Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Meest gestelde vragen Vakantiebeurs 2019

We kijken terug op een geslaagde Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht! Veel bezoekers wisten de weg naar onze stand te vinden. Op zoek naar informatie of een antwoord op een vraag. Ook werden prachtige verhalen en nuttige tips met elkaar uitgewisseld. Dank je wel iedereen, we hebben ervan genoten!  Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen tijdens de Vakantiebeurs.

2019-01-16

Wanneer is de beste tijd om de camino te lopen of te fietsen? 

Uiteraard is dit heel persoonlijk. In het algemeen is de beste tijd tussen april en oktober. En probeer daarin de maanden juli en augustus te vermijden. Dan kan het heel warm zijn en veel Spanjaarden hebben dan ook vakantie. Dus kan het dan wat drukker zijn dan anders. 

Wat is de mooiste camino om te lopen of te fietsen? 

De camino´s zijn allemaal erg verschillend. De camino Frances is de meest bekende en wordt door de meeste pelgrims afgelegd (186.000 pelgrims in 2018). Het is een zeer afwisselende route: vlak, bergachtig, prachtige steden zoals Burgos en Leon en veel accomodaties onderweg. De camino del Norte loopt langs de mooie noordkust van Spanje. Veel kleine baaitjes, visserplaatsjes, groen, maar ook pittig om te wandelen of te fietsen. Het gaat op en af. De makkelijkste route om te lopen en te wandelen is de camino Portugues, vanuit Porto naar Santiago. Dit is ook een kortere route, langs de kust van Portugal en Spanje. Er zit 1 beklimming in, maar voor de rest is deze route vrij vlak. De camino Primitivo en Ingles zijn minder bekend, en daardoor ook minder druk. Beide steken het bergachtig gebied van Galicia door. Dat betekent dat ze vrij zwaar zijn. 

Welke camino voor jou het meest geschikt is? We helpen je hierin graag verder. 

Kan ik ook een Ebike huren? 

Ja, dat kan. Steeds meer van onze klanten maken hier gebruik maken. Verder verhuren we mountainbikes en normale fietsen. Deze fietsen worden op maat afgeleverd in de plaats vanwaaruit je vertrekt. 

Verzorgt Spain is More individuele- of groepsreizen? 

Wij verzorgen met name individuele reizen op maat. Dat kan zijn met 1 persoon, maar ook voor meerdere personen. Geen probleem! We bieden een tweetal groepsreizen aan: 

1. De camino in een kayak. Een bijzondere ervaring over zee. Geniet van de rust en de mooie eilandjes. Je ligt 77 km af per kajak en 25 km te voet. Meer informatie vind je hier

2. Ontdek Noord Spanje aan boord van een luxe trein.Deze brengt je langs de cultuur en gastronomie van diverse regio. Wil je hier meer over weten? Klik hier

Zijn de routes ook via GPS beschikbaar? 

Ja, de camino Frances en de camino del Norte zijn beschikbaar via GPS. De andere routes zijn op verzoek ook beschikbaar. 

Is Spain is More aangesloten bij een reisvakantiefonds? 

Wij zijn een Spaans reisbureau met volledige vergunning, onder licentie van de Spaanse staat. Elk reisbureau in Europa is verplicht om lid te worden van van een reisgarantieregeling. Zo ook Spain is More. Meer informatie? Klik hier

Verzorgt Spain is More de camino ook vanuit Nederland? 

Nee, Spain is More is een reisbureau gespecialiseerd in Noord Spanje. Dit betekent dat wij alleen de camino´s verzorgen die door Noord Spanje lopen. 

Terug