Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

De gastronomie in Noord-Spanje

Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië zijn de vier regio's die samen het zogenaamde Groene Spanje vormen.

2023-11-30

Ervaar de ware smaak van Noord Spanje door zijn gastronomie.

Schaaldieren, zeevruchten, vlees en wijnen... Topkwaliteitsproducten van zowel land als zee zijn de gemeenschappelijke deler in een keuken waarvan de kenmerken van gebied tot gebied variëren.

U zult het zelf zien wanneer u gaat zitten in een van de restaurants en tavernes die u tijdens uw reis zult ontdekken.

HET BASKENLAND

Hier speelt gastronomie een zeer belangrijke rol. Goed eten is bijna een plicht. Neem deel aan een zeer populaire lokale traditie, "Ir de Pintxos", wat inhoudt dat je van bar naar bar gaat en deze culinaire miniatuurdelicatessen, Pintxos, die vergelijkbaar zijn met tapas, proeft en ervan geniet met een goed glas wijn, zoals txakolí (witte wijn uit Baskenland).

CANTABRIË

U vindt er alles van vis tot uitstekend vlees. Als u dat liever hebt, zijn er ook stoofschotels zoals "bergstoofpot". Sluit af met een goed dessert. Speciale vermelding moet hier gemaakt worden van "sobaos pasiegos" (een soort cake).

Deze gerechten zijn gebaseerd op traditionele recepten - u zult verrast zijn door de verscheidenheid die wordt aangeboden.

ASTURIË

Asturië staat synoniem voor kwaliteitsproducten. Geniet van de heerlijke regionale keuken gemaakt met fruit, vlees, zeevruchten en kazen. "Fabada" is het klassieke gerecht uit Asturië. U moet het proberen.

Een diepe traditie in zowel steden, dorpen als in dorpen in Asturië is "ir de sidras", uitgaan om sidra te drinken met vrienden en familie. Deze drank wordt gemaakt van appelsap. Mis deze kans niet!

GALICIË

Gastronomie is ook een zeer belangrijk onderdeel van de identiteit van Galicië. Verlaat Galicië niet zonder een goede maaltijd te proberen, vergezeld van goede wijnen zoals Albariño en Ribeiro. Een echte luxe binnen handbereik in Galicië.

Taarten, zachte kaas... zijn ook enkele fantastische gerechten. Je zult er geen spijt van krijgen!

Lees meer over elke regio hier

Terug