Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Bestemmingen voor actief toerisme

Vandaag presenteren wij u de beste plaatsen in het noorden van Spanje voor uw actieve vakantie.

2023-01-24

Velen zeggen dat de vakantie dient om helemaal niets te doen. Hooguit wat wandelen langs het strand of in het zwembad zwemmen … Dat is heel leuk, ja, maar vandaag schrijven we over een andere manier om een ​​paar dagen te ontsnappen aan ons dagdagelijks waar beweging een fundamentele rol speelt.

Als je het beu bent dat je vakantie altijd volgens hetzelfde patroon gaat, of als je hotel-, zon- en stranddagen wilt combineren met talloze buitenactiviteiten en een klein avontuur, dan heb je geluk! Actief toerisme is booming en beantwoordt aan de behoeften van veel mensen om hun vrije tijd te vullen met sportactiviteiten die uw vakantie iets heel anders en opwindends maken. (Als je nog steeds niet overtuigd bent, lees dan dit artikel over de redenen waarom je een actieve vakantie zou moeten kiezen)

Het noorden van Spanje is het perfecte scenario voor actief toerisme dankzij de grote verscheidenheid aan landschappen, de talloze kusten en de imposante bergen. Een perfecte cocktail om uit te rusten terwijl u fit blijft en een geweldige tijd met familie of vrienden doorbrengt.

Ontdek de beste bestemmingen in het noorden van Spanje voor actief toerisme en de meest populaire activiteiten. Ready, set, go!

GALICIË:

Galicië is veel meer dan El Camino de Santiago. Dat is de bekendste optie, maar er zijn er veel meer manieren om te genieten van Galicië, zijn eeuwenoude bossen, dorpen vol magie en natuurlijke landschappen met spectaculaire zee en bergen. Sommige van de activiteiten in Galicië zijn wandelen naar Santiago, zoals we al hebben vermeld en kajakken door zee. Spain is More biedt een begeleide reis aan van O Grove naar Santiago. Tijdens deze reis, die 7 dagen duurt, gaat u kajakken door een van de mooiste gebieden van Galicië, doet u aan sport en wordt u begeleid door een deskundige kajakgids die ook een chef-kok is en ervoor zorgt dat al uw maaltijden heerlijk zijn. Een perfecte combinatie om van dit avontuur te genieten.

ASTURIË:

Asturië is een natuurlijk paradijs zonder gelijke en is een essentieel onderdeel van het indrukwekkende groene Spanje. Asturië is het perfecte scenario voor de realisatie van verschillende activiteiten van actief toerisme, het is een gebied met bergachtige plaatsen en prachtige kusten. Het heeft niet minder dan 6 UNESCO natuurparken en de kusten, badend in de Cantabrische Zee, zijn een aanspraak op de meest avontuurlijke toeristen. Surfen, wandelen, raften, kanoën ... in Asturië vind je alles wat je zoekt in jouw avontuurlijke vakantie.

CANTABRIË: 

De route door het groene Spanje heeft een verplichte stop in Cantabrië. Deze noordelijke regio, met de majestueuze Picos de Europa en zijn 220 kilometer (meer dan 90 stranden) lange kustlijn langs de Cantabrische zee is uniek in het groene Spanje en een geschenk voor diegenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring van actief toerisme. Zee, berg, landschappen van onschatbare schoonheid en een groot historisch en cultureel erfgoed.

Sommige van de activiteiten die u hier kunt doen zijn wandelen langs de Camino de Santiago del Norte. Een andere ster-activiteit in de regio is surfen. De Cantabrische Zee heeft het grootste deel van het jaar geweldige golven, waardoor Cantabrië een pionier is in het beoefenen en promoten van deze sport. De liefde voor surfen is erg groot in de regio en dat vertaalt zich in een groot aantal scholen en bedrijven die zich toeleggen op deze activiteit.

Met de Picos de Europa op de achtergrond en een kust vol majestueuze kliffen, is het geen verrassing dat klimmen een essentieel onderdeel is van je actieve vakantie in Cantabrië. Hier kunt u vele opties vinden, zowel traditioneel als sportklimmen. Daarnaast is Cantabrië de enige regio in het groene noorden van Spanje waar je 6 ‘vía ferratas’ kunt vinden.

Ten slotte kan Cantabria worden beschouwd als een van de plaatsen in Spanje waar de term speleologie al lang geleden werd geïntroduceerd als een wetenschap die zich toelegt op de studie van grotten en hun inhoud. In deze autonome gemeenschap zijn er meer dan 6.500 grotten.

BASKENLAND:

Guipuzcoa, in het Baskenland, is een ander paradijs aan de groene kust van Spanje. Wandelroutes langs de kust en de bergen, hier triomfeert trail running. Er zijn veel wandelmogelijkheden, El Camino de Santiago de la Norte loopt hier, maar ook in de bergen zijn er routes voor alle niveaus. Fietsers zullen zich hier thuis voelen, zowel koersfiets liefhebbers als mensen die van BTT mountainbiken houden. Spanje is aan het werken aan een fietsroute voor het seizoen 2019, op het moment dat het klaar is zullen we je op de hoogte houden zodat je deze als eerste kunt uitproberen.

ARAGON:

Naast het unieke karakter van zijn mensen en zijn culturele rijkdom, is Huesca een opmerkelijke regio als het gaat om actief toerisme. Hier vindt u natuurlijke landschappen van ongelooflijke schoonheid aan de voet van de Pyreneeën en vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten. De uitzonderlijke landschappen zorgen voor een natuurlijke ervaring, Mountainbiken, kajakken, canyoning, wandelen ... jij kiest!

Spain is More, werkt momenteel aan deze bestemming zodat je het volgende seizoen verschillende actieve en toeristische uitstapjes kunt boeken in dit gebied.

CASTILLA- LEÓN:

De provincie León, in Castilla y León, heeft bergen en vlaktes waar je buitenactiviteiten en avontuurlijke activiteiten kunt beoefenen.

In heel dit gebied is het mogelijk om sporten zoals wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken te beoefenen in Picos de Europa, dit is een aanbod dat steeds meer bezoekers trekt.

De geomorfologie van León maakt het een belangrijk punt om te oefenen met klimmen, hier zijn routes te vinden voor alle moeilijkheden. De Picos de Europa bieden ons ideale plaatsen om onze beklimmingen te beginnen door hun pieken.

Er zijn ook meerdere opties voor canyoning in deze regio en Spanje is More biedt actieve vakanties aan met uitdagingen zoals canyoning in grotten die de avonturiers zal verrukken.

Als u geïnteresseerd bent in een multi-avontuurlijke reis in deze regio, heeft Spanje meer de perfecte reis voor u: een avontuurlijke reis met verschillende uitdagingen! Alle uitdagingen zijn aanpasbaar en aangepast aan uw smaak.

Kom deze zomer bewegen in het noorden van Spanje!

Terug