Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Pelgrims - Bescherm het bos, plant een boom in Santiago

2019-03-22

Pelgrims, plant een boom in Santiago en neem deel aan het Galicische bosbeschermingsprogramma!

Tot 13 april kunnen pelgrims, die kunnen laten zien dat ze een stuk van de Camino de Santiago hebben gelopen of gefietst, een stap verder gaan in hun verbinding met het Galicische land waar ze hun laatste kilometers doorbrachten. Dit door een boom te planten in Cidade da Cultura (Stad van Culturen) een verzamenling van gebouwen, straten en pleinen, gelegen op ongeveer 5 kilometer van de kathedraal van Santiago, op de berg Gaiás.

Hier draait alles om kennis, cultuur en creativiteit. En met dit mooie initiatief groeit en ontstaat daar het Bos van de Weg (Bosque del Camino), een totaal van 250 bomen. Deze worden toegevoegd aan het Bos van Galicië, in totaal 34 hectaren natuur en 12.000 bomen van inheemse soorten die zorgen voor verbinding tussen Cidade da Cultura en de stad Santiago de Compostela.

Wil je een boom planten? Meld je dan bij het Pilgrim Office van Santiago de Compostela (Rúa das Carretas, 33). Hier brengt een bus je naar de Cidade da Cultura. Daar krijg je een rondleiding van het Centro Gaiás Museum in het bosgebied. Na het planten kunnen je lekker wat rusten en een warm gerechtje krijgen in de Cantina do Gaiás.

Om deel te nemen aan deze gratis activiteit, kun je je registreren via de Cidade da Cultura-website en in het reserveringsgedeelte kies je tussen de dagen die beschikbaar zijn (woensdag of zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur).

Je zult wel een bewijs moeten laten zien dat jij de Camino hebt gelopen of gefietst. Dit kan met de Compostela (een document dat de voltooiing van de pelgrimstocht van meer dan 100 kilometer voor religieuze, spirituele of geestelijke redenen laat zien), een bezoekcertificaat (het bewijs van hebben een stuk van minder dan 100 kilometer hebben afgemaakt of om niet-religieuze redenen) of het sportcertificaat (het wordt verstrekt aan diegenen die de route maken om sportieve redenen).

Tijdens het registratieproces vul je je volledige naam, telefoon, e-mail, herkomst, plaats waar je de Camino bent begonnen in en of van je van plan  bent met de bus of te voet naar de Cidade da Cultura te gaan.

Deze informatie is verstrekt en vertaald door Spain is More

Ps. Spain is More ondersteunt de bospreventie in Galicië, maar is niet direct betrokken bij dit evenement.

Terug