Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Vakantie in Asturië

Asturië staat bekend als het Natuurlijke paradijs, en we weten waarover we spreken. De reiziger die hier voor het eerst komt, staat verbaasd over de rijke kleurschakeringen van de groene bossen en graslanden, de bergen en natuurlijk het blauw met turqoise van de zee.

Gezien de buitengewone verscheidenheid aan topografie, heeft Asturië een zeer gevarieerd klimaat, alhoewel in vergelijking met de rest van Spanje hetbijzonder vaak nat is vanwege de grote hoeveelheid regen gedurende het gehele jaar door.

Asturië heeft een rijke verscheidenheid aan landschappen, dit dankzij de korte afstand die de bergen van de kust scheidt. Deze kleine autonome regio bezit zo een 250 kilometer kust, meestal met hoge ruige kliffen, waarintussen je ontelbare prachtige stranden vindt.

De Asturianen zijn nobel en introvert, maar tegelijkertijd ook warm, ze zullen je zeer gastvrij ontvangen want ze zijn dan ook zeer trots op hun streek. Ook hier zijn de gewoontes en tradities diepgeworteld. Hier vind je op sommige plekken nog een manier van leven die elders in Spanje al lang geleden verdwenen is. Asturië is geen wijngebied, maar dat is geen gemis, want de appelcider die hier gebrouwen wordt, is overbekend in het hele land, evenals de befaamde manier van inschenken: met uitgestrekte arm hoog in de lucht, recht het glas in.

De gastronomie is zeer verscheiden, en varieert van zeevruchten en vis tot groenten en natuurlijk ook zoetigheden, zoals rijstepap (arroz con leche) en gekarameliseerd eigeel (Flan) Ook de locale zuivelproducten zijn uitstekend en staat de streek bekend om de melk, maar vooral voor de kazen.

Asturië was eeuwenlang een afgezonderd en vergeten gebied, waarschijnlijk door de bijzonder slechte toegangswegen, maar tegenwoordig is er geen enkel voorwendsel meer om niet tot hier te komen!

Populairste reizen

Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde

8 dagen Vanaf 1150EUR/pers
Rondje door Baskenland en Cantabrië via de Costa Verde
Populairste reizen

Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.

10 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Unieke wandelvakantie in Picos de Europa.
Populairste reizen

Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten

8 dagen Vanaf 1250EUR/pers
Actieve vakantie in Noord-Spanje met vier leuke, avontuurlijke activiteiten
Populairste reizen

Een gastronomische reis door Noord-Spanje

9 dagen Vanaf 1090EUR/pers
Een gastronomische reis door Noord-Spanje

Onze blog

Meer blogberichten bekijken