Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Camino del Norte Fietsen (Santander-Santiago

Camino del Norte

Een geweldig mooie Pelgrims Route, welke je langs de Noord kust van Spanje leidt. Je komt op deze Camino Route langs prachtig mooie steden en kleine authentieke vissersdorpjes. De Camino Del Norte laat je alle aspecten van de Camino de Santiago op een ander niveau ervaren.

 • Vanaf 1690 EUR/pers.
 • 552 km
 • 12 nachten & Inclusief vlucht
 • moeilijkheidsgraad
  ?
  NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
 • Natuur

Een fietsvakantie langs de groene kust van Spanje biedt alles wat u zich maar kunt wensen; een prachtige actieve vakantie, alleen maar de mooiste stranden van Spanje en charmante kustplaatsen, geweldige gastronomische ervaringen en levendige steden. De etappes zijn relatief kort, want er is veel te zien en veel extra wegen te nemen. Dus genoeg tijd is belangrijk. Maar we kunnen de etappes ook verdelen als jedat wenst!

Word ook lid van onze Facebookgroep!

Inclusief

Vanaf 1.690 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers.kamer & Inc.Vlucht

Toeslag eenpersoonskamer: 210 EUR

Beschrijving

Het pelgrimspad tussen Santander en Gijón laat het ideale beeld van Noord-Spanje zien: schitterende stranden, pittoreske vissersdorpjes, adembenemende uitzichten en een fascinerende cultuur. De keuken is een waar genot en het wonderlijke uitzicht maakt het nog sensationeler.

De meeste etappes van deze bedevaart kunnen worden gesplitst. Meer gedetailleerde informatie over de indivuele etappes, vind je bij de reizen waar deze etappes onder vallen. De voorzieningen zijn goed tijdens dit deel van de route.

Mogelijkheid om de etappes te splitsen: Ja. Zie de beschrijving van de verschillende etappes. 

Tijdens de eerste etappes van dit deel van de pelgrimstocht zijn er enkele beklimmingen en afdalingen, waarvan een aantal 2-3 km beslaat. Hierna zijn de valleien met rivieren en meren de grootste uitdaging.

De wind speelt hier een belangrijke rol. Mocht je de wind mee hebben, is het prima te doen, maar als je de wind in je gezicht hebt, wordt het een stuk zwaarder. 

De etappes zijn opgedeeld naar moeilijkheid: de zwaarste is de kortste etappe en de makkelijkste, de langste. Meer gedetailleerde informatie over de indivuele etappes, vind je bij de reizen waar deze etappes onder vallen.

Tijdens dit deel van de Camino zijn de voorzieningen goed. In de dorpen of steden waar je zult overnachten zijn er altijd restaurants en andere voorzieningen, zoals banken en supermarkten te vinden.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja. Zie de beschrijving van de verschillende etappes. 

In Ribadeo is het de laatste keer dat je de zee ziet. Hier laat je de zee achter je en trek je meer landinwaarts. Het pad is makkelijk; niet vlak, maar de beklimmingen zijn kort. De etappes zijn echter lastig te splitsen, waardoor bepaalde etappes moeilijker zijn dan andere.

Meer gedetailleerde informatie over de indivuele etappes, vind je bij de reizen waar deze etappes onder vallen.

Voorzieningen zijn beperkt tijdens dit deel van de route. Houd hier elke dag voor vertrek rekening mee. In de dorpen en steden waar je zult overnachten zijn er altijd restaurants en andere voorzieningen, zoals banken en supermarkten te vinden.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja, enkele etappes. Zie de beschrijving van de verschillende etappes. 

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Santander
Dag 2.- 60 Km

Afstand: 60 Km

HOOGTE PROFIELm
ComillasSantander
Dag 3.- 51 Km

Afstand: 51 Km

HOOGTE PROFIELm
LlanesComillas
Dag 4.- 53 Km

Afstand: 53 Km

HOOGTE PROFIELm
ColungaLlanes
Dag 5.- 41 Km

Afstand: 41 Km

HOOGTE PROFIELm
GijónColunga
Dag 6.- Gijon - Cudillero 48 Km

In de eerste kilometers van deze etappe kom je eerst door de buitenwijken van Gijón voordat je de glooiende, groene heuvels tegenkomt die deze dag domineren. Vandaag fiets je het eerste stuk niet langs de kust, maar fiets je in een bijna rechte lijn naar Avilés waarna je weer dichter langs de kust komt.

Avilés is vooral bekend om haar culturele centrum dat is ontworpen door de beroemde Braziliaanze architect Oscar Niemeyer, maar heeft ook een mooie oude binnenstad.

Na Avilés kun je gedurende een paar dagen bijna altijd aan je rechterhand de zee zien. De rotsachtige kustlijn is soms lastig te bereiken, maar het pad is vaak breed en komt zo nu en dan uit op een groot zandstrand.

Vandaag eindigt de etappe in Cudillero, een van de mooiste dorpen van Asturië.

Afstand: 48 Km

HOOGTE PROFIELm
CudilleroGijon
Dag 7.- Cudillero - Luarca 47 Km

Een deel van deze etappe is onlangs gewijzigd, waardoor het nu over een mooi, goed aangegeven pad loopt door talloze kleine dalletjes waar je verschillende beekjes moet oversteken.

Een relatief zware etappe met veel stijgen en dalen, maar tegelijktijd een van de mooiste stukken tussen Avilés en Ribadeo.

Bij aankomst in Luarca, voordat je de haven bereikt, raden we aan door te fietsen tot aan de kluizenarij Nuestra Señora la Blanca, naast een bijzondere begraafplaats.

Het is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. De culturele bezienswaardigheden bevinden zich allen in de wijk Cambaral, zoals de kerk Santa Eulalia.

Afstand: 47 Km

HOOGTE PROFIELm
LuarcaCudillero
Dag 8.- Luarca – Ribadeo 55 Km

Vandaag zeg je Asturië gedag en kom je Galicië binnen. Het is een vlakke etappe met keuze uit twee wegen: de officiële weg loopt meer door het binnenland en de alternatieve route gaat langs de kust. Beide zijn goed aangegeven. In de gids die je van Spain is More ontvangt, vertellen we meer over beide routes, zodat je zelf kunt kiezen. Wij raden de kustroute aan omdat deze door prachtige kustgebieden komt.

Eenmaal aangekomen in Ribadeo, kun je vanaf het hotel (het vervoer is in de reis inbegrepen) naar Playa de las Catedrales 10 km verderop, waar je tijd hebt om het schitterende strand te bezichtigen.

Afstand: 55 Km

HOOGTE PROFIELm
RibadeoLuarca
Dag 9.- Ribadeo – Vilalba 75 Km

Vandaag zul je voor de laatste keer de zee zien, omdat je vanaf nu definitief de kust verlaat en verder landinwaarts gaat. De omgeving wordt bergachtiger en je stijgt tot wel 300 meter.

Je komt over het Spaanse platteland, in een gebied dat nauwelijks bevolkt is en waar toeristen, behalve pelgrims, zich zelden begeven. De dorpjes onderweg maken nog gebruik van oude landbouwmethoden.

Het pelgrimspad komt door de stad Mondoñedo die een van de mooiste kathedralen van de Noordelijke route huisvestigt. De kathedraal is een hoogtepunt van deze Camino. In de stad en het gebied zijn meerdere interessante kloosters te zien.

Galicië verschilt op veel gebieden van Asturië, maar wat vooral opvalt aan het uitzicht zijn de vele ¨horreos¨ onderweg. Deze traditionele  graanschuren herinneren je er telkens aan dat je in Galicië bent.

Het laatste stuk kent nauwelijks lastige stukken en kun je je meer mentaal ontspannen en ten volle genieten van de omgeving. Waarschijnlijk slaap je in het prachtige Parador hotel van Vilalba.

Vilalba is redelijk groot met verscheidene goede restaurants en is het laatste stadje van formaat voordat je voet zet in een bijna verlaten gebied.

Afstand: 75 Km

HOOGTE PROFIELm
VilalbaRibadeo
Dag 10.- Vilalba – Sobrado 58 Km

De etappe van vandaag is makkelijk. Er zijn nauwelijks heuvels te bekennen. Na circa 10 km laat je de snelweg die je de afgelopen dagen menigmaal overgestoken hebt, achter je. Je komt door rustige pittoreske dorpjes, bossen, het platteland en open vlaktes.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het indrukwekkende Cisterciënzer klooster Santa María in Sobrado.

Afstand: 58 Km

HOOGTE PROFIELm
SobradoVilalba
Dag 11.- Sobrado – Santiago de Compostela 64 Km

Vandaag fiets je over makkelijke en goede paden. Dit is de laatste etappe naar Santiago de Compostela. De route komt in Arzua samen met de Franse route. Het is even wennen na een lange Camino met relatief weinig pelgrims om ineens zoveel pelgrims op je pad te zien.

Je komt door verschillende eucalyptusbossen en langs weilanden. Naarmate je dichter bij Santiago komt, wordt de sfeer steeds ontspannender. Alle mensen die de Camino hebben gelopen of gefietst, kunnen hun eindoel bijna zien en zijn over het algemeen zeer goed gehumeurd.

Als je je doel bereikt, is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen, waarvan de belangrijkste:  de laatste stempel in je pelgrimspaspoort. Het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven.

De kathedraal staat in een historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit historisch centrum is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn waren kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

Afstand: 64 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 12.- Finisterre (rondleiding met gids)
Dag 13.- Vertrek vanaf Santiago