Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Frances - de laatste 100KM(Sarria - Santiago)

Kaart Camino Francés: Sarria - Santiago de Compostela

|| Pelgrimstocht Lopen Naar Santiago

Laatste 100Km Over de Franse Route

De Camino de Santiago Light begint in de stad Sarria, 116 km ten oosten van Santiago. Dit is de kortste afstand die je kunt lopen als je 'La Compostelana', het pelgrimscertificaat, wilt behalen. Deze reis is perfect voor degenen die de Camino willen proberen, maar deze keer misschien geen tijd hebben voor een langere route.

De Camino route is magisch en de kans is groot dat je de ervaring wilt herhalen. De afstand is lang genoeg om je volledig onder te dompelen in het universum van de Camino en deze volledig in je op te nemen. Er zijn historische monumenten en prachtige natuur in overvloed. Dit alles wordt gedeeld met de vele interessante mensen van over de hele wereld die je onderweg onvermijdelijk zult ontmoeten. 

De eerste etappes na Sarria zijn behoorlijk zwaar en gaat op en af, maar behoren tegelijkertijd tot de meest idyllische van het Camino de Santiago Lopen. Velen beschouwen deze etappes als hun favorieten op de Camino, en ze zijn werkelijk prachtig.

 Klik op " Offerte Aanvragen"  in de rechterkolom en neem contact met ons op, zodat wij je een gepersonaliseerde aanbieding naar jouw wensen kunnen sturen.

 

Praktische informatie over jouw pelgrimstocht

 De dag na aankomst kun je een taxi naar Samos nemen om een van de oudste en grootste kloosters van West-Europa te bezichtigen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om naar Sarria terug te lopen (11 km).

In Santiago verblijf je ook twee nachten. Vanuit waar je een uitstapje maakt naar Finisterre (het Einde van de Wereld) onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze prachtige kustlijn heeft adembenemende uitzichten en kent tal van legendes.

 

Wat biedt Spain Is more

✔ Dagelijks vertrek het hele jaar door

✔  Hotels – altijd inclusief badkamer –geselecteerd op de beste locatie, service en authenticiteit.

Digitale-gids met alle praktische informatie, suggesties voor deze reis.

✔ Splitsen van etappes: ja, altijd!

 

Mis dit niet:

Samos-klooster. Als je niet vroeg in de ochtend arriveert, heb je nog een nacht in Sarria nodig.

Romeinse muur in Lugo. Je hebt een extra nacht in Sarria nodig.

✔ Breng de dag door in Ribera Sacra om de wijngaarden te bekijken en maak een mooie cruise langs de rivier de Sil. Je hebt een extra nacht in Sarria nodig.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

 

Klik hier om de Camino Frances te verkennen:

afstanden, terrein, weer en tips.

 

 

Inclusief
 1. 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 2. 7 x ontbijt
 3. Digitale-gids met suggesties, reisprogramma, adressen van hotels, etc..
 4. Pelgrimspaspoort (Credencial)
 5. Excursie naar Finisterre.
 6. 24/7 noodnummer.
 7. Belastingen

 

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation.  
 2. Vervoer van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. 20€, bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bus vind je in onze gids. 
 3. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 4. Vluchten
Optioneel
 1. Personaliseer jouw Caminoreis en verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 35 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 3. Verleng je reis met een langer verblijf in Madrid, León en Santiago de Compostela of andere stadnaar wens
 4. Transport van het vliegveld van Santiago naar het hotel in Sarria.
 5. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Camino Frances - de laatste 100KM

(Sarria - Santiago)

Vanaf
590 EUR/pers.
Offerte aanvragen
Toeslag eenpersoonskamer: 235 EUR

Dagelijks programma

Sarria - Santiago de Compostela

Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Sarria

Bij Aankomst kun je per taxi of bus naar Sarria je reis voortzetten. Als je transport via ons hebt georganiseerd, staat er een chauffeur op je te wachten.

In Sarria kun je er voor kiezen om een taxi of bus (zie info in de gids) in tegengestelde richting te nemen naar Samos en het klooster. Het prachtige oude klooster is een van de grootste en oudste in West-Europa en is een mooi beginpunt van de reis.

De route van Samos naar Sarria (11 km) is heuvelachtig, maar ontzettend mooi.

Dag 2.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicië is een van de mooiste regio´s van Spanje, zowel door haar natuur als haar roemrijke traditie. Deze wandeling van vandaag is misschien wel de fraaiste van de hele pelgrimstocht. Je wordt omringd door het authentieke Spaanse platteland, groene velden, vruchtbare boomgaarden en eenvoudig gebouwen stenen gehuchten.

Om een stuwdam mogelijk te maken werd de oude stad van Portomarin in 1962 onder water gezet. De stad werd naast de ontstane rivier weer opgebouwd.

Afstand: 23 Km

HOOGTE PROFIELm
PontomarinSarria
Dag 3.- Portomarin - Palas de Rei 25 Km

De weg wordt vlakker, maar is nog steeds heuvelachtig. Het pad loopt over rustige landweggetjes door het Galicische platteland naar Palas de Rei. Palas de Rei is een klein dorpje met een indrukwekkende geschiedenis.

De twee etappes tussen Portomarín en Arzúa kan worden gesplitst in 3 etappes van 17, 16 en 20 km.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
Palas de ReiPontomarin
Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Vandaag zal de omgeving enigszins bekend voorkomen. Het is een typische Caminodag met groene landschappen vol grazende koeien, stenen muren en kleine romaanse kerkjes. Neem de tijd om je te verdiepen in alle legendes en verhalen op dit pad.

De twee etappes tussen Portomarín en Arzúa kan worden gesplitst in 3 etappes van 17, 16 en 20 km.

 

Afstand: 28 Km

HOOGTE PROFIELm
ArzúaPalas de Rei
Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Vandaag is de een na laatste dag naar Santiago. De hoge eucalyptusbomen langs het pad zorgen voor uitstekende schaduw.

Nu het einde van de Camino dichtbij komt, is de sfeer opgetogener. Pelgrims voelen de opluchting en blijdschap, samen met de pelgrims die ze onderweg hebben leren kennen, dat ze hun doel bijna voltooid hebben.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rua - Santiago de Compostela 20 Km

Vandaag bereik je je doel en is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen. Als belangrijkste, het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie: de laatste stempel in je pelgrimspaspoort.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitsstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven.

De kathedraal staat in een historische binnenstad dat op het Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de oude binnenstad is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn echte kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 7.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht.

 

De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 8.- Terugreis vanuit Santiago

Vertrek vanuit Santiago

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino-bedevaarten

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Onze blog

Meer blogberichten bekijken