Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Camino Lopen - Dos Faros

De Camino Lopen - Dos Faros

150KM. Pegrimstocht van Ponteseco - Finisterre langs de Costa da Morte

De Camino Lopen - dos Faros (The Lighthouse Way) is een 200 km lange Pelgrimsroute in Galicië die Malpica verbindt met Finisterre langs de kustlijn.

Een Caminoroute die langs alle vuurtorens en de belangrijkste bezienswaardigheden in de Costa da Morte loopt en waarin de zee een absolute hoofdrol speelt. Een Pelgrimsroute die door tal van verschillende landschappen loopt en altijd de zee, in het westen, in het zicht heeft. Vuurtorens, stranden, duinen, rivieren, kliffen, bossen met een grote verscheidenheid aan vogels, "castros" ("forten"), hunebedden, vissersdorpen en uitkijkpunten waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten. Een tocht die de wandelaar meeneemt naar een wereld vol unieke sensaties.

Je loopt in ongeveer 150 km van Ponteseco naar Finisterre. De Camino Dos Faros Lopen is op zichzelf geen pelgrimsroute, zoals de naam aangeeft, maar het is de perfecte route voor iedereen die de Costa da Morte (Death Coast) wil ervaren. Je kunt deze route lopen vanaf maart/april tot en met oktober. Wil je alvast een beetje in de ´mood´ komen? Bekijk dan deze video.

 

"Deze route heeft alles: authentieke sfeer,

pittoreske dorpjes en een prachtige natuur"

 

Wil jij: 

- Mee in het excitement van een camino die nog redelijk onontdekt is en dus een avontuur aangaan?

- Genieten van absolute rust en stilte, de wind door je haren voelen?

- Ben je niet bang voor een fysieke uitdaging?

- Heb je reeds een camino gelopen en smaakt het naar meer?

- Of ben je gewoon op zoek naar een wandeling in een fantastische omgeving, langs een van Europa´s mooiste kustlijnen? 

 

Dan is Camino dos Faros echt iets voor jou!

Word ook lid van onze Facebookgroep!

 • Vanaf 625 Euro/pers.
 • 151 km
 • 7 nachten
 • moeilijkheidsgraad
  ?
  NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.?>
 • Natuur
Inclusief

Vanaf 625 Euro/pers.Per persoon in een 2-pers.kamer

Toeslag eenpersoonskamer: 240 Euro

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt
 3. Transfer van het vliegveld Santiago naar het hotel in Ponteseco.
 4. Lokale transfer met taxi van Arou naar Laxe  (en retour). 
 5. Een gedetailleerde digitale gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. 
 6. 24/7 noodnummer.
 7. Belastingen

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation (andere dan hierboven vermeld.
 2. Vervoer van het hotel in Santiago naar de luchthaven van Santiago De Compostela (Taxi: €20-€25 of de bus: €5 - informatie over bus tijden en haltes vind je in de digitale gids).
 3. Bus van Finisterre naar Santiago (tickets zijn te koop in de bus). We verstrekken de vertrektijden. 
 4. Vluchten

Zomer: 1 juni – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 120 €/pers.

Optioneel
 1. Personaliseer jouw Caminoreis: verleng je reis met een nacht in Santiago en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 100 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. Verleng je reis met een een langer verblijf in Santiago de Compostela kan worden aangevraagd.
 4. Spain-is-More Fysieke gids kan worden besteld bij het boeken de reis (30€/exempl.).
 5. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces, deze kan worden aangevraagd bij het boeken.
 6. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1: Aankomst in Ponteceso

Na je aankomst op het vliegveld, brengt een taxi je naar Ponteseco, een prachtig vissersplaatsje en het startpunt van jouw Camiño dos Faros. 

