Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De Camino Inglés Lopen(Ferrol - Santiago)

Kaart Camino Inglés: Ferrol - Santiago

|| Loop de Engelse Pelgrimstocht

Camino Van Ferrol Lopen Naar Santiago

De Camino Inglés bestaat uit twee hoofdroutes: de Ferrolana-route (112 km) en de Coruñesa-route. Beide routes hebben verschillende startpunten, maar komen beide samen in de stad Santiago de Compostela.

Spain is More biedt alleen de Ferrolana-route, omdat je hiermee de La Compostela kunt bereiken als je in Santiago aankomt, en  als je over de La Coruñesa route gaat niet.

De reis begint in het historische stadje Ferrol, waar pelgrims zich onderdompelen in de geplaveide steegjes en middeleeuwse sfeer. Vanaf hier,  slingert het pad van de Engelse Route door weelderige groene landschappen, eeuwenoude bossen en charmante dorpjes totdat het Santiago bereikt, waardoor de pelgrim een ​​diepe verbinding krijgt met de natuur en de rijke geschiedenis van de Camino.

Klik op Offerte Aanvragen! (in de rechterkolom) en ontvang een persoonlijke en vrijblijvende offerte voor jouw aankomende reis.

 

Wat biedt Spain Is More:

✔ Dagelijks vertrek van april tot oktober.

Hotels – inclusief eigen badkamer –geselecteerd op locatie, service en authenticiteit.

Een digitale gids Vol met alle praktische informatie, suggesties voor deze reis

✔ Splitsen van etappes: ja, soms.

 

Mis niet...

✔ De beroemde Betanzos-tortilla. Een must om te proberen

✔  Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Engelse Route te verkennen:

afstanden, terrein, weer en tips.

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer - met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt.
 3. Digitale gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc. (1 gids per 4 personen). Het is mogelijk om extra exemplaren bij te bestellen.
 4. Pelgrimspaspoort (Credencial).
 5. Excursie naar Finisterre.
 6. 24/7 noodnummer.
 7. Belastingen.

 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer. Bijv. van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. €20,-. Bus ong. €5,-). In de gids vind je de vertrektijden en haltes van de bus.
Optioneel
 1. Personalizeer jouw Camino: verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. 
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Prijs: 60 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. Fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/exempl.).
 4. Transport van vliegveld aankomst naar Ferrol.
 5. Vlucht Amsterdam/Brussel - A Coruña/Santiago (retour). Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.). 

De Camino Inglés Lopen

(Ferrol - Santiago)

Vanaf
590 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 260 EUR

Dagelijks programma

Ferrol - Santiago

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Ferrol

Ferrol is een belangrijke kuststad van Galicië, de reden daarvoor is de haven. De militaire locatie is het centrum geworden van talloze veldslagen. Ferrol heeft een gezellig en levendig stadscentrum met goede restaurants en bars.

Dag 2.- Ferrol - Pontedeume 29 Km

De eerste etappe is 25 kilometer lang, maar heeft geen moeilijke stukken. Ondanks de industriële en stedelijke omgeving waar je in begint, heb je mooie uitzichten over de zee. Vandaag zijn er geen lange stukken zonder voorzieningen, hoewel restaurants en bars iets van het pad af kunnen liggen.

Pontedeume is een mooi dorp en dankt zijn naam aan de lange brug over de Eume rivier. 

Deze etappe is relatief lang, maar kan met 10 km worden ingekort door de rivier kort na Ferrol over te steken in plaats van er omheen te lopen.

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
PontedeumeFerrol
Dag 3.- Pontedeume - Betanzos 20 Km

Een korte en prettige etappe door een landelijke omgeving. Hoewel het geen zware route betreft, is het niet helemaal vlak. Er zijn enkele beklimmingen van 150 meter. Onderweg zijn er weinig voorzieningen te vinden.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het historische centrum van Betanzos. Door de schitterende middeleeuwse stadskern behoort het tot de meest bijzondere stadjes van Galicië. Betanzos was de hoofdstad van een van de zeven provincies van het oude Koninkrijk Galicië. Er is veel te doen en te zien. 

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
BetanzosPontedeume
Dag 4.- Betanzos - Bruma 29 Km

Vandaag is de koninginnenrit van de Engelse Route. Het pad loopt over het platteland langs akkers en koeien. Weg van de kust en de voorzieningen. De etappe kent een redelijk zwaar moeilijkheidsgraad, maar voor de gewone wandelaar te doen. De Camino Ingles verlaat de kust en gaat landinwaarts. Onderweg kom je weer langs veel kleine dorpjes waar je goed moet opletten om niet een verkeerde afslag te nemen. 

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
BrumaBetanzos
Dag 5.- Bruma - Sigüeiro 24 Km

Vandaag zal het niet moeilijk zijn en loop je voornamelijk over goede paden, door diverse dorpjes en de hoogteverschillen zijn van weinig betekenis. In tegenstelling tot gisteren zul je vandaag voornamelijk dalen.

Afstand: 24 Km

HOOGTE PROFIELm
SigüeiroBruma
Dag 6.- Sigueiro - Santiago 16 Km

De etappe van vandaag is kort en redelijk makkelijk. Hoewel de weg niet vlak is, zijn de hoogteverschillen niet groot.

Het eerste gedeelte van de route gaat door mooie rurale en bosachtige gebieden. Het laatste stuk loopt door industriële en stedelijke gebieden.

Uiteraard is het culturele hoogtepunt van vandaag de monumentale stad Santiago de Compostela, uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed, in het bijzonder de indrukwekkende kathedraal.

Afstand: 16 Km

HOOGTE PROFIELm
SantiagoSigueiro
Dag 7.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht. De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 8.- Terugreis

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino Routes

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken