Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vakantie in La Rioja

La Rioja is de kleinste Spaanse autonome regio en één van de belangrijkste productiecentra van wijn in Europa. La Rioja is beroemd vanwege haar wijnen. Maar er zijn ook ware natuurlijke en culturele schatten die niemand onverschillig laten.

Dit is een gebied boordevol geschiedenis, met vele oude kloosters. Het beste voorbeeld is het klooster van Suso in San Millán de la Cogolla, tussen drie bergen in, bakermat van de oudste in het Spaans geschreven woorden die bewaard zijn gebleven. La Rioja is ook de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Er is van alles te doen: paardrijden, paragliding, mountain-biken, vissen, jagen,... Hier vind je alles wat je al zo lang eens wilt uitproberen.

De regio bestaat in wezen uit twee delen: La Rioja Alta (de hoge Rioja), natter en met een zachter klimaat, en La Rioja Baja (de lage Rioja), warmer en droger. Door La Rioja stroomt de Ebro, de langste rivier van Spanje. Het stroomgebied is dan ook een perfecte plek voor de teelt van tuinbouwproducten, zoals komkommerkruid (bernagie), artisjokken, bonen, sperziebonen, distels en andere lekkernijen, waaronder asperges, champignons of de Populier Leemhoed (een paddenstoel die vooral aan de voet van populieren groeit). De peulvruchten en andere groenten uit La Rioja zijn heerlijk. Op de vele weiden van de siërra grazen koeien en schapen die voor mals, lokaal geproduceerd vlees zorgen. Datzelfde gebied is ook heel geschikt voor de jacht op klein wild, zoals konijn, patrijs en kwartel. In de uiterst gevarieerde keuken van La Rioja wordt vooral gekookt met streekproducten, waardoor ze een heel eigen karakter krijgt. Het is een natuurlijke en eenvoudige keuken, die kan rekenen op talloze recepten. Enkele typische gerechten zijn gevulde pepers, kabeljauw, aardappels met chorizo, of –waarom niet?– koteletjes gegrild op oude wijnstokken, een werkelijke verrukking voor iedereen die La Rioja bezoekt.

De mensen in La Rioja (de riojanos) zijn bijzonder open, en hebben een voorkeur voor lekker eten en natuurlijk de goede wijnen, waarvan ze altijd genieten in het gezelschap van vrienden of familie.

In La Rioja worden diverse festivals gehouden die een bezoek zeker waard zijn, zoals 'La Vendimia' (de Wijnoogst), dat in september gevierd wordt in de stad Logroño, en natuurlijk de 'Batalla del vino' (de Wijnslag), in Haro, waar je alleen maar bewapend bent met 'het bloed van de grond'.

Klaar om van dit alles te komen te genieten?

Populairste reizen

Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip

9 dagen Vanaf 855EUR/pers
Camino de Santiago - Pelgrims Roadtrip

Onze blog

Meer blogberichten bekijken