Dag 2: Ponteceso - Laxe (26 km)

De eerste etappe van de Camino dos Faros neemt je mee langs de kust en het binnenland in en eindigt in Laxe. Onderweg passeer je Castro A Cibda en Dolmen Dombate, twee verbazingwekkende archeologische stukken langs de Costa da Morte. Daarna beklim je Monte Castelo de Lourido, het hoogste punt van Camino dos Faros, vanaf waar je weer afdaalt naar de monding om te genieten van de spectaculaire kustlijn vol met betoverende stranden. Hier wordt je uitgenodigd om uit te rusten of zelfs te zwemmen. Je bereikt Laxe door te wandelen langs het strand en de promenade naar het dorpsplein.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

 

 

Dag 3: Laxe - Arou (18 km)

Vanaf de vuurtoren in Laxe, het startpunt van vandaag, heb je een panoramisch uitzicht op de rivier de Corme. Rotsen en stenen in alle soorten en maten vormen vandaag een uniek landschap in deze Camino dos Faros, totdat een klein paadje langs de kust je naar Arou leidt, waar deze etappe eindigt. Tijdens deze etappe zijn er twee mooie plekken waar je sowieso moet stoppen: Playa de los Cristales en Peñon de Soesto.

Omdat er in Arou geen overnachtingsmogelijkheid is, ga je met de taxi naar hetzelfde hotel in Larou. De volgende ochtend brengt een taxi je weer terug naar Arouu om daar je camino te vervolgen richting Camariñas. (transport is inbegrepen)

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dag 4: Arou - Camariñas (23 km)

Deze kustlijn draagt de naam Costa da Morte (doodskust). Hier zijn talloze scheepswrakken verborgen onder het water en talloze mensen hebben hun leven verloren in de golven. Er zijn meer 'romantische' versies van het verhaal: omdat hier 'de zon sterft' elke avond of omdat dit de meest westerse-plaats was tot Amerika werd ontdekt. Je passeert de vuurtoren van Vilán, zonder twijfel een magische plek. Vanaf daar kom je aan in Camariñas, de eindbestemming van vandaag.

Moeilijkheidsgraad: matig

 

Dag 5: Camariñas - Muxia (32 km)

Deze etappe is de langste van Camino dos Faros, maar het is ook een volledig vlak terrein. Vandaag reis je door de Camariñas Estuary met andere landschappen dan die van de vorige dagen. De etappe eindigt in het idyllische vissersdorp Muxía, bekend om zijn prachtig gelegen kerk, Virxe da Barca Santuary, die zich uitstrekt over de rotsen met uitzicht op open zee.

Het is mogelijk om deze lange etappe te verdelen over 2 dagen. 

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dag 6: Muxia - Lires (26 km)

Deze etappe is de meest veeleisende op Camino dos Faros, vooral in het begin. Je beklimt verschillende heuvels, van waaruit je de hele route kunt zien, voordat je afdaalt naar het Praia de Moreira. Vanaf hier heb je uitzicht tot aan de vuurtoren van Touriñán, het meest westelijke punt van het Spaanse schiereiland. Het einde van de etappe is Nemiña.

Camino dos Faros volgt de Camino de la Costa in plaats van de route van de Camino de Santiago de Finisterre.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Dag 7: Lires - Finisterre (26 km)

Dit is de laatste etappe van de Camino dos Faros, wat niet betekent dat het de gemakkelijkste is. Het is zelfs een van de meest gecompliceerde, omdat je langs kliffen, stranden en bergen loopt. We herinneren je eraan dat deze route niet hetzelfde is als de Camino naar Finisterre, hoewel je dit kunt kiezen als alternatief, als je een kortere etappe wenst. We raden het echter niet aan, want hierdoor mis je het ongelooflijke landschap dat dit gedeelte van Camino Dos Faros te bieden heeft. 

Eenmaal aangekomen bij je hotel in Finisterre, kun je uitrusten en in het hotel verblijven, voordat je naar de laatste vuurtoren gaat, de mythische vuurtoren van Finisterre. Pelgrims van over de hele wereld komen naar hier om het einde van hun camino-wandeling naar Santiago de Compostela te markeren.

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Dag 8: Terugreis

Vanaf Finisterre neem je de bus naar Santiago. Wij zorgen voor de dienstregelening, maar je koopt zelf een kaartje in de bus. Vanaf Santiago vlieg je dezelfde dag nog naar huis. 

(* het is mogelijk om een overnachting in Santiago toe te voegen. Soms is het zelfs noodzakelijk als je vlucht voor 13.00 uur vertrekt).