Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Mountainbike-toerisme en zijn 7 voordelen.

Fietsen en mountainbiken is een activiteit die steeds populairder wordt bij toeristen!

2023-03-03

Misschien heb je onze blogpost Redenen om een ​​actieve vakantie te nemen en de beste bestemmingen voor actieve reizen gelezen. Vandaag gaan we verder met fietstoerisme en de voordelen van fietsen tijdens je volgende reis naar Spanje.

Wat betekent fietstoerisme?

"Fietstoerisme is een manier van reizen waarmee je nieuwe plekken kunt leren kennen en ervan kunt genieten met de fiets als enige vervoermiddel"

Fietsen maakt het mogelijk om contact te maken met de lokale bevolking, hun manier van leven te ervaren, door sprookjesachtige landschappen te reizen en de lekkernijen van het gebied te proeven - goedkoop en in je eigen tempo. Daarnaast is "verantwoord reizen" tegenwoordig erg belangrijk en iets dat bij veel mensen bovenaan de bucketlist staat.Kortom, de fiets stelt je in staat om de bestemming te ervaren op een manier die geen enkel ander vervoermiddel kan.

De overgrote meerderheid van ons heeft goede fietsherinneringen. Misschien van kinds af aan, leren fietsen met vrienden, zomer, kamperen, zwemmen...

Fietsen is zowel leuk als gezond! Hieronder een aantal voordelen van vakantie vieren in het zadel.

1) JE BLIJFT IN VORM

Op vakantie gaan met de fiets betekent niet honderden kilometers fietsen of de hoogste bergtop beklimmen langs kronkelende bergwegen. Het kost maar een klein stukje fietsen per dag voordat de gezondheidsvoordelen voelbaar worden. Je krijgt meer uithoudingsvermogen, je spieren/gewrichten worden versterkt, je traint je balans en nog veel meer - alles op een zachte manier.

2) JE HART

Veel onderzoeken tonen aan dat fietsen het risico op een hartaanval verkleint.

3) HET IS GOED VOOR JE GEEST

Fietsen is ook goed voor een gezonde geest. Bij het sporten worden endorfines uitgescheiden die angst, stress en een slecht humeur bestrijden.

4) STERKE IMMUUNVERDEDIGING

Fietsen helpt het immuunsysteem te versterken door de bloeddruk en de zuurstofvoorziening van het bloed te verhogen.

5) EEN PERFECT RITME WAARIN MEN VEEL KAN ERVAREN

Te voet kan het te langzaam zijn en met de auto te snel. Al fietsend leg je tientallen kilometers per dag af en ervaar je tegelijkertijd de Spaanse omgeving in je eigen tempo. Stop waar je wilt. In Noord-Spanje fiets je vaak door prachtige natuur, adem je de frisse lucht in en stop je in kleine dorpjes waar de lokale bevolking je graag een grappig verhaal uit de streek vertelt.

6) MAXIMALE FLEXIBILITEIT TIJDENS DE REIS

Als je fietst, heb je de volledige controle. Het is aan jou of je de route wilt wijzigen, een omweg wilt maken of het makkelijker/moeilijker wilt maken. Je kunt je snel aanpassen aan alle mogelijke situaties. Kies wanneer je rust en waar je eet. Er is geen haast, geniet en ontspan.

7) EEN PERSOONLIJKE REIS

Fietsen is vakantie vieren op een persoonlijke manier waarbij je kunt "verbinden" met de bestemming. Het is gemakkelijker om met de lokale bevolking te praten, die je ongetwijfeld tips zal geven over restaurants en bezienswaardigheden. Deze kleine persoonlijke ontmoetingen brengen je vakantie naar een geheel ander niveau.

8) DUURZAAM REIZEN

Fietsen betekent in veel gevallen duurzaam reizen. Je huurt fietsen van lokale ondernemers, reist zelf rond, overnacht in familiepensions en eet in lokale restaurants. Dit alles komt natuurlijk ten goede aan de plaatsen waar je reist.

Spain is More biedt al enkele jaren fietstochten aan op de Camino de Santiago en daarom vullen we het aanbod aan.

Daarom zijn we erg trots op onze mountainbiketocht door het nationale park Picos de Europa. Een ideale tocht voor fietsliefhebbers die houden van avontuur in een omgeving van ruige schoonheid.

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws! (links onderaan de pagina)

Terug