er drie kazen met een beschermde oorsprongsbenaming: Queso de Cantabria, Quesucos de Liébana en Queso Picón Bejes-Tresviso. De laatste twee worden lokaal geproduceerd in de omgeving van de Camino Lebaniego. Genieten van deze kazen is een must!

Vlees van de hoogste kwaliteit

In de loop van de weg passeer je vele geweldige barbecuerestaurants (Asadores) waar je het lokale vlees kunt proeven. Rundsvlees (Buey), noten en wild is typisch. Probeer "Carne a la Piedra", waar je zelf je vlees op een hete steen kunt grillen. Een heel leuk en sociaal concept om te eten!

Klik hier om meer te lezen over Camino Lebaniego en boek vandaag nog jouw reis.

Terug