Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino del Norte (Avilés-Santiago De Compostela)

Camino del Norte (Avilés-Santiago De Compostela)

Deze pelgrimstocht van Spain is More over de Camino Del Norte brengt je langs een prachtige  Camino route langs de noordkust van Spanje. Je gaat in totaal 285 kilometer van Avilés in Asturië naar Santiago de Compostela Lopen gelgen in  Galicië. De tijd en afstand kan worden verkort of verlengd afhankelijk van de tijd die je hebt.

De Camino del Norte beginnend in Avilés is een Camino route die je een heel ander Spanje laat zien. Hier zul je weinig buitenlandse wandelaars tegenkomen. Je doorkruist kleine vissersdorpjes en een prachtige omgeving die je een unieke indruk geeft van een weinig bekend gebied, een Spanje dat je je waarschijnlijk heel anders had voorgesteld.

Avilés is een moderne stad gelegen op een prachtige locatie. De stad heeft een gezellige, oude binnenstad met leuke winkels. ¨Sidra¨ (cider) is de trots van de stad en is overal aanwezig.

Dit deel van de Noordelijke Camino Route slingert langs leuke kuststadjes met uiteraard heerlijke visrestaurants. De rotsige kust verbergt oneindig veel prachtige stranden die in de zomer door de lokale bevolking druk bezocht worden. Ondertussen overnacht je, in de gebruikelijke Spain is More stijl, in mooie hotels met eigen badkamer vlak bij de Camino. Ervaar een bijzondere en indrukwekkende bedevaart door Noord-Spanje met rechts de zee en links de bergen. Een avontuur dat je je hele leven bij zult blijven!

Op deze pelgrimstocht leg je de etappes 23 – 35 af van de  Camino De  Santiago Lopen.

✔ Dagelijks vertrek vanaf medio maart tot oktober.

Bagagevervoer (optioneel).

✔ Een persoonlijk pelgrimspaspoort (Credencial)

Hotels – altijd inclusief badkamer –geselecteerd op de beste locatie, service en authenticiteit.

✔ Een gids (die je voor vertrek ontvangt) met alle praktische informatie, suggesties voor paklijst, restauranttips, plattegronden van steden, adressen van hotels, pelgrimspaspoort, belangrijke telefoonnummers en veel meer. Zodat je onbezorgd kunt genieten van dit fantastische avontuur!

✔ Deze Pelgrimstocht kan worden gecombineerd met andere pelgrimsroutes.

✔ Splitsen van etappes: Ja, soms.

✔ Dagtrip naar Finisterre.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

Inclusief
 1. 16 overnachtingen in een tweepersoonskamer – altijd met eigen badkamer.
 2. 16 x ontbijt.
 3. Spain is More E-gids.
 4. Pelgrimspaspoort – Credencial.
 5. Een excursie naar Finisterre.
 6. Een excursie naar Playa de las Catedrales.
 7. 24/7 noodnummer.
 8. Belastingen.

 

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

1.150 EUR

Kaart Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela
Gedetailleerde routebeschrijving Gijón - Santiago de Compostela
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Avilés

Aankomst in Avilés, voornamelijk bekend door het Cultureel Centrum dat is ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De stad heeft ook een leuke oude binnenstad en is een fijne stad om de eerste nacht door te brengen.

Dag 2.- Avilés - Muros de Nalón23 Km

Vandaag en de komende dagen kun je bijna altijd aan je rechterhand de zee zien. De rotsachtige kustlijn is soms lastig te bereiken, maar het pad is vaak breed en komt zo nu en dan uit op een groot zandstrand.

Vandaag eindigt de etappe in een van de charmantste vissersdorpjes die de Spaanse noordkust rijk is.

HOOGTE PROFIELm
Muros de NalónAviles
Dag 3.- Muros de Nalón - Soto de Luiña16 Km

Een korte, maar relatief zware etappe door de vele afdalingen en beklimmingen. Mocht je energie hebben is het zeker aan te raden om een omweg van 4 km naar Cudillero te nemen, een van de mooiste dorpen van Asturië. 

HOOGTE PROFIELm
Soto de LuiñaMuros de Nalón
Dag 4.- Soto de Luiña - Villademoros 25 Km

De route van deze etappe is onlangs gewijzigd, waardoor het nu over een mooi, goed aangegeven voetpad loopt door talloze kleine dalletjes waar je beekjes moet oversteken.

Een relatief zware etappe met veel stijgen en dalen, maar tegelijktijd een van de mooiste stukken tussen Avilés en Ribadeo. 

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
VillademorosSoto de Luiña
Dag 5.- Villademoros - Luarca 16 Km

Vandaag is het een korte etappe met als enige belemmering een zware, maar niet al te lange klim.

Bij aankomst in Luarca, voordat je de haven bereikt, raden we aan door te lopen tot aan de kluizenarij Nuestra Señora la Blanca, naast een bijzondere begraafplaats.

Het is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. De culturele bezienswaardigheden bevinden zich allen in de wijk Cambaral, zoals de kerk Santa Eulalia.

Afstand: 16 Km

HOOGTE PROFIELm
LuarcaVillademoros
Dag 6.- Luarca - Cartavio 26 Km

De etappe van vandaag lijkt enigszins op die van gisteren. Het kent nauwelijks hoogteverschillen en het heeft mooie vergezichten, stranden, naaldbossen en open landschappen.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
CartavioLuarca
Dag 7.- Cartavio - Ribadeo 26 Km

Vandaag zeg je Asturië gedag en kom je Galicië binnen. Het is een korte en vlakke etappe met keuze uit twee wegen: de officiële weg loopt meer door het binnenland en de alternatieve route gaat langs de kust. Beide zijn goed aangegeven. In de gids die je van Spain is More ontvangt, vertellen we meer over beide routes, zodat je zelf kunt kiezen. Wij raden de kustroute aan omdat deze door prachtige kustgebieden komt.

Eenmaal aangekomen in Ribadeo, kun je vanaf het hotel (het vervoer is in de reis inbegrepen) naar Playa de las Catedrales 10 km verderop, waar je tijd hebt om het schitterende strand te bezichtigen.

Misschien kun je ook een rustdag in Ribadeo overwegen en tijd hebben om te genieten van dit gezellige dorp en mogelijk de nabijgelegen stranden bezoeken voordat de reis het binnenland in gaat.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
RibadeoCartavio
Dag 8.- Ribadeo - Vilanova 26 Km

Vandaag zul je voor de laatste keer de zee zien, omdat je vanaf nu definitief de kust verlaat en verder landinwaarts gaat. De omgeving wordt bergachtiger en je stijgt tot wel 300 meter.

Je komt over het Spaanse platteland, in een gebied dat nauwelijks bevolkt is en waar toeristen, behalve pelgrims, zich zelden begeven. De dorpjes onderweg maken nog gebruik van oude landbouwmethoden.

Afstand: 26 Km

HOOGTE PROFIELm
VilanovaRibadeo
Dag 9.- Vilanova - Abadin 22 Km

Vandaag komt het pad door de stad Mondoñedo die een van de mooiste kathedralen van de Noordelijke route huisvestigt. De kathedraal is een hoogtepunt van deze Camino. In de stad en het gebied zijn meerdere interessante kloosters te zien.

Galicië verschilt op veel gebieden van Asturië, maar wat vooral opvalt aan het uitzicht zijn de vele ¨horreos¨ onderweg. Deze traditionele  graanschuren herinneren je er telkens aan dat je in Galicië bent.

Afstand: 22 Km

HOOGTE PROFIELm
AbadinVilanova
Dag 10.- Abadin - Vilalba 21 Km

Een makkelijjke etappe met nauwelijks lastige stukken. Het is een dag van mentale ontspanning en plezier. Waarschijnlijk slaap je in het prachtige Parador hotel van Vilalba.

