Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Lopen - Dos Faros

Kaart Camino Lopen - Dos Faros

Pegrimstocht Wandelen langs de Costa da Morte

De Camiño dos Faros heeft het allemaal: Onbeschrijfelijke natuur, prachtige vissersdorpjes, cultureel erfgoed en gastronomie.

Met goed gemarkeerde paden en een gemiddelde moeilijkheidsgraad is het ideaal voor natuur- en wandelliefhebbers.

Laat Spain is More je meenemen op dit spannende avontuur langs één van de Spaanse schatten,

klik op Offerte aanvragen (in de rechterkolom) en ontvang een persoonlijke en vrijblijvende offerte voor jouw reis.

 

Praktische informatie

De vuurtorens van Camino dos strekken zich uit over 200 kilometer, hoewel deze 200 kilometer lang is, hoewel Spanje is More vanwege de infrastructuur de route vanuit Ponteceso aanbiedt, die ongeveer 150 km beslaat.

Wat biedt  Spain Is More:

✔ Dagelijkse vertrekken.

Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met privébadkamer.

Gepersonaliseerde digitale Spain is More-gids met praktische informatie over de route en aanbevelingen. Bij de route zijn links opgenomen waarmee je de tracks kunt downloaden en meenemen tijdens jouwreis.

✔ Etappes aanpassen: een enkele keer mogelijk.

 

Mis niet...

De majestueuze vuurtorens:  De weg naar de twee vuurtorens wordt zo genoemd omdat de vuurtorens vol geschiedenis zijn.

Ongelooflijke stranden, van groot en open tot klein en afgelegen.

Uitzichtpunten over de zee: Langs de hele route zijn er veel plekken ontworpen om de zee van bovenaf te zien.

Kliffen: Camiño dos Faros is geen gemakkelijke kustwandeling. Langs deze ruige kustlijn vergen de kliffen inspanning, maar de beloning is een uniek panoramisch uitzicht.

Vissershavens waar dagelijks de meest verse vis binnenkomt en die je kunt proeven in de vele bars en restaurants langs de route.

Het meest landelijke Galicië:  Geniet van deze prachtige dorpen die hun erfgoed nog hebben weten te behouden.

Archeologische overblijfselen

✔ Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de volledige gids te bekijken

van de Camino twee vuurtorens

 

 

 

 

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt
 3. Taxi transfer  van Arou naar Laxe (en retour). 
 4. Gepersonaliseerde digitale gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. 
 5. 24/7 noodnummer.
 6. Belastingen

 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation (andere dan hierboven vermeld.
 2. Vervoer van het hotel in Santiago naar de luchthaven van Santiago De Compostela (Taxi: €20-€25 of de bus: €5 - informatie over bus tijden en haltes vind je in de digitale gids).
 3. Bus van Finisterre naar Santiago (tickets zijn te koop in de bus). Informatie hierover staat in je digitale gids.  
 4. Vluchten

Zomer: 1 juni – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 120 €/pers.

Optioneel
 1. Personaliseer jouw Caminoreis: verleng je reis met een nacht in Santiago en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 100 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. Verleng je reis met een een langer verblijf in Santiago de Compostela kan worden aangevraagd.
 4. Spain-is-More Fysieke gids kan worden besteld bij het boeken de reis (30€/exempl.).
 5. Transfer van het vliegveld Santiago/La Coruña naar het beginpunt.
 6. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).Tenzij anders vermeld in de offerte.

Camino Lopen - Dos Faros

Vanaf
640 Euro/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 250 Euro

Dagelijks programma

Camino Lopen - Dos Faros

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1: Aankomst in Ponteceso

Na je aankomst op het vliegveld, brengt een taxi je naar Ponteseco, een prachtig vissersplaatsje en het startpunt van jouw Camiño dos Faros. 

Dag 2: Ponteceso - Laxe (26 km)

De eerste etappe van de Camino dos Faros neemt je mee langs de kust en het binnenland in en eindigt in Laxe. Onderweg passeer je Castro A Cibda en Dolmen Dombate, twee verbazingwekkende archeologische stukken langs de Costa da Morte. Daarna beklim je Monte Castelo de Lourido, het hoogste punt van Camino dos Faros, vanaf waar je weer afdaalt naar de monding om te genieten van de spectaculaire kustlijn vol met betoverende stranden. Hier wordt je uitgenodigd om uit te rusten of zelfs te zwemmen. Je bereikt Laxe door te wandelen langs het strand en de promenade naar het dorpsplein.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

 

 

Dag 3: Laxe - Arou (18 km)

Vanaf de vuurtoren in Laxe, het startpunt van vandaag, heb je een panoramisch uitzicht op de rivier de Corme. Rotsen en stenen in alle soorten en maten vormen vandaag een uniek landschap in deze Camino dos Faros, totdat een klein paadje langs de kust je naar Arou leidt, waar deze etappe eindigt. Tijdens deze etappe zijn er twee mooie plekken waar je sowieso moet stoppen: Playa de los Cristales en Peñon de Soesto.

Omdat er in Arou geen overnachtingsmogelijkheid is, ga je met de taxi naar hetzelfde hotel in Larou. De volgende ochtend brengt een taxi je weer terug naar Arouu om daar je camino te vervolgen richting Camariñas. (transport is inbegrepen)

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dag 4: Arou - Camariñas (23 km)

Deze kustlijn draagt de naam Costa da Morte (doodskust). Hier zijn talloze scheepswrakken verborgen onder het water en talloze mensen hebben hun leven verloren in de golven. Er zijn meer 'romantische' versies van het verhaal: omdat hier 'de zon sterft' elke avond of omdat dit de meest westerse-plaats was tot Amerika werd ontdekt. Je passeert de vuurtoren van Vilán, zonder twijfel een magische plek. Vanaf daar kom je aan in Camariñas, de eindbestemming van vandaag.

Moeilijkheidsgraad: matig

 

Dag 5: Camariñas - Muxia (32 km)

Deze etappe is de langste van Camino dos Faros, maar het is ook een volledig vlak terrein. Vandaag reis je door de Camariñas Estuary met andere landschappen dan die van de vorige dagen. De etappe eindigt in het idyllische vissersdorp Muxía, bekend om zijn prachtig gelegen kerk, Virxe da Barca Santuary, die zich uitstrekt over de rotsen met uitzicht op open zee.

Het is mogelijk om deze lange etappe te verdelen over 2 dagen. 

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dag 6: Muxia - Lires (26 km)

Deze etappe is de meest veeleisende op Camino dos Faros, vooral in het begin. Je beklimt verschillende heuvels, van waaruit je de hele route kunt zien, voordat je afdaalt naar het Praia de Moreira. Vanaf hier heb je uitzicht tot aan de vuurtoren van Touriñán, het meest westelijke punt van het Spaanse schiereiland. Het einde van de etappe is Nemiña.

Camino dos Faros volgt de Camino de la Costa in plaats van de route van de Camino de Santiago de Finisterre.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Dag 7: Lires - Finisterre (26 km)

Dit is de laatste etappe van de Camino dos Faros, wat niet betekent dat het de gemakkelijkste is. Het is zelfs een van de meest gecompliceerde, omdat je langs kliffen, stranden en bergen loopt. We herinneren je eraan dat deze route niet hetzelfde is als de Camino naar Finisterre, hoewel je dit kunt kiezen als alternatief, als je een kortere etappe wenst. We raden het echter niet aan, want hierdoor mis je het ongelooflijke landschap dat dit gedeelte van Camino Dos Faros te bieden heeft. 

Eenmaal aangekomen bij je hotel in Finisterre, kun je uitrusten en in het hotel verblijven, voordat je naar de laatste vuurtoren gaat, de mythische vuurtoren van Finisterre. Pelgrims van over de hele wereld komen naar hier om het einde van hun camino-wandeling naar Santiago de Compostela te markeren.

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Dag 8: Terugreis

Vanaf Finisterre neem je de bus naar Santiago. Wij zorgen voor de dienstregelening, maar je koopt zelf een kaartje in de bus. Vanaf Santiago vlieg je dezelfde dag nog naar huis. 

(* het is mogelijk om een overnachting in Santiago toe te voegen. Soms is het zelfs noodzakelijk als je vlucht voor 13.00 uur vertrekt). 

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino-bedevaarten

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken