Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

5 Reden om Noord-Spanje te bezoeken

Beleef het echte Spanje, en ervaar je vakantie op een ander niveau!

2023-02-16

Spanje is een land met diverse landschappen en culturen, waarbij elke regio zijn eigen unieke specialiteiten biedt.

Vele reizigers trekken massaal naar de stranden van de Costa del Sol en de levendige steden Barcelona en Madrid trekken, maar er een andere kant van dit geweldige lang welke vaak vergeten wordt:

Noord Spanje

 

Hier geven we je 5 redenen waarom je zou moeten overwegen om naar Noord-Spanje te reizen. (uiteraard zijn dit er veel meer...)

 

1. Het eten

Noord-Spanje staat bekend om zijn ongelooflijk heerlijke keuken, die vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van de meer bekende gerechten uit andere regio's. Met name de Baskische keuken staat wereldwijd bekend om haar innovatieve smaken en het gebruik van verse, hoogwaardige ingrediënten. Van pintxos (tapas in Baskische stijl) tot verse zeevruchten en stevige stoofschotels, het eten in Noord-Spanje zal zeker een indruk op je maken. Er zijn verschillende culinaire trips die je kunt maken, wil je meer info hierover contacteer ons dan. Of kijk hier!

2. De wijn

Spanje is een van 's werelds beste wijnproducenten en Noord-Spanje herbergt verschillende van deze beroemde wijnregio's van het land. La Rioja is misschien wel de bekendste, maar ook andere regio's zoals Ribera del Duero en Rías Baixas zijn het ontdekken waard. Er zijn verschillende wijntours en proeverijen en zijn een populaire activiteit in Noord-Spanje, en de regio staat vol met pittoreske wijngaarden en wijnmakerijen. We weten een aantal Bodega´s die je zeker moet bezoeken, heb je interesse hierin? Contacteer ons dan per mail of telefonisch, en adviseren we je graag hierover!

3. De landschappen

Noord-Spanje is rijk aan de mooiste natuurlijke landschappen van het land. Van de ruige kustlijn van Baskenland tot de torenhoge toppen van de Picos de Europa en de weelderige groene heuvels van Galicië, de regio is vol adembenemende en unieke landschappen. Outdoor liefhebbers vinden hier zeker genoeg te doen, van het lopen van de camino de Santiago, hiken, klimmen, mountainbiken tot surfen en kajakken. Lees hier meer over onze actieve vakanties.

4. De geschiedenis

Het noorden van Spanje is doordrenkt van geschiedenis, met een rijk erfgoed dat eeuwen teruggaat. Van de oude Romeinse stad Tarragona tot de middeleeuwse stad Santiago de Compostela, de regio staat vol met fascinerende historische bezienswaardigheden. Met name Baskenland heeft een uniek cultureel en taalkundig erfgoed dat nergens anders in Spanje te vinden is. En we mogen natuurlijk het lopen van de camino de Santiago niet vergeten. Vele pilgrims trekken jaarlijks massaal naar het noorden om hun bedevaart te kunnen voldoen.

5. De cultuur

Noord-Spanje heeft een zeer levendige culturele scene die vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van het bekendere culturele aanbod in andere delen van het land. Van het avant-gardemuseum Guggenheim in Bilbao tot de traditionele volksmuziek van Galicië, er is hier voor ieder wat wils. De regio is ook de thuisbasis van verschillende belangrijke culturele evenementen, zoals het San Fermin-festival in Pamplona en het International Film Festival in San Sebastian.

We kunnen deze lijst natuurlijk nog veel langer maken, en nog meer redenen noemen om te reizen naar Noord Spanje maar kortom, het is een regio die voor iedereen iets biedt, of je nu een fijnproever bent, een wijnliefhebber, een liefhebber van het buitenleven, een geschiedenisfanaat of een cultuurgier.

Als je een reis naar Spanje gaat plannen, neem dan zeker het noorden van Spanje op in je reisschema!

Lees hier meer over Asturië

Lees hier meer over Galicië

Lees hier meer over Cantabrië

Lees hier meer over Baskenland

Lees hier meer over La Rioja

Lees hier meer over Castille & León

Terug