ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
sim

Camino del Norte


sim

Camino del Norte


sim

Camino del Norte


Pelgrimsroutes

Waar wil jij jouw Camino del Norte beginnen?

We hebben de camino opgedeeld in verschillende delen. Ieder deel heeft zijn eigen bijzonderheden, voordelen en moeilijkheidsgraad. Klik op een deel van de route voor meer informatie.

Camino del Norte

Hondarribia - Bilbao

Niveau: 4.00

Afstand: 152.00 km

Aantal etappes te voet: 7

Aantal etappes op de fiets: 0

meer info

Bilbao - Santander

Niveau: 3.00

Afstand: 114.00 km

Aantal etappes te voet: 5

Aantal etappes op de fiets: 2

meer info

Santander - Gijon

Niveau: 2.00

Afstand: 0.00 km

Aantal etappes te voet: 9

Aantal etappes op de fiets: 4

meer info

Gijón - Ribadeo

Niveau: 3.00

Afstand: 157.00 km

Aantal etappes te voet: 7

Aantal etappes op de fiets: 3

meer info

Ribadeo - Santiago de Compostela

Niveau: 3.00

Afstand: 194.00 km

Aantal etappes te voet: 8

Aantal etappes op de fiets: 3

meer info

Camino del Norte

Vind je Camino del Norte

 

De Camino del Norte op de fiets (Gijon-Santiago)

(Fietsetappes: 11-16): 9 dagen, historische fietstocht van 347 km naar Santiago.

Vanaf 1.390 €/pers. Per persoon in een 2-pers. kamer

ruta en bicicleta

Pelgrimsroutes :    

De Camino del Norte op de fiets (Gijon-Santiago)

Meer weten over Camino del Norte

  • Lengte: 825 km.
  • Beginpunt: Hondarribia.
  • Eindpunt: Santiago de Compostela.

De Camino del Norte (Noordelijke Route) staat ook wel bekend als de Kustroute die langs de prachtige noordkust van Spanje loopt met mooie uitzichten, hoge kliffen en uiteraard de zee. Het pad is uitstekend aangegeven en tijdens de Camino del Norte kom je langs adembenemende stranden, goede resturants, mooie dorpjes en onvergetelijke steden.

De wegen van het oude Koningrijk Asturië waren aanvankelijk de wegen die pelgrims naar Santiago leidden direct na de ontdekking van het graf van de apostel Sint Jacob rond het jaar 820. De kustroute was een drukke route (lang voordat de Spaanse koningen de Franse Route uitriepen tot de meest ideale route) en zorgde voor een verbinding tussen de christelijke koninkrijken in het noorden van het Iberisch Schiereiland. De erkenning van de Franse Route heeft echter niet geleid tot een afname van de interesse in de Asturische en Galicische pelgrimsroutes. Integendeel, de weg van León naar Oviedo werd zelfs populairder sinds het einde van de 11e eeuw.

De Noordelijke Route werd niet alleen gebruikt door Asturiërs die langs de kust woonden, maar de weg gaf ook pelgrims toegang tot de heiligdommen van Oviedo en Santiago de Compostela. Hoewel het niet kon evenaren aan de Franse Route, werd de Noordelijke Route wel degelijk druk bezocht tot aan de 18e eeuw. De pelgrims kwamen over land vanuit Frankrijk of arriveerden vanuit Noord-Europa per boot in de havens van Baskenland en Cantabrië, waarna ze verder liepen richting het heiligdom San Salvador in Oviedo en de Kathedraal van Santiago.

Verschillende kronieken uit de barokperiode beschrijven deze reis, omdat pelgrims er vaker voor kozen om hun ervaringen en route vast te leggen.

Na het stadje Ribadeo gaat de route verder landinwaarts door de valleien van Vilanova de Lourenza en Mondoriedo en over de hoogvlakte van Vilalba en Guitiriz. Bij het klooster Sobrado dos Monxes, vlak voordat de route samenkomt met de Franse Route in Arzua, werden pelgrims gastvrij ontvangen door monniken. Na dit punt is het slechts een aantal dagen lopen tot aan Santiago de Compostela en het graf van de apostel.

Het Galicische deel van deze route beslaat 170 kilometer -van Ribadeo naar Santiago - en is goed aangegeven met stenen langs de weg met een afbeelding van de Sint-Jacobsschelp en informatie voor de pelgrims over de exacte locatie. Naast de bekende gele peilen van de “Vereniging van de Vrienden van de Camino”, maken deze bewegwijzeringen het pelgrims makkelijk om hun weg te vinden, aangezien ze geplaatst zijn op strategische plekken zoals bij een kruispunt of een afslag.

Deze pelgrimstocht bevat alles voor een geslaagde reis. Voor personen die van avontuur houden en een goede conditie hebben, is dit een ideale Camino, aangezien het meer zware stukken heeft dan de Camino Frances.

Ervaringen van onze gasten

Op maat gemaakte Camino reizen

Start op gelijk welke dag van het jaar, het vertrekpunt van je Camino bepaal jij!
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal