Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

Camino Portugues Lopen (Porto-Santiago)

Pelgrimstocht van Porto naar Santiago de Compostela

Het Lopen van de Portugese Camino vanaf Porto is een pelgrimsroute die harten verovert en de zintuigen prikkelt. Het is de op een na drukste Camino Route, na de Franse Camino Route, en trekt het bijna een 20% van alle pelgrims aan, en biedt het een onvergetelijke ervaring voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte mix van cultuur, natuur, geschiedenis en avontuur.

Tijdens het Lopen of Fietsen van deze Camino Route naar Santiago passeer je door twee landen, en biedt daardoor een nog verrijkende en gevarieerde ervaring. Door de grenzen van Portugal en Spanje over te steken, kunnen pelgrims zich onderdompelen in twee verschillende culturen, genieten van diverse landschappen en leren van twee rijke geschiedenissen. Deze culturele en taalkundige diversiteit, samen met de internationale verbinding die wordt gelegd met andere pelgrims, creëert een unieke en betekenisvolle ervaring.

Vanaf het vertrekpunt in Porto, Portugal, slingert deze Camino Route door licht glooiend terrein, met panoramische uitzichten op betoverende landschappen. Naarmate de pelgrims verder trekken naar Tui, waar de grens met Spanje ligt, wordt het landschap nog spectaculairder. Groene velden en serene bossen vergezellen de weg, wat een rustige en sereen sfeer creëert.

Deze fascinerende pelgrimstocht beslaat ongeveer 240 kilometer van Porto naar Santiago de Compostela. Elke stap vertelt een verhaal, elke kilometer onthult een nieuw wonder en elke etappe brengt je dichter bij de grootsheid van de kathedraal van Santiago.

Het terrein, hoewel licht glooiend op sommige stukken, is toegankelijk voor pelgrims van alle ervaringsniveaus. Deze Camino Route biedt een perfecte mix van gevarieerde terreinen, van gemakkelijke paden tot zachte heuvels, waardoor wandelaars van de reis kunnen genieten zonder overmatige inspanning, terwijl ze zich onderdompelen in de unieke ervaring van de Camino.

De Camino Portugees vanuit Porto is niet alleen een fysieke reis, maar ook een reis door tijd en cultuur. Oude kerken, historische dorpen en betoverende architectuur zijn slechts enkele van de ervaringen die pelgrims te wachten staan. Van het pittoreske Porto tot het majestueuze Santiago de Compostela biedt elke stop langs de weg een uniek inzicht in de culturele rijkdom van de regio.

De Portugese Camino vanuit Porto is veel meer dan een eenvoudige Camino Wandeling; het is een transformerende ervaring die je onderdompelt in de essentie van de pelgrimage zelf.

Ontdek zelf de magie van deze historische Camino Route, waar de natuur samensmelt met cultuur en de geest van de Camino je leidt naar een onvergetelijke ervaring bij elke stap die je zet.

 

¨Spain is More biedt 24/7 assistentie tijdens de reis en bijgewerkte digitale gidsen met alle benodigde informatie¨

 

Klik op "Reserveer Nu" aan de rechterkant en neem contact met ons op voor een gepersonaliseerd aanbod naar jouw wensen.

 

24/7 service onderweg

Als je met Spain is More reist, ontvang je een servicenummer waar je altijd contact met ons kunt opnemen als dat nodig is tijdens je reis.

 

Wat biedt Spain Is More

Dagelijkse vertrekken van maart tot november.

Bagagetransport tegen een extra vergoeding.

 Pelgrimspaspoort - Credencial

Zorgvuldig geselecteerde hotels, altijd met eigen badkamer.

Persoonlijke digitale gids van Spain is More met praktische informatie over de route en aanbevelingen.

Aanpassing van etappes: Ja, meestal.

Excursie naar Finisterre.

Ontdek de charmante hotels van Spain is More op de Portugese Camino hier. Onze hotels hebben altijd een eigen badkamer en zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van jarenlange samenwerking en de meningen van onze talrijke gasten.

Meer informatie over de Portugese Camino de Santiago

Mis dit niet...

Als je tijd hebt, raden we aan om twee nachten in Porto door te brengen. Het is een prachtige stad die een gedetailleerd bezoek meer dan waard is.

