Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino del Norte Lopen(Hondarribia-Santander)

Kaart Camino del Norte: Hondarribia - Santander

Pelgrimstocht Wandelen langs zee in Noord Spanje

Een Camino  Reis naar Santander

Ontdek een unieke pelgrimservaring op de Camino Route van de "Camino del Norte", een opwindende reis van ongeveer 265 km van Fuenterrabia (Hondarribia) naar Santander, die je bij elke stap zal verbazen.

Hoewel de officiële Camino Route van de Camino del Norte begint in Irún, beginnen wij in Fuenterrabia, slechts 5 km verderop, vanwege de charmante kustsfeer, natuurlijke schoonheid en rijke cultuur, die het de ideale plek maken om onze avontuur te beginnen.

Het uitdagende terrein tot aan Bilbao zal je op de proef stellen, maar elke stap is de moeite waard. Steile hellingen maken plaats voor zachter terrein na Bilbao, waardoor je reis gemakkelijker wordt.

Onderweg naar Santander, voert de Camino del Norte lopend langs kleine, schilderachtige dorpen in Noord-Spanje. Tegelijkertijd krijg je de kans om de prachtige stad San Sebastián te verkennen, met zijn beroemde La Concha-strand, en bewonder je de architectonische wonderen van het "Guggenheim Museum in Bilbao" voordat je Santander, je eindbestemming, bereikt.

Klik op Offerte Aanvragen (in de rechterkolom) en ontvang vrijblijvend een gepersonaliseerde offerte voor je reis."

 

Wat biedt Spain is More:

✔ Dagelijkse vertrekken voor ultieme flexibiliteit.
✔ Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met een eigen badkamer voor comfort.
✔ digitale reisgids van Spain is More, boordevol praktische informatie over de route en waardevolle aanbevelingen.
✔ De mogelijkheid om (sommige) etappes aan te passen voor een unieke ervaring.

 

Mis dit  niet...

Wij raden aan om in alle onderstaande prachtige plaatsen een extra nacht toe te voegen, zodat je voldoende tijd hebt om ze te verkennen:

Hondarribia: Een charmant kuststadje in het Baskenland, bekend om zijn middeleeuwse oude stad en schilderachtige ambiance.
 ✔ San Sebastián: Beroemd om zijn betoverende La Concha-strand en verfijnde gastronomie, een onmisbare bestemming voor fijnproevers en cultuurliefhebbers.
 ✔ Bilbao: De thuisbasis van het wereldberoemde Guggenheim Museum, waar moderne architectuur en Baskische traditie samenkomen in een unieke symbiose.

✔  Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Camino del Norte te verkennen

afstanden, terrein, weer en advies.

Inclusief
 1. 13 overnachtingen in een tweepersoonskamer – altijd met eigen badkamer.
 2. 13 x ontbijt.
 3. Spain is More E-gids.
 4. Pelgrimspaspoort Credencial.
 5. 24/7 noodnummer.
 6. Belastingen.

 

Niet inbegrepen
 1. Korte stukken met lokaal bus- of taxivervoer, bijvoorbeeld van het vliegveld naar het bus- of treinstation binnen dezelfde stad.
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 3. Transport vanaf hotel in Bilbao naar het vliegveld van Bilbao (taxi ong. 25€, bus ong. 8€).
 4. Vluchten

Zomer: 1 juli – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 190 €/pers.

Optioneel
 1. Personaliseer jouw Camino: splits etappes, kies zelf je vertrekpunt en boek leuke excursies. Vraag het ons en wij helpen je graag.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimstocht. Wij zorgen ervoor dat jouw koffer van hotel naar hotel gebracht wordt. Prijs: 115 €/bagagestuk. Max: 15 kg/stuk.
 3. Spain is More fysieke  gids kan worden besteld bij het boeken (30€/per exemplaar)
 4. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 5. Verleng je verblijf in een van de steden op deze camino. 
 6. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Camino del Norte Lopen

(Hondarribia-Santander)

Vanaf
1.150 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 350 EUR

Dagelijks programma

Hondarribia - Santander

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Hondarribia

Hondarribia(ook wel Fuenterrabia genoemd) het startpunt van deze pelgrimstocht, op de Camino Del Norte. Het is een mooi stadje gelegen in de provincie Baskenland met twee historische wijken die samen het oude centrum van de stad vormen.

