Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

DIGITAAL PILGRIMPASPOORT “CREDENCIAL”

2022-11-29

DIGITAAL PILGRIMPASPOORT “CREDENCIAL”

Onlangs lanceerde de Kathedraal van Santiago de compostela naast het traditionele papieren pelgrimspaspoort een nieuw digitaal pelgrimspaspoort.

Het pelgrimspaspoort, ook wel het "credencial" genoemd, is al honderden jaren een simpel maar heel belangrijk papiertje voor pelgrims op de verschillende camino´s.

Het een geweldige en moderne innovatie, niet alleen omdat het bij deze tijd hoort, maar ook omdat het een contactloze en zo veilige manier is om de pelgrimsstempels langs de  verschillende Camino´s te verzamelen.

Het gebruik van de digitale versie van het pelgrimspaspoort betekent minder wachtrijen ​​voor halen van je pelgrimstempel en bespaart in het zo meer tijd, zodat je nog meer van jouw Camino kunt genieten!

HET NIEUWE DIGITALE PILGRIMPASPOORT: HOE HET WERKT

Voordat je aan jouw Camino de Santiago begint, kun je de speciale app downloaden en instaleren op jouw IoS- of Android-apparaat.

Deze App is beschikbaar in de App Stores, in 8 verschillende talen.

Elk punt langs de  verschillende Camino´s, welke de ontvangstpunten wordt genoemd, hebben een  speciale QR-code die je kan scannen.

Door deze code te scannen via uw App krijgt u een digitale stempel op uw digitale paspoort.

Het Pilgrim's Office in Santiago de Compostela werkt eraan om ervoor te zorgen dat alle ontvangstpunten unieke QR-codes hebben.

Wanneer je al je digitale stempels heb kunnen krijgen, kan je het officiële Compostela-certificaat “ Credencial behalen!

Aangezien 2021 en 2022  de heilige jaren  "XACOBEO"op de camino zijn, en de interesse in de Camino Santiago groeit,  is er zeker meer profijt bij om digitale innovaties te ontwikkelen die er ook voor zorgen dat er aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen kan worden voldaan.

Meer info over de vereiste voor het behalenvan de compostela vindt je hier!

We kijken uit naar meer toekomstige digitale innovaties!

Terug