Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Picos de Europa: Het grote onbekende

De Picos de Europa is een beschermd natuurgebied van de hoogste kwalificatie, het eerste Nationaal Park in Spanje, bestaat uit drie bergketens die zich uitstrekken over Cantabria, León en Asturias.

2018-05-25

Picos de Europa

Dit was het eerste natuurgebied in Spanje dat tot Nationaal Park werd uitgeroepen (1918), en het is geen verrassing: de schoonheid ervan is verblindend. De Picos de Europa worden gevormd door drie bergmassieven die zich uitstrekken door Cantabrië, Castilië en León en Asturië.

Als er iets is dat de Picos de Europa kenmerkt, is het de nabijheid van de zee in het noordelijke deel van het natuurpark, dat zich op nauwelijks 15 km van de kust bevindt.

Het oppervlak van de Picos de Europa is niet al te groot in vergelijking met andere bergketens, want het bereikt amper 550 vierkante kilometer en heeft toch 14 pieken van meer dan 2.600 meter, nog eens 40 boven de 2500 meters en bijna 250 van meer dan 2.000 meter, wat ons een idee geeft van zijn spectaculaire karakter.

Picos de Europa

In deze botanische schoonheid vinden we ook een eindeloos aantal kleine stadjes met smalle straatjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, evenals een onweerstaanbare gastronomie.

De verscheidenheid aan landschappen, tradities en lokale bewoners die op dit kleine territorium te vinden zijn, maken van de regio een landschap van contrasten.

In dit artikel gaan we ons focussen op het deel van Picos de Europa in León, omdat dit gebeid vrij onbekend is.

De Picos de Europa in Leon zijn veel minder bekend dan die van Cantabrië en Asturias, maar ze kennen daardoor niet minder schoonheid waardoor ze nog aantrekkelijker worden om te bezoeken!

Bezoek de Picos de Europa in León en verbaas je over zijn spectaculaire en adembenemende landschappen, dompel je onder in de natuur en geniet van de vrede en de zuivere lucht die je inademt in dit authentieke natuurwonder.

We geven hier 5 onmisbare ideeën om te genieten in de Picos de Europa in de provincie León:

LA RUTA DEL CARES

Het is zeker de beste manier om echt te genieten van de volledige de Picos de Europa, dit is een pad uitgehouwen uit kalksteen, omgeven door bergen van meer dan 2.000 meter en met de rivier die je vergezelt op je wandeling. Het is een lang en veeleisend parcours van 21 kilometer. De schoonheid is zo spectaculair dat het wordt beschouwd als één van de beste wandelroutes in Europa.

PANAROMA IN PANDERRUEDAS 

Dit uitzicht over Picos de Europa is adembenemend! Vanaf het uitkijkpunt heb je een indrukwekkend uitzicht op de Picos de Europa dat de innerlijke fotograaf in iedereen naar boven kan halen.

EL CHORCO DE LOS LOBOS 

Hier kan je iets unieks bezoeken: een val die ooit werd gebruikt om de wolven te vangen in veel Valdeón-valleisteden. Voor de vangst van de wolf werden enkele putten gecreëerd, "chorcos" genoemd, waarin de wolven werden gelokt zodat zij binnen vielen. Tegenwoordig worden de wolven beschermd en de chorcos zijn dus niet meer in gebruik, maar het is de moeite waard om ze te bezoeken.

RIAÑO

Tegenwoordig zie je alleen de nieuwe stad Riaño. De oude stad werd afgebroken voor de bouw van een groot reservoir. De stad is prachtig omringd door het enorme meer.

VALLE DE VALDEÓN

Tot slot raden we je aan om een bezoek te brengen aan de 8 steden die de Valdeón Valley vormen. Ieder van hen nodigt je uit om te ontspannen, te wandelen, te genieten van het uitzicht en de frisse lucht en natuurlijk om de lokale keuken te proeven.

We hopen dat deze post je de wens heeft gegeven om de Picos de Europa van León te bezoeken, een wonder dat je niet mag missen.

Een van de beste manieren om dit deel te leren kennen is, voor degenen die van mountainbiken houden, om een fietstocht door dit gebied te maken. Geniet van de natuur, de gastronomie en de mensen binnen handbereik. Mis het niet!

Als de fiets niet voor jou is, kun je heel Picos de Europa ervaren op deze individuele wandeltocht, waar Spain is More al meerdere jaren in is verfijnd. Tijdens de reis worden de absoluut mooiste en meest authentieke dorpen van de bergketen bezocht.

Heb je vragen? Of wil je een offerte ontvangen? contacteer ons dan hier!

Terug