Het oude deel (Casco Viejo) dat binnen de stadsmuren ligt, is een gebied met veel artistieke en historische gebouwen. Buiten de muren bevindt zich de haven in een charmante visserswijk.

Hondarribia is de ideale plek om de lokale keuken te proeven, zowel in restaurants als in tapasbarretjes, en om jouw Camino Reis te beginnen.

Dag 2.- Hondarribia - San Sebastián 27 Km

Deze etappe is in veel opzichten een van de mooiste dagen van deze pelgrimstocht. Je begint de Camino gelijk met een prachtige wandeling met fantastisch uitzicht over de baai.

Je moet er echter wel wat voor doen en de etappe is behoorlijk heuvelig, maar in San Sebastián wordt het zwoegen beloond met heerlijke pintxos in de mooie oude binnenstad. 

Als de etappe van vandaag te lang is, zijn er mogelijkheden om deze wat te verkorten, hetzij aan het begin of het einde van de dag. Raadpleeg Spain is more of bekijk het gidsmateriaal dat voor vertrek wordt verzonden.

Afstand: 27 Km

HOOGTE PROFIELm
San SebastiánHondarribia
Dag 3.- San Sebastián – Zarautz 20 Km

Het is altijd een verrukking om in San Sebastian wakker te worden. Geniet van het panorama-uitzicht over de stad vanaf de Monte Igeldo. Je loopt door bossen, langs de wijngaarden van Txacoli - waar witte wijn wordt geproduceerd – en pittoreske vissersdorpjes.

Je eindigt de dag in Zarautz, een stadje dat is ingesloten door de bergen en de zee. Het is een van de populairste resorts aan zee in Baskenland.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
ZarautzSan Sebastián
Dag 4.- Zarautz - Deba 22 Km

Deze etappe volgt de kustlijn en dwingt de pelgrims talloze heuvels te trotseren die de prachtige kuststadjes van elkaar scheiden.

Ook kom je langs een mooi monument uit de 16e eeuw en langs gelaagde rotsen, een indrukwekkende geologische verschijnsel dat is ontstaan door erosie door het zeewater.

Je kunt er voor kiezen om in Zumaia een bootexursie te doen om deze gelaagdheid van de rotsen van dichterbij te bewonderen.

Afstand: 22 Km

HOOGTE PROFIELm
DebaZarautz
Dag 5.- Deba – Markina-Xemein (Marquina-Jeméin) 24 Km

Vandaag kom je meer heuvels tegen, omdat het pad verder landinwaarts gaat. De komende drie dagen zul je de zee niet zien.

De beklimmingen zijn zwaar, maar alles heeft een eind. Gelukkig is het laatste stuk het makkelijkst.

Afstand: 24 Km

HOOGTE PROFIELm
XemeinDeba - Markina
Dag 6.- Markina-Xemein (Marquina-Jeméin) – Gernika-Luno (Guernica y Luno) 25 Km

Vandaag is het een bijzondere etappe met Cisterciënzer monniken die pelgrims nog steeds verwelkomen.

De Camino loopt over donkere en kronkelende paden en komt langs kleine kerkjes, torens en andere middeleeuwse monumenten.

De etappe eindigt in het stadje Guernica dat door Picasso is vereeuwigd.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
Guernika LumoMarkina - Xemein
Dag 7.- Guernica – Lezama 21 Km

De Camino van vandaag loopt voor het grootste deel over een geasfalteerde weg door een uitgestrekt bos.

Dit deel van de route staat in schril contrast met de grote moderne steden Bilbao en San Sebastian.

 

 

 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
LezamaGuernika
Dag 8.- Lezama - Bilbao 11 Km

Monte Avril is de laatste ¨hindernis¨ die je moet overwinnen om Bilbao te bereiken. Bilbao staat bekend om haar keuken, cultuur en muziek, wat in de hele stad, en met name in de oude wijk, merkbaar is.

We raden aan om een exra dag in Bilbao door te brengen. Het Guggenheim Museum in Bilbao, het congres- en muziekgebouw Palacio Euskalduna en de Metro van Norman Foster geven aan dat Bilbao een bruizende stad is.

De etappe van vandaag is overigens wel kort, dus je hebt vandaag ook tijd om een indruk van Bilbao te krijgen.

Afstand: 11 Km

HOOGTE PROFIELm
BilbaoLezama
Dag 9.- Bilbao - Portugalete 19 Km

Een groot deel van de route loop je door de buitenwijken van Bilbao en langs de grote haven.

Je loopt op voldoende afstand van de verkeersdrukte en lawaai. door een mooi landschap met prachtig uitzicht over de baai, de haven en de stad.

De talloze mijnen - die tot een paar decennia terug de grootste inkomstenbron waren van deze regio - hebben een geperforeerd landschap achtergelaten. 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
PortugaleteBilbao
Dag 10.- Portugalete - Castro Urdiales 26 Km

Vandaag zie je eindelijk de zee weer! Een prettig fiets- en voetpad brengt je naar Pobeña.

Als je Pobeña verlaat is het een en al groen met de oceaan aan je zijde. Voordat je aankomt in Ontón, laat je Baskenland achter je en kom je de  autonomische regio Cantabria binnen.

Het einddoel voor vandaag is het rustieke Castro Urdiales dat beschikt over een strand, haven, historische binnenstad, verschillende monumenten en een heerlijke keuken. 

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
Castro UrdialesPortugalete
Dag 11.- Castro Urdiales - Laredo 25 Km

Aan het begin van de etappe kom je langs de ruínes van een middeleeuws kasteel. Een pad dat parallel loopt aan de Camino leidt je door een eucalyptus bos in plaats van vlak langs de snelweg. In Laredo kunnen de prachtige gebouwen uit de 16e – 19e eeuw worden bewonderd.

Je kunt kiezen uit twee routes. De officiële is 37 km lang, maar de route kan makkelijk worden verkort tot ong. 25 km. Voor- en nadelen van beide routes staan beschreven in onze gids.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
LaredoCastro Urdiales
Dag 12.- Laredo - Güemes 29 Km

De bewegwijzering gedurende de etappe van vandaag is niet helemaal duidelijk, dus let goed op!

Aan het begin van de etappe moet je een kort stukje met de ferry om de baai over te steken. De boot vertrekt ong. elk half uur. In de winter is het helaas niet mogelijk om de baai over te steken en ben je genoodzaakt een alternatief - en minder populair - pad te nemen. Vervolgens kom je langs enkele van de mooiste stranden van Noord-Spanje. Er zijn oneindig veel plekken van waar je de ruige kliffen en de tussenliggende stranden kunt bewonderen.

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
GüemesLaredo
Dag 13.- Güemes - Santander 12 Km

Een korte en prettige wandeltocht die uitkomt in de stad Somo, aan de andere kant van de baai van Santander.

Je kunt er vandaag voor kiezen om een alternatieve route te nemen. Deze route is 3,6 km langer dan de officiële Camino, maar is zeker aan te raden met goed weer is. Het pad loopt dichter langs de zee en het uitzicht is ontzettend mooi. 

Om Santander te bereiken, moet je de boot nemen. In de zomer kiezen veel wandelaars die hier hun pelgrimstocht eindigen er voor om een paar dagen in een van de gezellige stadjes vlak bij Santander met schitterende stranden door te brengen. Rond Santander is er veel te zien en Spain is More helpt je graag met het uitkiezen van een mooie accomodatie in de buurt en/of met het huren van een auto.

Afstand: 12 Km

HOOGTE PROFIELm
SantanderGüemes
Dag 14.- Terugreis

Vertrek vanuit Santander.

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino-bedevaarten

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken