Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vakantie in Castilië en León

Deze autonome regio bestaat uit negen provincies en is de grootste van Spanje.

Castilla y León ligt op de noordelijke hoogvlakte van Spanje, en wordt aan de oostelijke zijde begrenst door het Sistema Ibérico (Iberisch Randgebergte), in het zuiden door het Cordillera Central (Centrale Gebergte) en ten noorden door het Cordillera Cantábrica (Cantabrisch Gebergte). In het westen ligt het tegen de rivier de Duero, die ook de grens met Portugal vormt.

Door de bergketens die deze regio omringen heeft Castilla y León een landklimaat.

De regio is in 1983 ontstaan naar aanleiding van het samensmelten van twee historische regio's (León en Castilla la Vieja -het Oude Castilië-, waar Santander en Logroño van afgescheiden werden). Dankzij de historische rol van deze twee koninkrijken in de Mideeleeuwen en de Reconquista (de herovering van Spanje op de Moren), kan de bezoeker een overdaad aan kathedralen bewonderen, evenals kloosters, kastelen en ommuurde steden die perfect bewaard zijn gebleven. Een unieke ervaring die de bezoeker terugvoert naar voorbije tijden. Castilla y León kenmerkt zich tevens door een rijk landschap, met veel natuurparken en ongerepte natuur.

Wat betreft de gastronomie is hier uitstekend vlees te proeven: zacht kalfsvlees of zuiglam –zeer typische streekgerechten– maar ook de peulvruchten zijn vermaard, zoals bonen uit El Barco de Ávila. En niet te vergeten natuurlijk de traditionele nagerechten, die in alle provincies van Castilla y León te vinden zijn.

Dit is een wijnstreek bij uitstek, met herkomstaanduidingen (Denominaciones de Origen) zoals Ribera del Duero, Toro en El Bierzo.

De Goede Week (Semana Santa) is in Castilla y León een echte bezienswaardigheid waar veel toeristen op af komen. Deze godsdienstige feestelijkheden zijn zo diep geworteld dat meer dan een Semana Santa in Castilla y León inmiddels uitgeroepen is tot Feest of Viering met Internationaal en Nationaal Toeristische Waarde.

Dankzij de orografie kan je in Castilla y León allerlei soorten sporten beoefenen, zoals hiking, kanoën en rafting.

Populairste reizen

Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten

8 dagen Vanaf 1250EUR/pers
Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten
Populairste reizen

Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip

9 dagen Vanaf 855EUR/pers
Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip
Populairste reizen

Een gastronomische reis door Noord-Spanje

9 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Een gastronomische reis door Noord-Spanje
Populairste reizen

Reis naar de parels van Noord-Spanje in historische Parador-hotels

11 nachten Vanaf 1295€/pers
Reis naar de parels van Noord-Spanje in historische Parador-hotels

Onze blog

Meer blogberichten bekijken