Vilalba is redelijk groot met verscheidene goede restaurants en is het laatste stadje van formaat voordat je voet zet in een bijna verlaten gebied.

 

 

 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
VilalbaAbadin
Dag 11.- Vilalba - Seixon 29 Km

De etappe is net als gisteren makkelijk. Er zijn nauwelijks heuvels te bekennen. Na circa 10 km laat je de snelweg die je de afgelopen dagen menigmaal overgestoken hebt, achter je. Je komt door rustige pittoreske dorpjes, bossen, het platteland en open vlaktes. 

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
SeixonVilalba
Dag 12.- Seixon - Sobrado 29 Km

Deze etappe bevat eenvoudige hellingen en goede voetpaden door een onbevolkt en afgelegen gebied.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het indrukwekkende Cisterciënzer klooster Santa María in Sobrado.

Afstand: 29 Km

HOOGTE PROFIELm
SobradoSeixon
Dag 13.- Sobrado - Arzua 21 Km

Vandaag is het een korte en makkelijke Camino over goede paden. Dit is het laatste stuk voordat de Noordelijke route samenkomt met de Franse route in Arzua.

Vanaf Arzua ben je slechts twee etappes verwijderd van Santiago. Het is even wennen na een lange Camino met relatief weinig pelgrims om ineens zoveel pelgrims op je pad te zien. 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
ArzuaSobrado
Dag 14.- Arzúa - O Pedrouzo 21 Km

Een prettige etappe met weinig heuvels en grote stukken door eucalyptusbossen en langs weilanden. 

De een na laatste etappe kenmerkt zich door de goede sfeer. Alle mensen die de Camino lopen, kunnen hun eindoel bijna zien en de meesten zijn vrolijk en ontspannen.

 

Afstand: 21 Km

HOOGTE PROFIELm
O PedrouzoArzúa
Dag 15.- O Pedrouzo - Santiago 19 Km

Vandaag bereik je je doel en is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen. Als belangrijkste, het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie: de laatste stempel in je pelgrimspaspoort.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven. 

De kathedraal staat in een historische binnenstad die op die Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de oude binnenstad is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn ware kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 16.- Santiago de Compostela en excursie naar Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht. De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 17.- Terugreis

Vertrek vanuit Santiago.
 

De reis omvat

Vanaf 1.150 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer: 290 EUR

Inclusief
 1. 16 overnachtingen in een tweepersoonskamer – altijd met eigen badkamer.
 2. 16 x ontbijt.
 3. Spain is More E-gids.
 4. Pelgrimspaspoort – Credencial.
 5. Een excursie naar Finisterre.
 6. Een excursie naar Playa de las Catedrales.
 7. 24/7 noodnummer.
 8. Belastingen.

 

Niet inbegrepen
 1. Korte stukken met lokaal bus- of taxivervoer, bijvoorbeeld van het vliegveld naar het bus- of treinstation binnen dezelfde stad.
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 3. Vervoer van het hotel in Santiago naar de luchthaven van Santiago De Compostela (Taxi: €20-€25 of de bus: €5 - informatie over bus tijden en haltes vind je in de digitale gids).
 4. Vluchten

Zomer: 1 juli – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 120 €/pers.

Optioneel

 

 1. Personaliseer de Camino Del Norte: splits etappes, kies zelf je vertrekpunt en boek leuke excursies. Vraag het ons en wij helpen je graag.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimstocht. Wij zorgen ervoor dat jouw koffer van hotel naar hotel gebracht wordt. Prijs: 130€/bagagestuk. Max. 15 kg.
 3. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces, dit kan worden aangevraagd tijdens het boeken.
 4. Spain is More Fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/per exemplaar)
 5. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje.
 6. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino Routes

Vraag een offerte aan

Vertel ons je voorkeuren en we sturen je graag een gepersonaliseerde offerte voor je volgende reis

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

1.150 EUR

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

1.150 EUR

Reserveer nu

Onze blog

Meer blogberichten bekijken