Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Fietsen langs de Baskische kust

215 KM langs de weg van Hondarribia naar Bilbao

Geniet van deze fietsroute van het pittoreske stadje Hondarribia, bijna op de grens met Frankrijk, naar de bruisende stad Bilbao.

Langs de ruige kustlijn paseer je door een combinatie van charmante vissersdorpjes en prachtige bosrijke gebieden.

Je passeert ook San Sebastian, een van de meest elegante steden van Spanje. Het uitzicht over deze prachtige baai vanuit het punt van de Monte Igueldo zal je zeker verbazen.

De welbekende gastronomie in deze hele regio is de perfecte aanvulling na elk van de etappes.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot matig

Seizoen: van april tot juni en van september tot november. (juli en augustus is er geen route vanwege de grote verkeersdrukte op de wegen van deze route)

 

Hoogtepunten, die je niet mag missen

✔ De goed bewaarde ommuurde stad Hondarribia

✔ De elegante stad San Sebastian, wereldwijd bekend om zijn gastronomie en stadsstranden

✔ Het perfecte landschap langs de adembenemende mooie kustlijn

✔ Charmante vissersdorpjes zoals Getaria, Lekeitio, Mundaka en Plentzia

✔ De iconische hermitage van San Juan de Gaztelugatxe, scène van de beroemde serie Game of Thrones

✔ Bilbao, centrum van kunst, design en zijn onmisbare oude stad waar de beroemde overheerlijke pinxos in overvloed aanwezig zijn

 

Over onze fietsen

Onze fietsen zijn 29" mountainbikes met aluminium wielen, voorvering en hydraulische remmen.

We bieden ook de mogelijkheid om krachtige elektrische fietsen te huren met een efficiënte crank-aandrijfmotor en batterij die je een boost zullen geven bij het trappen op bergachtig terrein.

Elke fiets is uitgerust met een gereedschapsset, een bandenreparatieset, een pomp, een reservebinnenband en een slot.

We raden u aan om uw eigen helm mee te nemen om hygiënische en veiligheidsredenen. Als alternatief worden helmen bij de fiets geleverd (op aanvraag en tegen meerprijs)

Ook GPS-fietscomputers en fietstassen zijn op aanvraag beschikbaar (tegen betaling).

De huurfiets is inclusief verzekering onder burgerlijke aansprakelijkheid. De verzekering dekt geen schade of diefstal van de fiets, dus de klant is te allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van de fiets en voor eventuele breuk van onderdelen.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

 • Vanaf 1625 EUR/pers.
 • 0 km
 • 7 nachten
Inclusief

Vanaf 1.625 EUR/pers.Tweepersoonskamer

Toeslag eenpersoonskamer: 350 EUR

Inclusief
 • 7 x nachten
 • 7 x ontbijten
 • Mountainbike verhuur met 29" aluminium wielen met voorvering en hydraulische remmen.
 • Bagagetransfers
 • Toeristische en culturele informatie, routeaantekeningen, kaarten en GPS-tracks
 • 24-uurs telefonische ondersteuning
Niet inbegrepen
 • Helm
 • fietscomputer
 • fietstassen
Optioneel
 • Verleng je reis met extra nachten in Bilbao, San Sebastian of een ander gebied in Noord-Spanje.
 • Elektrische fiets
 • Helm
 • fietscomputer
 • fietstassen
 • Vervoer naar Hondarribia.
 • Toeslag van 90 euro per persoon in een tweepersoonskamer in juni en september.
 • Mogelijkheid van een superieur hotel in Mundaka (supplement van 20 euro per persoon in een tweepersoonskamer en 40 euro in een eenpersoonskamer). Alleen op aanvraag en beschikbaarheid.
Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
DAG 1: AANKOMST IN HONDARIBBIA

Je hebt tijd om deze prachtige stad, gelegen tussen de zee en de bergen, te bezoeken. De ommuurde oude stad is een van de best bewaarde in Baskenland.

OPMERKING: Er is ook een versie van 7 dagen / 6 nachten beschikbaar, te beginnen in San Sebastian, in plaats van in Hondarribia

DAG 2: HONDARRIBIA – SAN SEBASTIAN

Deze eerste etappe verbindt twee grote baaien van adembenemende schoonheid via de veeleisende beklimming van de berg Jaizkibel. Zodra je het berggebied achter je heb gelaten, doorkruist je de interessante oude stad Pasaia en na het oversteken van de rivier per boot kom je aan in San Sebastian via het fietspad. Deze stad is wereldberoemd om zijn gastronomie, het internationale filmfestival, de elegantie van de baai en de stadsstranden. Het is zeer fietsvriendelijk en een heerlijke beloning na alle inspanningen van de dag.

Moeilijkheidsgraad: Matig. Fietsafstand: 32 Km. Totale stijging: 550 m.

DAG 3: SAN SEBASTIAN – GETARIA

Je verlaat San Sebastian, een gestage klim, fietsend langs een weg met spectaculaire uitzichten. Na de eerste 2 km is het de moeite waard om een korte omweg te maken om San Sebastian en de baai van La Concha te zien vanuit het uikijkspunt van Monte Igueldo. Het tweede deel van de route is veel comfortabeler en zachter, langs de kust. Je bezoekt het historische stadje Zarautz en eindigt deze etappe in het charmante vissersdorpje Getaria, gelegen naast de berg San Antón, een natuurpark dat door de lokale bevolking bekend staat als de "muis van Getaria" vanwege zijn vorm.

Moeilijkheidsgraad: Matig. Fietsafstand: 30 Km. Totale stijging: 550 m

DAG 4: GETARIA – LEKEITIO

Je rijdt verder langs de kustweg en in Zumaia en we raden je aan om de trein te nemen naar de volgende stad, Deba, om het verkeer op de nationale weg te vermijden. Nadat je de brug over de rivier bent overgestoken, ga je verder over een aangenaam fietspad en passeer je ook een prachtig strand in een spectaculaire omgeving. Je bereikt Lekeitio via een rustige en plezierige fietsweg met prachtige uitzichten. Dit dorp is een van de meest charmante vislocaties in de omgeving vanwege de bevoorrechte ligging aan de monding van de rivier de Lea. Je zult genieten van een fijne wandeling in de kleurrijke haven en over het prachtige strand.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Fietsafstand: 32 Km. Totale stijging: 300 m

DAG 5: LEKEITIO – MUNDAKA

Tijdens de eerste kilometers van deze etappe fiets je door het indrukwekkende binnenland met voornamelijk off-road stukken, langs de rivier de Lea. Vervolgens passeer je Guernica, de stad die tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1937 werd gebombardeerd en die de inspiratie vormde voor het beroemde schilderij van Picasso. Langs een lang fietspad grens je aan Urdaibai, een spectaculair UNESCO-biosfeerreservaat waar de rivier de Oka moerassen vormt en door het uitgestrekte zandgebied vol is met trekvogels. Mundaka staat bekend als een internationale surfbestemming met de langste linker breakwave van Europa.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk-matig. Fietsafstand: 50 Km. Totale stijging: 450 m

DAG 6: MUNDAKA – PLENTZIA

De etappe van vandaag is fysiek de meest veeleisende van de reis vanwege de geaccumuleerde stijgingen. De beloning is echter wel het adembenemende uitzicht op een van de meest magische en iconische plekken van de reis: San Juan de Gaztelugatxe, een scène die is vereeuwigd in de serie Game of Thrones. Je komt ook langs het strand van Bakio, een van de meest karakteristieke stranden aan de kust van Biskaje. De dag eindigt in de elegante badplaats Plentzia, een mengelmoes van middeleeuwse paleizen, charmante huizen aan zee en een gezellige promenade langs de monding.

Moeilijkheidsgraad: Matig. Fietsafstand: 38 Km. Totale stijging: 900 m

DAG 7: PLENTZIA – BILBAO

Een comfortabele dag waarin je de eindbestemming van de reis zal bereiken, meestal langs fietspaden. Een laatste klim aan het begin van deze etappe laat je genieten van een fantastisch uitzicht op de brede stranden van Sopelana vanaf spectaculaire kliffen. Tijdens de rest van de route kun je zien hoe Bilbao zich de afgelopen twintig jaar heeft ontwikkeld. De stad heeft haar industriële verleden gewijd aan de staalindustrie en scheepsbouw achter zich gelaten om een centrum voor cultureel en zakelijk toerisme te worden, met het Guggenheim Museum als de grootste exponent van deze metamorfose.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Fietsafstand: 35 Km. Totale stijging: 200 m

DAG 8: REIS NAAR HUIS

Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je nog even blijven genieten in Bilbao. Als je zou willen, kan je bij ons een taxitransfer naar de luchthaven boeken. Je zou ook eventueel nog een extra nacht in deze geweldige stad kunnen doorbrengen.