✔ Vraag ons ook naar de " Variante Espiritual 

Inclusief
 • 13 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • 13 x ontbijt
 • Digitale gids  gepersonaliseerd door Spain is More, gebaseerd op jouw reis en vol met praktische informatie over jouw route en met aanbevelingen wat te zien en te doen tijdens deze reis.
 • Pelgrimspaspoort (Credencial).
 • Excursie naar Finisterre.
 • 24/7 noodnummer.
 • Belastingen  (m.u.v. Porto)

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

850 EUR

Kaart Camino Portugués: Porto - Santiago
Gedetailleerde routebeschrijving Porto - Santiago
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Porto

Aankomst in Porto. Je overnacht in een 4-sterrenhotel in de oude binnenstad van Porto.

Dag 2.- Porto

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Porto te leren kennen.

Deze stad in het noorden van Portugal aan de monding van de Duero rivier is een bijzondere plek. Het contrast tussen de rijke buurten met grote herenhuizen en de smalle steegjes van het historisch centrum dat in 1996 door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, is enorm. Opvallend is het grote aantal vervallen gebouwen. De smalle, historische en nostalgische straatjes van Porto zijn ideaal om doorheen te wandelen. Een avondwandeling langs de Duero, de Mercado do Bolhao en de uiteenlopende smaken van de portwijnen mag je niet missen.

Dag 3.- Porto - Arcos 32 Km

De Camino (¨Caminho¨ in Portugees) start bij het bekende kathedraal van Porto,  ¨Sé¨,

Nadat je de buitenwijken van Porto achter je hebt gelaten, wordt de omgeving groener en een stuk mooier. Als de eerste etappe je lang lijkt, kun je de eerste 5-10 km een taxi of bus nemen.

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
ArcosOporto
Dag 4.- Arcos - Barcelos 20 Km

Na Vilarhino wordt het landschap steeds ruraler. Het pelgrimspad loopt over schitterende middeleeuwse bruggen en langs historische kerkjes.

In de middag/avond heb je genoeg tijd om door de oude stad van Barcelos te wandelen.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
BarcelosArcos
Dag 5.- Barcelos - Ponte de Lima 32 Km

Dit is de langste etappe, maar omdat je geen hoge heuvels over hoeft te gaan, is deze dag prima te doen. Het is een mooie wandeling door de Portugese wijngaarden.

Ponte de Lima is een charmante stad met een alom bekende markt die dateert uit het jaar 1125.

De oude middeleeuwse brug uit 1368 van 277 meter lang is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
Ponte de LimaBarcelos
Dag 6.- Ponte de Lima - Paredes de Coura 19 Km

De Camino gaat verder van Ponte de Lima over haar beroemde brug. Al snel loop je door een landelijke omgeving. Deze etappe is niet heel lang, maar kent wel een klim van circa 2 km. Deze beklimming is de grootste uitdaging van de Portugese route. 

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
CossouradoPonte de Lima
Dag 7.- Paredes de Coura - Tui 20 Km

Vandaag is het weer een korte etappe die met een lichte beklimming begint. Het pad brengt je via bossen en akkers naar de oude vestingstad Valença waar je het enorme fort kunt bezichtigen. Een brug over de rivier Miño brengt je in Spanje. Aan de Spaanse zijde van de rivier ligt Tui, je eindbestemming voor vandaag. Tui is een bruizende stad met een prachtige kathedraal, goede restaurants en een indrukwekkende geschiedenis vanwege de vele oorlogen met Portugal.

Als je een andere verdeling van de etappes wilt, kun je er voor kiezen om niet in Tui te slapen en 5 km door te lopen, zodat de etappes van vandaag en morgen bijna even lang zijn.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
TuiParades de Coura
Dag 8.- Tui - Redondela 32 Km

Een relatief lange etappe met slechts een, maar wel wat zware, klim. Voor de meesten is deze etappe goed te doen. 

Deze Camino is misschien wel de mooiste van de hele Portugese route, met name het pad door de Rio Louro vallei.

Veel pelgrims kiezen ervoor om deze lange en zware etappe op te splitsen. 

Afstand: 32 Km

HOOGTE PROFIELm
RedondelaTui
Dag 9.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Vandaag heb je waanzinnige uitzichten over de baai van Vigo. Als je een liefhebber van oesters bent, moet je zeker een stop maken in de stad Arcade waar je de lekkerste oesters van Galicië kunt eten.

Tot aan Pontevedra passeer je een diversiteit aan landschappen. De stad heeft een historische binnenstad en staat bekend om haar vele gezellige pleinen. De ideale plek om van de lange wandeling bij te komen.

Afstand: 20 Km

HOOGTE PROFIELm
PontevedraRedondela
Dag 10.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Na een sfeervolle avond in Pontevedra gaat de route verder via een brug over de rivier Lérez.

Vanaf hier slingert het pelgrimspad door een prachtige vallei voordat je weer in het open landschap komt. Een rustige etappe die in Caldas de Reis eindigt.

Afstand: 22 Km

HOOGTE PROFIELm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 11.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Deze etappe gaat over prachtige paadjes en over de middeleeuwse brug die de oevers van de Bermaña verbindt. De hele weg tot aan Padrón kom je door een schitterende omgeving. Padrón is het stadje waar volgens de legende het schip met de overblijfselen van de apostel Jacobus aanlegde.

Padrón staat bekend om de kleine groene pepers die je absoluut moet proberen. Af en toe zit er een hele scherpe peper tussen, maar dit weet je pas als je er al een hapje van hebt genomen.

Afstand: 19 Km

HOOGTE PROFIELm
PadrónCaldas de Reis
Dag 12.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Het is altijd een bijzondere ervaring om voet te zetten in de stad Santiago, ongeacht de pelgrimsroute die je afgelegd hebt. Vanaf de Portugese route ontwaar je de torens van de kathedraal iets eerder dan vanaf de Franse route, maar van beide kanten is de aanblik even prachtig. Het is een ongelooflijk gevoel wanneer je na een lange bedevaart de kathedraal van Santiago in de verte ziet opdoemen.

Bij aankomst heb je de hele dag om deze betoverende stad te leren kennen.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 13.- Santiago de Compostela en Finisterre

Echte pelgrims reizen na Santiago verder naar Finisterre. Deze tour brengt je ´s ochtends met de bus onder begeleiding van een Engelstalige gids van Santiago naar Finisterre en ´s middags weer terug naar Santiago. De excursie laat de ruige Galicische kustlijn zien en de beroemde ¨Costa de la Muerte¨ (de Kust van de Dood) waar talloze schepen schipbreuk hebben geleden. Op de meest westerlijke punt ligt Finisterre (¨Het Einde van de Wereld¨). Romeinen gaven het deze naam, omdat het voor hun toen letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van hun pelgrimstocht.

De avond breng je door in Santiago de Compostela.

Dag 14.- Terugreis vanuit Santiago

Vertrek vanuit Santiago.

De reis omvat

Vanaf 850 EUR/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer

Toeslag eenpersoonskamer: 280 EUR

Inclusief
 • 13 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • 13 x ontbijt
 • Digitale gids  gepersonaliseerd door Spain is More, gebaseerd op jouw reis en vol met praktische informatie over jouw route en met aanbevelingen wat te zien en te doen tijdens deze reis.
 • Pelgrimspaspoort (Credencial).
 • Excursie naar Finisterre.
 • 24/7 noodnummer.
 • Belastingen  (m.u.v. Porto)
Niet inbegrepen
 1. Korte ritten met lokaal bus- en taxivervoer.
 2. Vervoer van het vliegveld in Porto naar het centrum (taxi kost ong. 25€, en bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bussen vind je in onze gids. 
 3. Vervoer van het hotel in Santiago naar het vliegveld van Santiago (taxi kost ong. 20€, bus ong. 5€). Vertrektijden en haltes van de bussen vind je in onze gids. 
 4. City tax in Porto. 2€/person/night
 5. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 6. Vluchten.. 
Optioneel
 1. Personaliseer jouw Caminoreis : verleng je reis, verdeel etappes en boek leuke excursies. Vraag het ons. Wij helpen je graag met jouw wensen.
 2. Transport van vliegveld aankomst naar het startpunt en/of terug van hotel naar het vliegveld vertrek Spanje
 3. Bagagevervoer tijdens de pelgrimsroute kan van tevoren worden geboekt. Als je dit aanvraagt, wordt je koffer van hotel naar hotel vervoerd op de aangegeven wandeldata. Prijs: 120 €/bagagestuk van max. 15 kg.
 4. Verleng je reis met een langer verblijf in Porto, Santiago of een andere stad naar wens
 5.  Spain is More fysieke gidsen kunnen worden besteld bij het boeken (30€/per exemplaar)
 6. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces. (kan worden aangevraagd bij het boeken).
 7. Vluchten: retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Spanje Incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*

*Tenzij anders vermeld in de offerte. Het gewicht hangt af van de vliegtuigmaatschappij (meestal 20-23 kg.).

Andere vergelijkbare reizen

Bekijk alle Camino Routes

Vraag een offerte aan

Vertel ons je voorkeuren en we sturen je graag een gepersonaliseerde offerte voor je volgende reis

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

850 EUR

Wat zeggen onze klanten

Lees de aanbevelingen van onze gasten

Prijs Vanaf / Per persoon in een 2-pers. kamer

850 EUR

Reserveer nu

Onze blog

Meer blogberichten bekijken