Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Frances(Logroño - Leon)

Kaart Camino Francés: Logroño - León

|| Franse Camino Wandelen in Noord Spanje

Pelgrimstocht Lopen van Logroño naar Leon

Deze Caminoroute van het Camino De Santiago Lopen met startpunt in Logroño naar León verschilt behoorlijk met de delen voor Logroño en na León.

De landschappen variëren van prachtige heuvels bedekt met wijngaarden en naaldbossen in Rioja tot aan de uitgestrekte hoogvlakte met talloze kleine dorpjes tussen Burgos en León die al eeuwenlang leven op inkomsten uit het Caminotoerisme.

Je kunt een van ´s werelds oudste voetafdrukken van een dinosaurus bekijken, en als je een nacht extra in Logroño blijft, bezoek dan de leuke dorpjes en bodegas in de buurt.

Dit deel van de Camino route heeft minder beklimmingen dan de route na León, wat zeker zijn charme heeft. Het is een warmer en droger klimaat dan in de regio´s en etappes hiervoor en hierna en daardoor is het seizoen wat langer.

Deze Camino Route is niet alleen een fysieke pelgrimstocht, maar ook een kans om verbinding te maken met geschiedenis, natuur en spiritualiteit op een transformerende reis.

Klik op "Reserveer Nu " in de rechterkolom en neem contact met ons op voor een gepersonaliseerd aanbod naar jouw wensen.

 

Wat biedt Spain is More

✔ Dagelijkse vertrekken het hele jaar door.

Bagagevervoer tegen een extra vergoeding.

Pelgrimspaspoort (Credencial).

Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met privékamer & badkamer.

Digitale gids gepersonaliseerd door Spain is More, vol met praktische informatieen met aanbevelingen.

✔ Mogelijkheid om de reis te combineren met extra etappes of trajecten.

✔ Aanpassing van de etappes: Ja, meestal wel.

✔ Excursie naar Finisterre.

 

En Mis vooral niet...

✔ Ervaar de wijnroute door de Calle Laurel in Logroño

Bezoek de Yuso en Suso kloosters, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1997. Voor dit heb je een extra nacht nodig in Najera of Santo Domingo de la Calzada.

✔  Ontdek de culturele wonderen van de stad Burgos. Wij raden een extra nacht aan

✔ De prachtige stad León met zijn monumenten en zijn geweldige wijn- en tapassfeer. Wij raden u aan een extra nacht te reserveren om ervan te genieten en ook de omgeving van León te kunnen bezoeken.

✔  Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Camino Frances te verkennen:

afstanden, terrein, weer en tips.

 

Inclusief
 1. 13 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 2. 13 x ontbijt
 3. Digitale -gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc 
 4. Pelgrimspaspoort (Credencial)
 5. 24/7 noodnummer.
 6. Belastingen. 

 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.

 3. Vluchten

Optioneel
 1. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 120 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. Verleng je reis met een langer verblijf in Madrid, León en Santiago de Compostela of andere Spaanse stad naar wens. 
 4. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.). 

Camino Frances

(Logroño - Leon)

Vanaf
795 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 220 EUR

Dagelijks programma

Logroño - León

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Logroño

Je komt vanaf het vliegveld per bus of trein aan in Logroño.

Logroño is een eeuwenoude tussenstop op de Camino de Santiago aan de oever van de Ebro. In Logroño zul je in de historische binnenstad overnachten. Dit is dezelfde wijk waar de monumenten, barretjes en de bekendste pleinen van de stad zich bevinden en waar je uiteraard tapas kunt eten. In Logroño kun je ook verschillende bodegas (wijngaarden) bezichtigen. In de Spain-is-More-gids vind je adressen van de beste bodegas.

Dag 2.- Logroño - Nájera 29 Km

Je laat Logroño al wandelend door de parken en de natuur van het Grajera natuurgebied achter je. Dit natuurpark gaat over in het prachtige landschap van La Rioja dat wordt gedomineerd door uitgestrekte wijn- en fruitboomgaarden.

Deze etappe brengt je naar Nájera en leidt je door het traditionele pottenbakkersstadje Navarrete, Ventosa en het hoger gelegen San Antón. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de eindeloze wijngaarden, met name in september tijdens het oogstseizoen.

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
NájeraLogroño
Dag 3.- Nájera - Sto. Domingo 21 Km

Het doel voor vandaag is Santa Domingo de la Calzada, een dorpje in La Rioja Alta. Het pad doorkruist het charmante stadje Azofra.

Aan het landschap merk je dat je de regio Castilië nadert. Wijngaarden veranderen in graanvelden. Santa Domingo is een levendig stadje met goede restaurants en een mooi stadscentrum dat het hele jaar door toeristen trekt.

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
Sto. DomingoNájera
Dag 4.- Sto. Domingo - Belorado 21 Km

Vandaag komt de Camino de regio Castilië en León binnen. Vanaf nu af aan zul je een paar weken lang over de uitgestrekte vlakte van de ¨Meseta Castellana¨ (het Castiliaanse hoogvlakte) wandelen. Het doel van vandaag is Belorado dat zich bevindt aan de voet van een heuvel waar oude kluizenaarsgrotten en de ruïnes van een mytisch kasteel te vinden zijn.

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
BeloradoSto. Domingo
Dag 5.- Belorado - San Juan de Ortega 25 Km

Deze etappe leidt langs verschillende interessante monumenten, zoals de Virgen de la Peña kerk, uitgehakt uit de rotsen, en enkele mooi gelegen kasteelruïnes.

Dit deel van de reis gaat door heuvelachtige landschappen en uitgestrekte bossen (de laatste bossen voordat je León bereikt en als je ervoor kiest om na León verder te lopen naar Santiago, zul je ongeveer 300 km lang geen bos meer tegenkomen).

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
San Juan de OrtegaBelorado
Dag 6.- San Juan de Ortega - Burgos 26 Km

Het eerste stuk loop je door een klein naaldbos voordat je zicht krijgt op de buitenwijken van Burgos.

Burgos werd in 884 gesticht en haar historische waarde valt onmogelijk te missen. De stad blinkt uit door de schittering van talloze monumenten, met als grootste schat de prachtige gotische kathedraal. In 1984 werd de kathedraal zelfs opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Burgos straalt een middeleeuwse sfeer uit en de uitnodigende tapasbarretjes maken deze stad nog gezelliger

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
BurgosSan Juan de Ortega
Dag 7.- Burgos - Hontanas 31 Km

Op deze dag betreed je de onbevolkte hoogvlakte, waar het enige gezelschap je schaduw is, of (als je geluk hebt) een andere pelgrim die je onderweg tegenkomt. De bijna middeleeuwse dorpjes en landschap vandaag is wat deze pelgrimstocht al vanaf het allereerste begin legendarisch maakt.

Afstand: 31 Km

HOOGTE PROFIELm
HontanasBurgos
Dag 8.- Hontanas - Fromista 32 Km

Deze dag zonder enige beschutting van bomen tegen de brandende zomerzon, de doordringende winterkou of de snijdende wind zul je blijven herinneren door de bogen van de kloosterkerk van San Antón waar je onderdoor loopt, het stadje Castrojeriz en de daarop volgende beklimming naar Teso de Mostelares. Vanaf deze top ontwaar je de eindeloze Tierra de Campos. De trots van deze streek is haar graan, duiventillen en waardevolle kunst.

TIP: de etappes van vandaag en morgen kunnen worden gesplitst in 3 dagen als de afstand je te ver lijkt.

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
FromistaHontanas
Dag 9.- Fromista - Carrion de los Condes 19 Km

Dit deel van het pad wordt gedomineerd door een vlak en monotoon landschap. Tijdens het laatste stuk vind je de Santa María la Blanca kerk, die toebehoorde aan de Tempeliers. 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
Carrion de los CondesFromista
Dag 10.- Carrion de los Condes - Moratinos 28 Km

Vandaag kun je het klooster ¨Monasterio de San Zoilo¨ bezichtigen aan de rand van Carrión de los Condes (Als je de reis tijdig boekt, is het mogelijk om de nacht in het klooster door te brengen). 

Afstand: 28 Km

HOOGTE PROFIELm
MoratinosCarrion de los Condes
Dag 11.- Moratinos - Burgo Ranero 25 Km

De weg gaat verder langs de eindeloze akkers tot aan Sahagún, een belangrijke pelgrimsstop met veel bezienswaardigheden als kloosters, kerken en een prachtige Romeinse brug.

Graan, maïs, zonnebloemen en tal van andere gewassen geven kleur aan deze etappe. Hoewel de etappe in het begin wat saai oogt, is er toch veel te zien vandaag. Kijk goed om je heen of je arends of ooievaars ziet vliegen. Onderweg kom je langs traditionele dorpjes die zonder de Camino waarschijnlijk nooit zouden hebben bestaan.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
SahagunMoratinos
Dag 12.- El Burgo Ranero - Mansilla 19 Km

Vandaag staan er veel bomen langs het pad naar Reliegos en Mansilla. Onderweg lijk je veel grotten tegen te komen, dit zijn in werkelijkheid oude bodegas die in de rotsen zijn uitgehakt. Vroeger werd hier wijn gemaakt, maar tegenwoordig worden veel van deze ¨grotten¨ gebruikt als restaurant of als privéaangelegenheid waar vrienden en familie samenkomen.

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
MansillaEl Burgo Ranero
Dag 13.- Mansilla - León 19 Km

Vandaag kom je aan in León. De eerste kilometers na Mansilla zijn redelijk mooi, maar daarna kom je door het industriegebied van León (sommigen kiezen er daarom voor om vanaf hier de bus te pakken).

Eenmaal aangekomen in León en de eerste blik op de schitterende kathedraal doet je beseffen dat elke stap die je tot dan toe gezet hebt de reis meer dan waard was.

Deze oude Romeinse hoofdstad is een van de grootste steden van deze pelgrimstocht. In 910 was León de hoofdstad van het koninkrijk dat zich later vormde tot het Spanje dat we vandaag de dag kennen. De middeleeuwse waarde van deze stad komt tot uitdrukking in de grote hoeveelheid monumenten, zoals de kathedraal, San Marcos en de Basilica San Isidoro waar meerdere belangrijke koningen liggen begraven.

De stad heeft een gezellige sfeer door de vele tapasbarretjes, die vooral in de avond de straten vol laten stromen.

Bespied andere moeilijk lopende pelgrims slenterend door de stad in de hoop deze (of de volgende) reis eindelijk Santiago te bereiken.

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
LeónMansilla
Dag 14.- Terugreis

Vertrek vanuit León naar Madrid vanaf waar je het vliegtuig terugneemt.

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino Routes

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken