ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com

Met je kids naar de camino

Fecha: 2019-06-19

Waar moet je rekening mee houden?

Samen met je kinderen een pelgrimstocht doen is een onvergetelijke ervaring! Het zal een geweldige familieherinnering zijn. Een camino is een ontsnapping, een avontuur, maar met kinderen is het niet altijd gemakkelijk om naar een camino te gaan. Waar moet je rekening houden?

Leeftijd en vaardigheden

De belangrijkste factor waarmee je rekening dient te houden, is de leeftijd en vaardigheden van de kinderen.

0 - 5 jaar

Je kind kan niet 15-20 km per dag lopen, daarom heb je een manier nodig om je kind te dragen, bijvoorbeeld in een wandelrugzak of trailvriendelijke buggy. Als je met een baby reist, kun je kiezen voor een draagdoek of draagzak. Het is een relatief comfortabele manier en ze zo ontworpen dat je baby in slaap kan vallen of wakker kan blijven zonder zich ongemakkelijk te voelen. Neem een iPad mee vol met leuke of educatieve spellen en meerdere kleurboeken. Ze zijn licht en gemakkelijk in te pakken.

6 - 12 jaar

Zorg ervoor dat je kinderen in een goede fysieke conditie zijn. Als jullie bijvoorbeeld niet gewend zijn om als gezin te gaan wandelen of fietsen, organiseer dan een paar eendaagse tochten om te zien hoe ze het doen en of ze ervan genieten. Bouw langzaam hun zelfvertrouwen en fysieke kracht op. Je ergste vijand zal de korte aandachtsspanne zijn. Als je het scenario 'Zijn we er al bijna?' wilt vermijden, zorg dan voor korte etappes. Moedig je kinderen onderweg aan om dieren, planten en mensen te observeren, vertel hen over de geschiedenis en cultuur van het land, laat ze met andere pelgrims praten. Als je wilt fietsen, hangt het erg af van de leeftijd of je ze zelf laat fietsen of achterop neemt.

13+

Tieners zijn hun eigen soort, geen twijfel mogelijk. Net als bij jongere kinderen, zijn motivatie en fysieke voorbereiding ook voor hun cruciaal. Als je kids nog nooit van een pelgrimstocht hebben gehoord, introduceer het concept, laat ze hun onderzoek doen, laat ze deel uitmaken van de planning en beslis over de stadia en de afstanden. Geef ze tijdens de camino ruimte. Te veel proberen om ze te beheersen, kan resulteren in conflicten. Als ze in hun tempo willen lopen, laat ze dan. De camino naar Santiago heeft alles te maken met "het vinden van je weg" en bovendien is het ongelooflijk veilig. Zorg ervoor dat ze de naam hebben van het volgende dorp en hotel waar je verblijft en een telefoon om je te bellen voor het geval er iets gebeurt.

Welke camino kies je met je kinderen?

De Camino Frances is de populairste route waar je de meeste cafés en rustplaatsen vindt. Deze routes is om die reden het meest geschikt voor kinderen. En omdat 65% van alle pelgrims deze route volgt, is de kans op camino vriendjes ook het grootst. Echter, qua route en afwisseling is de Camino del Norte, meer geschikt. Je kunt het wandelen en fietsen afwisselen met strand, er zijn leuke activiteiten te doen onderweg (zoals surfen) en de temparatuur is aan de kust vaak ook aangenamer dan in het binnenland. 

Zorg goed voor jezelf

Goed voor je kinderen zorgen, begint vooral ook met goed zorgen voor jezelf! Pas dan kun je voor anderen zorgen. Luister goed naar je eigen lichaam, eet en drink voldoende en las voldoende rustmomenten onderweg in.

Een speciale kids-camino

Spain is More heeft een speciale camino voor kids: met kortere etappes, spannende activiteiten onderweg, de heerlijkste en meest kindvriendelijke stranden, mooie hotels (sommige met zwembad), een wandeltocht door de mooiste dierentuin van Europa, een bezoek aan het dinosaurusmuseum en dinosaurussporen zelf opsporen en een twee uur durende surfles. Kijk hier voor meer informatie.

Terug

Onze meest populaire reizen in noord-Spanje


Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Met het gezin op Caminoreis langs de Spaanse noordkust

Vanaf 875 /pers.

Lees verder
Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Vanaf 1.475 /pers.

Lees verder
Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

Vanaf 1.325 /pers.

Lees verder
Camino Portugues (Porto-Santiago)

Camino Portugues (Porto-Santiago)

Vanaf 1.170 /pers.

Lees verder

Meld je aan voor onze blog

Op maat gemaakte Camino reizen
Webmap| Hoe te reserveren| Vragen| Links| Gebruiksvoorwaarden| Wettelijke waarschuwing| Contact Veilig betalen met: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal