ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Camino Lebaniego: Ervaar een onontdekte Camino

Fecha: 2018-06-14

Camino Lebaniego is een bedevaartsoord waar meer en meer mensen hun blik op richten. Spain is More loopt voorop en kan dit jaar een hele nieuwe reis aanbieden op deze fantastische Camino. Lees hieronder meer en laat je inspireren door een mooie film.

De Camino Lebaniego begint in het Cantabrische vissersdorp San Vicente de la Barquera en eindigt in het klooster van St. Toribio, waar een stuk van het kruis van Jezus te zien is - een van 's werelds belangrijkste christelijke relikwieën. Meteen langs de zandstranden van San Vicente zie je de pieken van het Nationaal Park Picos de Europa (de toppen van Europa) en hun besneeuwde toppen aan de horizon - je krijgt al een prachtige indruk van wat er gaande is. Het pad volgt de Nansa-rivier naar het zuiden, over groene heuvels en door weelderige bossen. Tijdens de wandeldagen passeer je parels van fijne dorpjes waar je lokale Cantabrische delicatessen kunt proberen.

Hoe dichter bij Picos de Europa je komt, hoe meer het terrein dramatischer wordt. Ravijnen, diepe valleien, scherpe rotsen, kristalheldere rivieren - al deze schoonheid kan worden waargenomen vanuit de uitkijkpunten (Miradores) langs het pad.

Karta över Camino Lebaniego, Norra Spanien

Waarom is Camino Lebaniego niet zo populair als de andere pelgrimsroutes?

Het is echt niet vanwege het gebrek aan schoonheid want deze bedevaart is onbeschrijflijk mooi. Het is eerder te wijten aan het feit dat er niet zoveel accommodaties te vinden zijn als op de Camino del Norte (de noordkust) of Camino Francés (de Franse weg). Dankzij onze lokale kennis kunnen wij deze route aanbieden in charmante hotels inclusief ontbijt. Met ons Nederlandstalig reisboekje in de hand krijgen de pelgrims directe toegang tot onze lokale expertise en kunnen ze alle kleine details ervaren die de gouden rand van de reis vormen.

Een ander voordeel van de Camino Lebaniego is dat het een zeer flexibele route is - de route kan gemakkelijk verkort of verlengd worden. Op 4 wandeldagen kun je van San Vicente naar Potes gaan, maar het is ook geweldig om twee wandeldagen toe te voegen (van Potes tot Fuente Dé). Daarnaast kun je ervoor kiezen om langer te blijven in geweldige steden zoals Bilbao of Santander, om te genieten van het Guggenheim Museum of het prachtige strandleven.

Laat je inspireren door deze korte film.

Hoewel deze korte (2 min) YouTube-film in het Spaans is, toont het de schoonheid en charme van Camino Lebaniego op een uitstekende manier. Laat je inspireren:

Zorg ervoor dat je deze nog steeds onontdekte Camino beleeft - voordat iedereen dit juweeltje in de gaten krijgt! Klik hier om meer te lezen over Camino Lebaniego en onze geheel nieuwe wandeling te zien.

Terug

Onze meest populaire reizen in noord-Spanje


Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Vanaf 1.050 /pers.

Lees verder
Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Vanaf 990 /pers.

Lees verder
Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde

Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde

Vanaf 970 /pers.

Lees verder
Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Frances (St.Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Vanaf 1.050 /pers.

Lees verder

Meld je aan voor onze blog

Op maat gemaakte Camino reizen
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal