Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino del Norte

(Avilés-Santiago)

Kaart Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela

Noordelijke Camino Route naar Santiago Lopen

Pelgrimstocht Lopen naar Santiago 

Maak een boeiende pelgrimstocht van Avilés naar Santiago, waarbij je ongeveer 340 kilometer aflegt over de Camino del Norte.

De eerste etappes van deze Camino Route voeren je langs de kust, waar je enkele uitdagingen zult tegenkomen, waaronder steile beklimmingen en afdalingen, waarvan sommige tot wel 2-3 kilometer lang zijn. Als je deze etappes hebt overwonnen, kom je in rustige valleien met rivieren en meren, die een vredig en sereen landschap creëren. In Ribadeo verlaat je de zeegezichten en dompel je jezelf onder in de schoonheid van de Galicische platteland.

Langs de Pelgrimsroute zul je versteld staan van de rijke cultuur en historische architectuur van de regio. Ontdek de geplaveide straten van de kustplaatsen, oude kloosters en kathedralen, elk met verhalen die eeuwen van traditie en spiritualiteit vertellen.

Klik op "Offerte Aanvragen" (in de rechterkolom) en ontvang vrijblijvend een gepersonaliseerde offerte voor je reis.

 

Wat biedt Spain is More:

✔ Dagelijkse vertrekken voor ultieme flexibiliteit. (beste reis tijd is tussen maart en oktober)
✔ Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met een eigen badkamer voor comfort.
✔ digitale reisgids van Spain is More, boordevol praktische informatie over de route en waardevolle aanbevelingen.
✔ De mogelijkheid om (sommige) etappes aan te passen voor een unieke ervaring.

 

Mis dit  niet...

 ✔ Als je voor of na je pelgrimstocht je verblijf in een van de kustplaatsen wilt verlengen, vraag het ons dan. We kennen de beste plekken en zullen graag een reservering voor je maken.

✔  Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Camino del Norte te verkennen

afstanden, terrein, weer en advies.

 

Inclusief
 1. 16 overnachtingen in een tweepersoonskamer – altijd met eigen badkamer.
 2. 16 x ontbijt.
 3. Spain is More E-gids.
 4. Pelgrimspaspoort – Credencial.
 5. Excursie naar Finisterre.
 6. Een excursie naar Playa de las Catedrales vanuit Ribadeo.
 7. 24/7 noodnummer.
 8. Belastingen.

 

Niet inbegrepen
 1. Korte stukken met lokaal bus- of taxivervoer, bijvoorbeeld van het vliegveld naar het bus- of treinstation binnen dezelfde stad.
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 3. Vervoer van het hotel in Santiago naar de luchthaven van Santiago De Compostela (Taxi: €20-€25 of de bus: €5 - informatie over bus tijden en haltes vind je in de digitale gids).
 4. Vluchten

Zomer: 1 juli – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 120 €/pers.

Optioneel

 

 1. Personaliseer de Camino Del Norte: splits etappes, kies zelf je vertrekpunt en boek leuke excursies. Vraag het ons en wij helpen je graag.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimstocht. Wij zorgen ervoor dat jouw koffer van hotel naar hotel gebracht wordt. Prijs: 130€/bagagestuk. Max. 15 kg.
 3. Spain is More Fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/per exemplaar)
 4. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 5. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Camino del Norte

(Avilés-Santiago)

Vanaf
990 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 350 EUR

Dagelijks programma

Gijón - Santiago de Compostela

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Avilés

Aankomst in Avilés, voornamelijk bekend door het Cultureel Centrum dat is ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De stad heeft ook een leuke oude binnenstad en is een fijne stad om de eerste nacht door te brengen.

Dag 2.- Avilés - Muros de Nalón23 Km

Vandaag en de komende dagen kun je bijna altijd aan je rechterhand de zee zien. De rotsachtige kustlijn is soms lastig te bereiken, maar het pad is vaak breed en komt zo nu en dan uit op een groot zandstrand.

Vandaag eindigt de etappe in een van de charmantste vissersdorpjes die de Spaanse noordkust rijk is.

HOOGTE PROFIELm
Muros de NalónAviles
Dag 3.- Muros de Nalón - Soto de Luiña16 Km

Een korte, maar relatief zware etappe door de vele afdalingen en beklimmingen. Mocht je energie hebben is het zeker aan te raden om een omweg van 4 km naar Cudillero te nemen, een van de mooiste dorpen van Asturië. 

HOOGTE PROFIELm
Soto de LuiñaMuros de Nalón
Dag 4.- Soto de Luiña - Villademoros 25 Km

De route van deze etappe is onlangs gewijzigd, waardoor het nu over een mooi, goed aangegeven voetpad loopt door talloze kleine dalletjes waar je beekjes moet oversteken.

Een relatief zware etappe met veel stijgen en dalen, maar tegelijktijd een van de mooiste stukken tussen Avilés en Ribadeo. 

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
VillademorosSoto de Luiña
Dag 5.- Villademoros - Luarca 16 Km

Vandaag is het een korte etappe met als enige belemmering een zware, maar niet al te lange klim.

Bij aankomst in Luarca, voordat je de haven bereikt, raden we aan door te lopen tot aan de kluizenarij Nuestra Señora la Blanca, naast een bijzondere begraafplaats.

Het is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. De culturele bezienswaardigheden bevinden zich allen in de wijk Cambaral, zoals de kerk Santa Eulalia.

Afstand: 16 Km

HOOGTE PROFIELm
LuarcaVillademoros
Dag 6.- Luarca - Cartavio 26 Km

De etappe van vandaag lijkt enigszins op die van gisteren. Het kent nauwelijks hoogteverschillen en het heeft mooie vergezichten, stranden, naaldbossen en open landschappen.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
CartavioLuarca
Dag 7.- Cartavio - Ribadeo 26 Km

Vandaag zeg je Asturië gedag en kom je Galicië binnen. Het is een korte en vlakke etappe met keuze uit twee wegen: de officiële weg loopt meer door het binnenland en de alternatieve route gaat langs de kust. Beide zijn goed aangegeven. In de gids die je van Spain is More ontvangt, vertellen we meer over beide routes, zodat je zelf kunt kiezen. Wij raden de kustroute aan omdat deze door prachtige kustgebieden komt.

Eenmaal aangekomen in Ribadeo, kun je vanaf het hotel (het vervoer is in de reis inbegrepen) naar Playa de las Catedrales 10 km verderop, waar je tijd hebt om het schitterende strand te bezichtigen.

Misschien kun je ook een rustdag in Ribadeo overwegen en tijd hebben om te genieten van dit gezellige dorp en mogelijk de nabijgelegen stranden bezoeken voordat de reis het binnenland in gaat.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
RibadeoCartavio
Dag 8.- Ribadeo - Vilanova 26 Km

Vandaag zul je voor de laatste keer de zee zien, omdat je vanaf nu definitief de kust verlaat en verder landinwaarts gaat. De omgeving wordt bergachtiger en je stijgt tot wel 300 meter.

Je komt over het Spaanse platteland, in een gebied dat nauwelijks bevolkt is en waar toeristen, behalve pelgrims, zich zelden begeven. De dorpjes onderweg maken nog gebruik van oude landbouwmethoden.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
VilanovaRibadeo
Dag 9.- Vilanova - Abadin 22 Km

Vandaag komt het pad door de stad Mondoñedo die een van de mooiste kathedralen van de Noordelijke route huisvestigt. De kathedraal is een hoogtepunt van deze Camino. In de stad en het gebied zijn meerdere interessante kloosters te zien.

Galicië verschilt op veel gebieden van Asturië, maar wat vooral opvalt aan het uitzicht zijn de vele ¨horreos¨ onderweg. Deze traditionele  graanschuren herinneren je er telkens aan dat je in Galicië bent.

Afstand: 22 Km

HOOGTE PROFIELm
AbadinVilanova
Dag 10.- Abadin - Vilalba 21 Km

Een makkelijjke etappe met nauwelijks lastige stukken. Het is een dag van mentale ontspanning en plezier. Waarschijnlijk slaap je in het prachtige Parador hotel van Vilalba.

Vilalba is redelijk groot met verscheidene goede restaurants en is het laatste stadje van formaat voordat je voet zet in een bijna verlaten gebied.

 

 

 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
VilalbaAbadin
Dag 11.- Vilalba - A Pobra de Parga 26 Km

De etappe is net als gisteren makkelijk. Er zijn nauwelijks heuvels te bekennen. Na circa 10 km laat je de snelweg die je de afgelopen dagen menigmaal overgestoken hebt, achter je. Je komt door rustige pittoreske dorpjes, bossen, het platteland en open vlaktes. 

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
A Pobra de PargaVilalba
Dag 12.- A Pobra de Parga - Sobrado 24 Km

Deze etappe bevat eenvoudige hellingen en goede voetpaden door een onbevolkt en afgelegen gebied.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het indrukwekkende Cisterciënzer klooster Santa María in Sobrado.

Afstand: 24 Km

HOOGTE PROFIELm
SobradoA Pobra de Parga
Dag 13.- Sobrado - Arzua 21 Km

Vandaag is het een korte en makkelijke Camino over goede paden. Dit is het laatste stuk voordat de Noordelijke route samenkomt met de Franse route in Arzua.

Vanaf Arzua ben je slechts twee etappes verwijderd van Santiago. Het is even wennen na een lange Camino met relatief weinig pelgrims om ineens zoveel pelgrims op je pad te zien. 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
ArzuaSobrado
Dag 14.- Arzúa - O Pedrouzo 21 Km

Een prettige etappe met weinig heuvels en grote stukken door eucalyptusbossen en langs weilanden. 

De een na laatste etappe kenmerkt zich door de goede sfeer. Alle mensen die de Camino lopen, kunnen hun eindoel bijna zien en de meesten zijn vrolijk en ontspannen.

 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
O PedrouzoArzúa
Dag 15.- O Pedrouzo - Santiago 19 Km

Vandaag bereik je je doel en is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen. Als belangrijkste, het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie: de laatste stempel in je pelgrimspaspoort.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven. 

De kathedraal staat in een historische binnenstad die op die Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de oude binnenstad is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn ware kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 16.- Santiago de Compostela en excursie naar Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht. De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 17.- Terugreis

Vertrek vanuit Santiago.
 

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino Routes

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken