Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Een overzicht van de beste stranden in Noord Spanje

De kustlijn van Galicia bestaat uit meer dan 700 stranden

2019-01-26

Kun jij een geheim bewaren? 

Als je wilt, kunnen we je naar enkele van de beste stranden van Spanje leiden, eigenlijk in de wereld. Hieronder vind je een gids voor een aantal voor de hand liggende keuzes en enkele van onze eigen geheime stranden.

De kustlijn van Galicië bestaat uit meer dan 700 stranden. Ja, je hebt het goed gelezen. 700 stranden van alle denkbare soorten. 360 hiervan vind je in de provincie La Coruña, nog eens 60 vind je in de provincie Lugo en op de overige 280 stranden vind je gemoedsrust in de zuidelijke provincie Pontevedra.

Grote golven en kalme wateren

Zonder twijfel heeft Galicië enkele van de meest verbazingwekkende en spectaculaire stranden in Spanje. Of je nu van witte zandstranden of goudbruine stranden houdt, grote golven komen uit de Atlantische Oceaan die op de rotsachtige kusten breken, of je houdt van kleine lagune-achtige stranden met kalm water, waar je kinderen kastelen in het zand kunnen bouwen. De kustlijn van Galicië heeft alles wat je nodig hebt!

Galicië is de regio in Spanje met de meeste kustlijnen, aangezien de Atlantische Oceaan en de Biskaje-zee samenkomen in het noordelijke punt bij A Coruña. Nog een belangrijk punt dat je misschien in overweging zou willen meenemen, in het moment dat je beslist of je vakantiebestemming dit jaar naar het zuiden of noorden in Spanje zou moeten gaan, is dat Galicië een relatief nieuwe toeristische bestemming is, althans voor toeristen in het buitenland. Voor Spanjaarden is het altijd al één van hun favoriete regio's geweest om hun vakantie door te brengen. Daarom vind je hier ook een authentieke en traditionele Spaanse manier van leven in vergelijking met vele andere toeristische bestemmingen op het Iberisch schiereiland.

Noorse fjorden - toegevoegd zon en warm weer!

Als je een blik op de kaart werpt, besef je al snel dat de fjorden van Galicië veel overeenkomsten vertonen met de Noorse kustlijn, met veel inhammen en kleine baaien. Je treft dan ook twee zeer verschillende soorten stranden aan, namelijk die met open zee, met grote golven en relatief koude watertemperaturen (16-18 graden). De andere soorten stranden bevinden zich meer beschermd in de baaien en zijn echt ideaal als je graag tijd doorbrengt op het strand met je kinderen. Het water is er kalmer en de temperatuur van het water warmen.

Galicische stranden - een geheim paradijs

Op sommige stranden tref je natuurlijk vooral Spaanse toeristen uit het binnenland aan. Maar als je weet waar je moet zoeken, vind je enkele van de meest spectaculaire en verbazingwekkende stranden in Spanje met slechts zeer weinig toeristen. Galiciërs praten bijna nooit hardop over deze natuurschatten waarmee ze gezegend zijn. Het lijkt alsof ze zich bewust zijn van hun prachtige regio, en zodra ze erover praten, een invasie van het toeristen start.

Galicië, het nieuwe zwart in het Spaanse toerisme

Galicië wordt bezocht door vele toeristen, niet alleen omdat steeds meer pelgrims hun weg vinden naar Santiago de Compostela, maar inderdaad, vanwege de enorme verscheidenheid aan mogelijkheden voor alle soorten vakanties die je hier vindt. Galicië is eigenlijk de op twee na meest bezochte regio in Spanje geworden. Misschien wel het belangrijkste bij het verwerken van het toenemende aantal toeristen in Galicië, is een zeer bewuste manier om het landschap, de oude geschiedenis en het hele kustlijnlandschap te 'beschermen'. In Galicië vind je heel weinig "all-inclusive" strandresorts, zoals die in het zuidelijke deel van Spanje te vinden zijn. Deze manier om toerisme te benaderen is nieuw in Spanje, en mogelijk de belangrijkste reden waarom je nog steeds deze geheime stranden van ongelooflijke schoonheid kunt vinden die niet overvol zijn met toeristen.

5 ongelooflijke stranden - en hoe er te komen

Playa de Rodas - Las Islas Cies (Nationaal Park)

Dit strand is waarschijnlijk het meest beroemd van alle stranden in Galicië. Enkele jaren geleden beoordeelde The Guardian dit geweldige strand bij de top 10 van schoonheden in de wereld. Elk jaar worden deze eilanden bezocht door zo'n 250.000 mensen. Dus, dit een geheime plek noemen, is misschien een beetje overdreven. Niettemin is het mogelijk om de eilanden te bezoeken zonder aan boord te raken van de drukke veerboot die toeristen daar meeneemt voor een dagje uit of een weekendkamp. Spain is More bied je een unieke mogelijkheid om de eilanden aan boord van een privézeilboot te bezoeken. Je hebt geen voorafgaande zeilkennis nodig, want een lokale en zeer ervaren schipper zal je veilig aan land brengen op de eilanden. Klik op de link en ontdek hoe je deze reis eenmaal in je leven kunt ervaren.

Playa de las Catedrales (As Catedrais, Aguas Santas)

Het strand van de kathedralen is adembenemend! Dit is natuurlijk niet de volledige beschrijving van deze prachtige stranden in het noorden van Galicië. Als het getij laag is, onthult de heropkomst van de 30 m hoge bogen deze natuurschoonheid. Maak een wandeling op het 880 m lange en 50m brede strand en adem de geur van de zee in en luister naar de golvende golven - een volledig pure en spirituele ervaring. Door een bezoek aan dit strand te combineren met een wandelvakantie in het noorden van Spanje, kunnen je mentale batterijen echt weer opladen. Ontdek hier hoe je er moet komen.

Playa Carnota - Carnota-strand

Het langste strand van heel Galicië, zo´n 7 kilometer, is een natuurlijk paradijs. Het strand van Carnota, en eigenlijk het hele gebied eromheen, onthult de Galicische kust als een van de meest onaangetaste in heel Spanje. Gesteund door duinen en moerassen, is het gebied een mekka voor dieren in het wild. Verken de stranden van Galicië en combineer dit met een gastronomische vakantie in een van de geheime pareltjes van Spanje. Ontdek hier meer over.

Playa Melide

Het Melide-strand is een verborgen schat tussen de 700 stranden van Galicië. Deze kostbare plek op aarde is een perfect strand voor kinderen om te spelen, terwijl hun ouders rusten in de zon. Hier vind je wit zand en schaduw van de pijnbomen, als je even uit de zon wilt rusten terwijl je je lunch eet. Het meest indrukwekkende aan dit strand is waarschijnlijk het uitzicht op de Las Islas Cies en de open Atlantische Oceaan. Voor de actievelingen biedt het beschermde natuurpark rondom het Melide-strand een perfect decor voor een wandeling langs de rotsachtige kustlijn tussen de vuurtorens. Van alle mooie plaatsen en stranden in Galicië staat dit absoluut op onze eigen top 3 lijst. Bekijk de link en ontdek hoe je bij deze prachtige plek komt.

4 hemelse stranden 

Playa de Corveira, Playa de Castiñeiras, Playa Pipín, Playa de San Xián

In de baai van Aldan (Ria de Aldan) vind je deze vier stranden van ongelooflijke schoonheid. Ze zijn min of meer met elkaar verbonden, het is eigenlijk alleen een kwestie van degene kiezen die het beste bij je past.

Het Coveira-strand is het grootste van deze vier stranden. Maar de grootste te zijn maakt je niet noodzakelijk de hoofdrolspeler. De andere drie stranden bestaan ​​uit een mix van kalm water, schaduw en een perfecte plek voor kinderen om te spelen in het witte zand, terwijl het strand van Coveira iets verder naar de open zee ligt, maar ook een langere kustlijn heeft, maar echt een indrukwekkend uitzicht op het eiland Ons - geen gemakkelijke keuze om de juiste te kiezen!

Vanuit ons oogpunt behoort dit gebied tot één van de mooiste plekken in Galicië. Bovendien is dit gebied nauwelijks bekend bij toeristen uit het buitenland, dus je krijgt niet alleen enkele prachtige stranden te zien, je proeft ook de authentieke Spaanse en Galicische levensstijl. In de baai van Aldan heb je ook de mogelijkheid om te kajakken tussen de meer dan 40 stranden verspreid tussen rotsen, groene bomen en wit zand.

Zelf op deze stranden liggen? Klik op de link

Terug