Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Mountainbike-toerisme en zijn 7 voordelen.

Fietsen en mountainbiken is een activiteit die steeds populairder wordt bij toeristen!

2021-02-14

Als u onze blog leest over de redenen voor het kiezen van een actieve vakantie en onze blog over de beste bestemmingen om van een actieve vakantie te genieten, vandaag spreken we over fietsvakanties en de voordelen hiervan. Voordat we beginnen, laten we zien wat fietstoerisme inhoudt...

“Fiets/mountainbike toerisme is een manier van reizen, waarbij je nieuwe plekken ontdekt met de fiets als vervoersmiddel"

Op een zeer voordelige manier en in een langzamer tempo, stelt deze activiteit ons in staat om verbinding te maken met de lokale mensen, hun manier van leven, te genieten van het landschap, smaken en gewoonten van de plaatsen in ons op te nemen. Het stelt ons in staat om de essentie te beleven die we nauwelijks met andere voertuigen kunnen vinden. Het is niet belangrijk hoeveel kilometers je aflegt, of hoeveel uur je fiets, maar hoe en waar je gaat fietsen.

De overgrote meerderheid van ons heeft goede herinneringen aan fietsen. Je haalt je kindertijd voor de geest, wanneer je met vrienden ging fietsen, kamperen in de zomer, de dorpjes,... Het is duidelijk dat als je fietst, alles er anders uitziet. Het is moeilijk om te beschrijven hoe het voelt om je met je eigen benen en op eigen kracht te verplaatsen…

Ongetwijfeld zijn fietsactiviteiten erg leuk en gezond, dus lees verder om enkele van de voordelen te ontdekken die fietstoerisme ons biedt.

1) HET HOUDT JE IN VORM: Fietsen betekent niet dat u duizenden kilometers per jaar moet doen of de hoogste berg moet beklimmen. Het is voldoende om meer dan een halfuur te trappen zodat alles begint. Als je trapt, neemt je weerstand toe, je spieren versterken, je krijgt meer balans en je knieën verjongen.

2) JE HART ZAL JE BEDANKEN: Volgens artsen vermindert fietsen het risico op een hartinfarct.

3) JE GEEST ZAL GEZOND ZIJN: Fietsen is ook goed voor een gezonde geest. Door het trainen komen endorfines vrij die helpen om angst, stress en een slecht humeur te bestrijden.

4) ZORG VOOR HET IMMUUNSYSTEEM: fietsen helpt het immuunsysteem te versterken door de bloeddruk te verhogen en het bloed te vernieuwen

5) GENIET VAN DE OMGEVING OP EEN IDEALE SNELHEID: AL TRAPPEND! Te voet zou het veel langer duren, en met te auto gaat alles veel te snel ... Door te reizen met de fiets kan je tientallen kilometers afleggen en in staat zijn om van de omgeving te genieten terwijl je je bestemming binnen een redelijke tijd bereikt. Tijdens de tocht zit je midden in de natuur, adem je schone lucht in, zie je dingen die je niet gezien zou hebben met de auto, kan je stoppen in de dorpen en praten met de lokale bevolking ...

6) MAXIMALE FLEXIBILITEIT IN JE REIS: als u met de fiets gaat, heeft u controle. Het is aan u om de fietsroute of het vastgestelde plan te wijzigen. U kunt zich aanpassen aan elke situatie. Kies wanneer je rust en waar je eet, er is geen haast, je moet gewoon plezier hebben.

7) PERSOONLIJKE RELATIES: Wanneer je op de fiets reist, wordt alles op een andere manier beleefd. Het is gemakkelijker om contact te maken met de lokale bevolking, die u ongetwijfeld zal adviseren waar te eten en wat te zien op elke nieuwe plek. Geniet van die kleine genoegens in elke plaats.

SPAIN IS MORE is dit jaar begonnen met het maken van verschillende fietsroutes over de Camino de Santiago (Franse, Noordelijke en Portugese route) en we konden niet beter beginnen. Een mountainbike-route door de prachtige Picos de Europa is een andere optie. Een ideale reis voor mountainbikers die van avontuur houden in een omgeving van onvergelijkbare schoonheid. Geniet met ons van fietsen door het noorden van Spanje en beleef een unieke ervaring.

Terug