Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om de site goed te laten functioneren en om gebruiksstatistieken te genereren.
Door verder te browsen begrijpen we dat je akkoord gaat met ons ookiebeleid

4.9

Onze Camino E-bikes en uitrusting.

Sinds kort is het ook mogelijk om bij Spain is More een e-bike Caminoreis te boeken. Dit zijn elektrische mountainbikes die geschikt zijn voor onverharde wegen en heuvels die je op je pad tegen zult komen.

Mocht je last van je knieën hebben of tegen de heuvels op te zien, dan is dit een ideale oplossing. Als je van plan bent om met je partner te gaan fietsen naar Santiago en een van de twee is minder in vorm, dan kun je er ook voor kiezen om voor de camino één gewone mountainbike en één elektrische mountainbike te huren.

De elektrische fietsen gaan 25km per uur. Je kunt uiteraard harder gaan, maar boven deze snelheid krijg je geen trapondersteuning. Met name heuvel op hoef je weinig kracht te zetten. De e-bike helpt je ook vanuit stilstand snel weg te komen.

De standaarduitrusting van de fietsen:

  • Een cijferslot
  • Een display
  • Twee fietstassen achter
  • Een bandenplakset
  • Een bidonhouder inclusief een nieuwe bidon
  • Een fietspompje

Het display

Op het display aan het stuur kun je nuttige informatie aflezen. Het geeft jouw snelheid aan, je kunt je snelheid ermee bedienen en het geeft weer hoeveel kilometer je nog kunt fietsen. Bij het handvat heb je ook de mogelijkheid om  jouw snelheid bedienen op die manier kun je beide handen aan het stuur houden tijdens het fietsen. 

Fietstassen

De e-bike heeft net als onze gewone mountainbikes twee fietstassen acher met elk ruimte voor 20 liter (40 liter in totaal). Hier kun je de spullen kwijt die je onderweg nodig hebt. Er zitten reflecterende elementen op de fietstassen voor meer veiligheid. De fietstassen zijn makkelijk van de fietsen af te halen, zodat je ze mee naar je hotelkamer kunt nemen. 

Wat zit er in het reparatiesetje?

Een bos met nuttige gereedschap, zoals verschillende schroevendraaiers. Hiermee kun je bijvoorbeeld de trappers monteren en demonteren. Verder vind je in het tasje een binnenband en andere bandenplakspullen.

Mocht je een bijzondere eis hebben geef dat van tevoren aan.

Onze e-bikes

We beschikken over e-bikes van de merken Merida en KTM.

De Merida e-bike heeft een Shimano motor.

De KTM e-bike heeft een Bosch motor.

De motor heeft een capaciteit van 500wh.

De accu´s houden het lang vol. Mocht je veel heuvels op moeten of je hebt een hele lange etappe, dan kun je altijd onderweg de accu opladen. Ook geeft een apparaatje op het stuur aan hoe ver je nog kunt fietsen. Hoe lichter je de motor zet, hoe verder je kunt fietsen.

Op dit moment hebben we een beperkt aantal e-mountainbikes en maten. Vraag ons naar de mogelijkheden en de prijs. In de toekomst hopen we dit uit te breiden.

De maten van de e-bikes gaan van 17 tot 19. Dit komt overeen met de lichaamslengte 165 – 185cm.

Elektrische fiets versus normale mountainbike:

De elektrische fiets weegt ongeveer 20 kg en de normale fiets ongeveer 14 kg. De elektrische fiets kan op 'eco' worden gezet, dat helpt slechts een beetje en gebruikt heel weinig batterij, wat voldoende is om het gewichtsverschil te compenseren.

 

Bekijk onze fietsreizen:

Camino Frances

Camino del Norte

Terug