Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

De Camino del Norte Fietsen (Gijon-Santiago)

De Camino del Norte Fietsen (Gijon-Santiago)

Camino del Norte

Een geweldig mooie Pelgrims Route, welke je langs de Noord kust van Spanje leidt. Je komt op deze Camino Route langs prachtig mooie steden en kleine authentieke vissersdorpjes. De Camino Del Norte laat je alle aspecten van de Camino de Santiago op een ander niveau ervaren.

 • Vanaf 1690 EUR/pers.
 • 347 km
 • 8 nachten & Inclusief Vlucht
 • moeilijkheidsgraad
  ?
  NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
 • Natuur

Met deze Caminoreis beleef je een fantastische fietsvakantie over de Route  Camino del Norte. Deze gevarieerde fietstocht begint in de havenstad Gijón in de oude binnenstad vol tapasrestaurants met een authentieke Spaanse sfeer. Vanaf hier gaat de Noordelijke Camino Route verder langs de schitterende noordkust en de mooiste vissers- en kustdorpjes van Noord-Spanje. Hier kun je genieten van de prachtigste stranden, inclusief het beroemde Playa de las Catedrales. Het gebied is dunbevolkt en kent veel leuke stadjes, stranden en een interessante cultuur. Na Ribadeo gaat de Camino del Norte landinwaarts door een meer heuvelachtige landschap Fietsend naar Santiago de Compostela.

Tijdens deze pelgrimsfietstocht ga je de  etappes 11-16, van de 16 fietsetappes naar Santiago De Compostela fietsen.

Maak jouw Camino Reis uniek en geniet met Spain is More van de volgende voordelen:

✔ Dagelijks vertrek vanaf maart tot november..

Bagagevervoer inclusief.

✔ Een persoonlijk pelgrimspaspoort (Credencial)

Hotels – altijd inclusief badkamer –geselecteerd op de beste locatie, service en authenticiteit.

✔ Een gids (die je voor vertrek ontvangt) met alle praktische informatie, suggesties voor paklijst, restauranttips, plattegronden van steden, adressen van hotels, pelgrimspaspoort, belangrijke telefoonnummers en veel meer. Zodat je onbezorgd kunt genieten van deze fantastische ervaring!

✔ Splitsen van etappes: Ja, altijd!

✔ Dagtrip naar Finisterre.

✔ Inclusief huurfiets. Onze mountainbikes zijn van goede kwaliteit. Deze tocht is ook mogelijk met de e-bike. Vraag ons naar de prijs.

✔ Heb je liever je eigen fiets op jouw Camino Reis? Neem dan even contact op met onze partner van Camino transport en vraag ons om een offerte zonder huurfiets. We helpen je graag verder.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

Inclusief

Vanaf 1.690 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer & Inc.Vlucht

Toeslag eenpersoonskamer: 290 EUR

Inclusief
 1. 8 overnachtingen in een tweepersoonskamer – altijd met eigen badkamer.
 2. 8 x ontbijt.
 3. Vliegticket Amsterdam/Brussel – Oviedo + Santiago - Amsterdam/Brussel incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is More gids.
 5. Huurfiets. (Mountainbikes)
 6. Bagagevervoer van hotel naar hotel op de fietsdagen.
 7. Pelgrimspaspoort – Credencial.
 8. Een excursie naar Finisterre.
 9. Een excursie naar Playa de las Catedrales.
 10. 24/7 noodnummer.
 11. Belastingen.

* Tenzij anders vermeld in de offerte. Gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (normaal tussen 20 en 23 kg.).

Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer, bijvoorbeeld tussen het vliegveld en het trein- of busstation of hotel.  
 2. Vervoer van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. 20€, bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bus vind je in onze gids.
 3. Zomer: 1 juli – 30 september is het hoogseizoen. Anders dan op de Camino Frances zitten de hotels dan vol met zomer- of badgasten waardoor de prijzen aanzienlijk hoger liggen. In deze periode moet je uitgaan van extra uitgaven van circa 120 €/pers.
Optioneel
 1. Haal het beste uit jouw Camino Del Norte: verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Een langer verblijf in Gijón, Santiago de Compostela of een andere stad kan worden aangevraagd.
 3. De prijs is inclusief 1 Spain-is-More-gids per 4 reizigers. Meer exemplaren kunnen worden besteld bij het boeken (20€/exempl.) of 30€/exempl. wanneer je het in de 6 weken voor vertrek aanvraagt.
 4. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces. (kan worden aangevraagd bij het boeken).
Beschrijving

Tijdens de eerste etappes van dit deel van de pelgrimstocht zijn er enkele beklimmingen en afdalingen, waarvan een aantal 2-3 km beslaat. Hierna zijn de valleien met rivieren en meren de grootste uitdaging.

De wind speelt hier een belangrijke rol. Mocht je de wind mee hebben, is het prima te doen, maar als je de wind in je gezicht hebt, wordt het een stuk zwaarder. 

De etappes zijn opgedeeld naar moeilijkheid: de zwaarste is de kortste etappe en de makkelijkste, de langste. Meer gedetailleerde informatie over de indivuele etappes, vind je bij de reizen waar deze etappes onder vallen.

Tijdens dit deel van de Camino zijn de voorzieningen goed. In de dorpen of steden waar je zult overnachten zijn er altijd restaurants en andere voorzieningen, zoals banken en supermarkten te vinden.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja. Zie de beschrijving van de verschillende etappes. 

In Ribadeo is het de laatste keer dat je de zee ziet. Hier laat je de zee achter je en trek je meer landinwaarts. Het pad is makkelijk; niet vlak, maar de beklimmingen zijn kort. De etappes zijn echter lastig te splitsen, waardoor bepaalde etappes moeilijker zijn dan andere.

Meer gedetailleerde informatie over de indivuele etappes, vind je bij de reizen waar deze etappes onder vallen.

Voorzieningen zijn beperkt tijdens dit deel van de route. Houd hier elke dag voor vertrek rekening mee. In de dorpen en steden waar je zult overnachten zijn er altijd restaurants en andere voorzieningen, zoals banken en supermarkten te vinden.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja, enkele etappes. Zie de beschrijving van de verschillende etappes. 

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Gijón

Je komt aan in de prachtige kust- en badplaats Gijón. Een grote havenstad met bijna 300.000 inwoners. Het heeft een lange boulevard ideaal voor mooie avondwandelingen en een bruizende oude binnenstad waar de cider vloeit. Als je van winkelen, tapas, authentieke Spaanse sfeer, goede restaurants en mooie stranden houdt, is het zeker aan te raden om een extra nacht te blijven.

Dag 2.- Gijon - Cudillero 48 Km

In de eerste kilometers van deze etappe kom je eerst door de buitenwijken van Gijón voordat je de glooiende, groene heuvels tegenkomt die deze dag domineren. Vandaag fiets je het eerste stuk niet langs de kust, maar fiets je in een bijna rechte lijn naar Avilés waarna je weer dichter langs de kust komt.

Avilés is vooral bekend om haar culturele centrum dat is ontworpen door de beroemde Braziliaanze architect Oscar Niemeyer, maar heeft ook een mooie oude binnenstad.

Na Avilés kun je gedurende een paar dagen bijna altijd aan je rechterhand de zee zien. De rotsachtige kustlijn is soms lastig te bereiken, maar het pad is vaak breed en komt zo nu en dan uit op een groot zandstrand.

Vandaag eindigt de etappe in Cudillero, een van de mooiste dorpen van Asturië.

Afstand: 48 Km

HOOGTE PROFIELm
CudilleroGijon
Dag 3.- Cudillero - Luarca 47 Km

Een deel van deze etappe is onlangs gewijzigd, waardoor het nu over een mooi, goed aangegeven pad loopt door talloze kleine dalletjes waar je verschillende beekjes moet oversteken.

Een relatief zware etappe met veel stijgen en dalen, maar tegelijktijd een van de mooiste stukken tussen Avilés en Ribadeo.

Bij aankomst in Luarca, voordat je de haven bereikt, raden we aan door te fietsen tot aan de kluizenarij Nuestra Señora la Blanca, naast een bijzondere begraafplaats.

Het is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. De culturele bezienswaardigheden bevinden zich allen in de wijk Cambaral, zoals de kerk Santa Eulalia.

Afstand: 47 Km

HOOGTE PROFIELm
LuarcaCudillero
Dag 4.- Luarca – Ribadeo 55 Km

Vandaag zeg je Asturië gedag en kom je Galicië binnen. Het is een vlakke etappe met keuze uit twee wegen: de officiële weg loopt meer door het binnenland en de alternatieve route gaat langs de kust. Beide zijn goed aangegeven. In de gids die je van Spain is More ontvangt, vertellen we meer over beide routes, zodat je zelf kunt kiezen. Wij raden de kustroute aan omdat deze door prachtige kustgebieden komt.

Eenmaal aangekomen in Ribadeo, kun je vanaf het hotel (het vervoer is in de reis inbegrepen) naar Playa de las Catedrales 10 km verderop, waar je tijd hebt om het schitterende strand te bezichtigen.

Afstand: 55 Km

HOOGTE PROFIELm
RibadeoLuarca
Dag 5.- Ribadeo – Vilalba 75 Km

Vandaag zul je voor de laatste keer de zee zien, omdat je vanaf nu definitief de kust verlaat en verder landinwaarts gaat. De omgeving wordt bergachtiger en je stijgt tot wel 300 meter.

Je komt over het Spaanse platteland, in een gebied dat nauwelijks bevolkt is en waar toeristen, behalve pelgrims, zich zelden begeven. De dorpjes onderweg maken nog gebruik van oude landbouwmethoden.

Het pelgrimspad komt door de stad Mondoñedo die een van de mooiste kathedralen van de Noordelijke route huisvestigt. De kathedraal is een hoogtepunt van deze Camino. In de stad en het gebied zijn meerdere interessante kloosters te zien.

Galicië verschilt op veel gebieden van Asturië, maar wat vooral opvalt aan het uitzicht zijn de vele ¨horreos¨ onderweg. Deze traditionele  graanschuren herinneren je er telkens aan dat je in Galicië bent.

Het laatste stuk kent nauwelijks lastige stukken en kun je je meer mentaal ontspannen en ten volle genieten van de omgeving. Waarschijnlijk slaap je in het prachtige Parador hotel van Vilalba.

Vilalba is redelijk groot met verscheidene goede restaurants en is het laatste stadje van formaat voordat je voet zet in een bijna verlaten gebied.

Afstand: 75 Km

HOOGTE PROFIELm
VilalbaRibadeo
Dag 6.- Vilalba – Sobrado 58 Km

De etappe van vandaag is makkelijk. Er zijn nauwelijks heuvels te bekennen. Na circa 10 km laat je de snelweg die je de afgelopen dagen menigmaal overgestoken hebt, achter je. Je komt door rustige pittoreske dorpjes, bossen, het platteland en open vlaktes.

Het culturele hoogtepunt van vandaag is het indrukwekkende Cisterciënzer klooster Santa María in Sobrado.

Afstand: 58 Km

HOOGTE PROFIELm
SobradoVilalba
Dag 7.- Sobrado – Santiago de Compostela 64 Km

Vandaag fiets je over makkelijke en goede paden. Dit is de laatste etappe naar Santiago de Compostela. De route komt in Arzua samen met de Franse route. Het is even wennen na een lange Camino met relatief weinig pelgrims om ineens zoveel pelgrims op je pad te zien.

Je komt door verschillende eucalyptusbossen en langs weilanden. Naarmate je dichter bij Santiago komt, wordt de sfeer steeds ontspannender. Alle mensen die de Camino hebben gelopen of gefietst, kunnen hun eindoel bijna zien en zijn over het algemeen zeer goed gehumeurd.

Als je je doel bereikt, is het tijd voor een aantal traditionele pelgrimsrituelen, waarvan de belangrijkste:  de laatste stempel in je pelgrimspaspoort. Het onmisbare bewijs van deze geweldige prestatie.

De eindbestemming van deze pelgrimstocht, Santiago de Compostela, is een ware beleving. Het biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden en het is een van de belangrijkste culturele centra ter wereld. Deze universiteitstad straalt gezelligheid uit en de wirwar van knusse straatjes maakt de binnenstad de perfecte locatie om de vele lokale specialiteiten te proeven.

De kathedraal staat in een historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit historisch centrum is in niets te vergelijken met die van andere steden. De monumenten van de stad zijn waren kunstobjecten in verschillende architectonische stijlen.

Afstand: 64 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 8.- Santiago de Compostela en excursie Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht. De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 9.- Terugreis vanuit Santiago

Vertrek vanuit Santiago de Compostela.