Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

De Camino Portugues Fietsen langs de kust (Porto-Santiago)

De Camino Portugues Fietsen langs de kust (Porto-Santiago)

Camino Portugues

Deze historische Pelgrimsroute is bij vele geliefd omdat het je gedurende je Camino Reis zowel door Portugal komt als door Spanje. En je zo the best of both hebt op op jouw Camino Reis naar Santiago De Compostela.

 • Vanaf 1490 Euro/pers.
 • 274 km
 • 8 nachten & Inclusief Vlucht
 • moeilijkheidsgraad
  ?
  NOTITIE : Op geen van de pelgrimsroutes zijn steile rotswanden aanwezig

  1: Heel makkelijk. Vlak en zonder benoemenswaardige heuvels. Goede en brede paden.

  2: Makkelijk. Met flauwe hellingen. Goede en brede paden.

  3: Matig. Redelijk heuvelachtig, met mogelijk lange afstanden tussen voorzieningen en dorpen. Goede maar af en toe smalle paden.

  4: Matig/Moeilijk. Langere en steilere paden. Soms met weinig voorzieningen onderweg. Goede maar soms smalle paden. 

  5: Moeilijk. Bergachtig, met lange en steile beklimmingen. Mogelijk weinig voorzieningen. Goede, maar soms smalle paden.
 • Natuur

Voor pelgrims die het graf van de heilige Jacobus bezoeken in de kathedraal van Santiago, staat de  Portuguese Kust pelgrimsroute al eeuwenlang bekend als een belangrijke religieuze en spirituele pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Na een aantal jaren gedeeltelijk vergeten te zijn en misschien overschaduwd door de Camino Frances, kent deze pelgrimstocht sinds enkele jaren een bijna explosieve belangstelling. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar de belangrijkste verklaring is waarschijnlijk de werkelijk unieke natuurervaring om De Camino wandelen of de Camino fietsen langs de Atlantische Oceaan. De Portugese camino langs de kust is daarom niet alleen een religieuze reis, maar ook een spirituele reis door enkele van de meest prachtige natuurlandschappen in Europa. Deze bedevaart biedt zoveel unieke, historische en natuurlijke landschappen dat je zeker het belang van een pelgrim te zijn zult ervaren. Het is niet overdreven om te beweren dat geen enkele pelgrim Santiago de Compostela bereikt zonder fysiek en mentaal geraakt te zijn door de prachtige ervaringen die hem op deze reis te wachten stonden.

Vanaf de kathedraal ‘Sé’ in Porto begint je bedevaartstocht door de oude wijk van Porto met zijn idyllische straatjes, daarna volg je de rivier de Duero naar zijn monding aan de Atlantische Oceaan. Na dit prachtige afscheid van Porto fietst je langs de Atlantische kust en met uitzondering van een paar omwegen waar de Pelgrimsroute je een beetje landinwaarts voert, fietst je langs de Atlantische Oceaan tot aan de stad Vigo.

Als je naar de Baai van Vigo gaat, heb je waarschijnlijk een weemoedig moment voordat je afscheid neemt van de oceaan, maar je zult ook uitkijken om je pelgrimstocht door het prachtige Galicische landschap voort te zetten. Op je reis door de meest noordwestelijke regio van Spanje, ervaar je een authentiek Galicië, waar je door prachtige dorpjes gaat, de beroemde Galicische keuken met zijn uitgebreide scala aan zeevruchten probeert, de exquise Albariño-wijnen proeft en natuurlijk de gastvrije lokale bevolking ontmoet.

We hebben deze caminoreis in verschillende etappes samengesteld, waar je kan kiezen: De Camino Lopen of De Camino Fietsen.


✔Vertrek het hele jaar door.

✔Hotel-naar-hotel bagageservice is optioneel.

✔Uw persoonlijk Pelgrimspaspoort.

✔Speciaal geselecteerde hotels - altijd met eigen badkamer - met de beste locatie, service en authentieke charme.

✔ Spain is More Camino-gids (die u enkele weken voor vertrek ontvangt) met praktische informatie, suggesties voor een paklijst, aanbevolen restaurants, kaarten van alle steden langs de Camino- en hotellocatie, Pelgrimspaspoort / legitimatiebewijs, advies en begeleiding, service telefoonnummers en nog veel meer, allemaal om uw reis op de Camino een ervaring van uw leven te maken!

✔Deze trip kan worden gecombineerd met andere Camino-routes.

✔Splitsen van etappes: Ja, altijd!

✔ Daguitstap naar Finisterre.

De camino is gedurende het hele jaar door te fietsen. Je passeert een aantal dichtbevolkte gebieden, zodat je alles kunt kopen wat je nodig hebt.

In de sectie "gedetailleerde route" vindt u meer gedetailleerde informatie over elke fase, evenals kaarten van de profielen van elke fase met foto's.

Word ook lid van onze Facebookgroep!

Inclusief

Vanaf 1.490 Euro/pers.Per persoon in een 2-pers. kamer & Inc. Vlucht

Toeslag eenpersoonskamer: 260 Euro

Inclusief
 1. 8 nachten in een tweepersoonskamer - altijd met een eigen douche/toilet. 
 2. 8 x ontbijt. 
 3. Vlucht Amsterdam/Brussel - Oporto / vlucht Santiago - Amsterdam/Brussel. Incl. 1 stuk check-in bagage p.p.*
 4. Huur van de fiets (mountainbike)
 5. Waterdichte fietstassen
 6. Bagagetransport van hotel naar hotel.
 7. De prijs is inclusief 1 Spain-is-More reisgids per kamer. Meer kopieën kunnen worden gekocht bij het boeken van 20 euro per exemplaar, of 30 euro per kopie als het verzoek minder dan 6 weken voor vertrek is.
 8. Pelgrimspaspoort / Credencial.
 9. Rondleiding naar Finisterre.
 10. 24/7 noodnummer.
 11. Belastingen.
Niet inbegrepen

Sommige korte lokale bus- of taxiritten, b.v. van het vliegveld naar het bus- of treinstation in dezelfde stad.

Optioneel
 1.  Porto: we raden je aan om een extra nacht in Porto door te brengen voordat je je Camino-reis begint. Deze trillende stad biedt een enorme verscheidenheid aan gastronomische en culturele ervaringen.
 2. Las Islas Cies: Privat zeilboot tour met lokale schipper aan de baai van Vigo. Je kunt er een in de levenservaring krijgen voor een van de meest spectaculaire stranden ter wereld. Vraag voor meer informatie.
 3. Annuleringsverzekering: beschikbaar in het bevestigingsproces.

Beschrijving

Meestal wandel of fiets je over de houten paden langs de Atlantische kustlijn naar de Spaanse grens.

Zodra je de grens en de rivier de Minho bent overgestoken, merk je zeker een verschil in het landschap op. Dit deel van de kustlijn van Galicië is ruwer met rotsen en slechts een paar kleinere stranden. Maar dat wordt rijkelijk gecompenseerd met een adembenemend uitzicht op de oceaan en de bergen. Op dit deel van je Camino volg je de oceaan helemaal naar een van de grootste vissershavens ter wereld, Vigo. Vanaf hier voert de pelgrimsroute je het binnenland in en komt samen met de andere Portugese Camino in Redondela.

Kijk voor een meer gedetailleerde beschrijving van deze Camino het dagschema van deze camino. 

Het Galicische deel van de Portugese pelgrimstocht lijkt veel op het eerste deel. Het enige verschil is dat de hellingen iets steiler en langer zijn. Eenmaal voorbij Pontevedra worden de heuvels minder en de etappes makkelijker. De omgeving is mooi en je hebt een fantastisch uitzicht over de fjorden.

Meer informatie over individuele etappes vind je bij de beschrijving van de reis waar de etappes onder vallen.

Mogelijkheid om etappes te splitsen: Ja.

De voorzieningen onderweg zijn goed en je komt langs grotere dorpen en stadjes waar je alles kunt vinden dat je nodig hebt.

In de Spain is More gids die je een paar weken voor vertrek ontvangt, vind je alle praktische informatie, adresjes voor leuke restaurants, plattegronden van steden, adressen van de hotels, noodnummers en veel meer, zodat je onbezorgd kunt genieten van dit ongelooflijke avontuur.

Gedetailleerde routebeschrijving
Gedetailleerde routebeschrijving (bekijk alle dagen )
Dag 1.- Aankomst in Porto

Na aankomst in Porto check je in in je hotel in het centrum van Porto.

Je fiets is bij aankomst in het hotel.

We raden aan de fiets de avond voordat je vertrekt klaar te maken voor je camino. Het enige dat je hoeft te doen, is jouw fiets uitpakken en de meegeleverde instructie volgen, in feite om het stuur en de pedalen aan te passen.

Denk eraan: onze fietsen worden geleverd met waterdichte Ortlieb-fietstassen, een extra zak op het stuur voor camera, persoonlijke spullen enz. Extra buis en gereedschap voor reparaties zijn inbegrepen.

Na het voorbereiden van je camino, raden we je aan om van de avond te genieten in deze prachtige Portugese stad.

Dag 2.- Porto - Povoa de Varzim 46 Km

Je eerste dag als pelgrim begint bij de kathedraal Sé in het hart van het oude centrum van Porto. Met een prachtig uitzicht op Vila Nova de Gaia en de Port-wijnhuizen en hun rode bakstenen daken, begint jouw fietsroute door het oude centrum van Porto. Je verlaat Porto, fietst langs de rivier de Duero en verder, langs de Atlantische kust. Deze fietsroute voert je mooi uit Porto en je zult snel merken hoe de Atlantische Oceaan zijn stempel zal drukken op je aankomende pelgrimstocht. De route is zonder hellingen, maar is relatief lang, dus we raden je aan een lunchpauze te nemen voordat je doorgaat naar de kustplaats Esposende.

Afstand: 46 Km

HOOGTE PROFIELm
Povoa de VarzimPorto
Dag 3.- Povoa de Varzim - Viana do Castelo 44 Km

Deze dag fietst je eerst iets meer landinwaarts naar het Portugese platteland, waar je prachtig onderhouden dorpjes, oude kerken en prachtige bossen kunt ervaren voordat je weer langs de prachtige Portugese kust rijdt. Het is min of meer een heuvelachtige route, maar je geen nood, de hoogteverschillen liggen slechts rond de 160 meter! 

Afstand: 44 Km

HOOGTE PROFIELm
Viana do CasteloPovoa de Varzim
Dag 4.- Viana do Castelo - Baiona 58 Km

Deze fietsdag is iets speciaals, aangezien je vandaag de veerboot zult nemen en de grens tussen Portugal en Spanje zult oversteken. Het is ook je laatste dag langs de adembenemende Portugese kust, dus misschien zul je een vleugje verdriet voelen door het vooruitzicht afscheid te nemen van al het moois van deze natuur! We raden je daarom aan om een kleine pauze te houden, om jezelf ergens op het strand of op een van de rotsen te nestelen, uitkijkend over de oceaan. Haal diep adem terwijl je je de ervaringen van de vorige dag herinnert, voordat je de laatste kilometers naar de veerboot in Caminha aflegt. Van A Guarda naar Baiona fietst je langs de uitgestrekte kustlijn van Galicië en voel je de werkelijk enorme kracht van de Atlantische Oceaan.

Afstand: 58 Km

HOOGTE PROFIELm
BaionaViana do Castelo
Dag 5.- Baiona - Vigo 25 Km

Deze etappe bied je de mogelijkheid om te kiezen tussen twee verschillende routes. Je kunt de traditionele Camino nemen die je naar het platteland leidt, door prachtige bosgebieden, historische monumenten en met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Een andere optie is de "nieuwe" Camino die de kust volgt en langs enkele van de prachtige stranden loopt die de lokale Spanjaarden graag bezoeken in de zomer. Deze route heeft minder hellingen, maar ook iets langere delen waar je langs de hoofdweg loopt. De afstand is ongeveer hetzelfde voor beide routes.

Afstand: 25 Km

HOOGTE PROFIELm
VigoBaino
Dag 6.- Vigo - Caldas del Rey 58 Km

Na de kortere fietsetappe van gisteren staat er vandaag een iets langere route op de planning. Vanuit jouw hotel in Vigo begin je de dag met een kleine klim, waarbij je ook langs de prachtige "La Ruta de Aqua" fietst, met een prachtig uitzicht op de baai van Vigo (La Ría de Vigo). De Camino neemt je mee door de schattige steden Redondela en Pontevedra voordat je aankomt bij Caldas de Reis. Onderweg fiets je door een authentiek en ongelooflijk mooi Galicisch landschap, waar je prachtige bedevaartsoorden en pittoreske dorpjes zult ervaren tijdens jouw pelgrimstocht naar Santiago.

Afstand: 58 Km

HOOGTE PROFIELm
Caldas de Reis Vigo
Dag 7.- Caldas del Rey - Santiago de Compostela 43 Km

Dit is de laatste etappe van de pelgrimsstadia naar Santiago de Compostela. Of dit je eerste pelgrimstocht is, of je hebt de Sint-jacobsroute al eerder gedaan, je zult een zeer speciaal contrast van opwinding en tegelijkertijd een onverklaarbare vredigheid in je geest opmerken, hoe dichter je bij Santiago komt.

De route van Caldas de Reis naar Santiago de Compostela begint met wat fietsen op de hoofdweg, maar al snel kom je terug op de kleine en charmante paden en onverharde wegen, die je zo goed kent van het begin van je Camino. Ongeveer zeven kilometer van Santiago, vanaf een heuveltop, zie je voor de eerste keer de twee iconische torens van de kathedraal van Santiago, en vanaf hier is er maar één weg naar Santiago. Wanneer je Plaza de Obradoiro voor de kathedraal bereikt, die misschien al vol staat met gelukkige, vermoeide en verloste pelgrims, zul je zeker enkele van de pelgrims weerzien die je op weg naar Santiago hebt ontmoet. Misschien heb je onderweg nieuwe vrienden ontmoet, en misschien zal je merken dat deze vriendschappen alleen maar sterker worden met de tijd - Buen Camino!

Afstand: 43 Km

HOOGTE PROFIELm
Santiago de CompostelaCaldas de Reis
Dag 8.-

Echte pelgrims gaan verder en voltooien hun reizen in Finisterre. De tour gaat met de bus met een Engelssprekende gids van Santiago naar Finisterre in de ochtend en keert halverwege de middag terug naar Santiago. Vlak bij de adembenemende, ruige kustlijn en de legendarische "Costa de la Muerte" (Death Coast), vangt een rif vol met scheepswrakken en legendeverhalen een rauwe, natuurlijke schoonheid. Op het meest westelijke punt van de kust ligt Finisterre - wat het einde van de wereld betekent. Romeinen noemden deze kust omdat het letterlijk het einde van de bekende wereld was. Voor veel pelgrims is dit het symbolische eindpunt van de bedevaart.

De avond wordt doorgebracht in Santiago de Compostela.